Ως γνωστον εχω μια αδυναμια στα κρουασανακια. Ετσι μολις μου εδωσε η φιλη μου Κωνσταντινα την υπεροχη αυτη συνταγη της μαμας της τα εφτιαξα αμεσως. Εγιναν καταπληκτικα! Υλικά - 1φακελακι μαγιά ξερη
- 1 κούπα γάλα (χλιαρό)
- 1 1/2 φλυτζανάκι του καφέ ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
- 2 αυγά
- 1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. του γλυκού ξύδι
- Αλευρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει(μου πήρε 600 γρ. περιπου).
- 1 κροκο αραιωμενο με λιγο νερακι για να γυαλισουν.
Για τη γέμιση - Μερεντα
- ή μαρμελαδα
- ή λουκανικακια κοκτειλ
- ή φετα ανακατεμενη με λιγο ρεγκατο και ασπραδι αυγου.
Εκτέλεση - Ζυμωνουμε όλα τα υλικα μαζι στο μιξερ.
- Αφήνουμε τη ζύμη μισή ώρα σκεπασμένη να φουσκώσει λίγο.
- Μετά χωρίζω τη ζύμη στα 5-6 (κοβουμε με ψαλιδι καλυτερα) και ανοίγουμε το καθε κομματι με τον πλαστη σε αλευρωμενη επιφανεια.
- Το κάθε φύλλο το κόβω με μαχαίρι πρώτα σταυρωτά και μετά χιαστή και χωριζουμε σε κομματια σαν πιτσα.
- Στο κάθε κομμάτι βάζουμε ενα κουταλακι απο οτι γέμιση θέλουμεε (δεν απλωνουμε τη γεμιση).
- Διπλωνουμε απ οτη φαρδια προς τη στενη μερια ΧΑΛΑΡΑ και τοποθετουμε σε λαμαρινα με λαδοκολλα με το σημειο της ενωσης προς τα πανω.
- Αλειφουμε με τον κροκο για να γυαλισουν.
- Ψηνουμε στον αερα στους 150-160 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα (γυρω στα 25 λεπτα).
Kαλή Επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (56) | Εμφανίσεις: 15385 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |