Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Κρουασανάκια No.02 (με σοκολάτα, λουκάνικο ή τυρί)
Κρουασανάκια No.02 (με σοκολάτα, λουκάνικο ή τυρί) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Πέμπτη, 14/01/10
page_4_400

Ως γνωστον εχω μια αδυναμια στα κρουασανακια. Ετσι μολις μου εδωσε η φιλη μου Κωνσταντινα την υπεροχη αυτη συνταγη της μαμας της τα εφτιαξα αμεσως. Εγιναν καταπληκτικα! 

Υλικά
  • 1φακελακι μαγιά ξερη
  • 1 κούπα γάλα (χλιαρό)
  • 1 1/2 φλυτζανάκι του καφέ ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
  • 2 αυγά
  • 1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. του γλυκού ξύδι
  • Αλευρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει(μου πήρε 600 γρ. περιπου).
  • 1 κροκο αραιωμενο με λιγο νερακι για να γυαλισουν.

Για τη γέμιση 

  • Μερεντα
  • ή μαρμελαδα
  • ή λουκανικακια κοκτειλ
  • ή φετα ανακατεμενη με λιγο ρεγκατο και ασπραδι αυγου. 
Εκτέλεση
  • Ζυμωνουμε όλα τα υλικα μαζι στο μιξερ.
  • Αφήνουμε τη ζύμη μισή ώρα σκεπασμένη να φουσκώσει λίγο.
  • Μετά χωρίζω τη ζύμη στα 5-6 (κοβουμε με ψαλιδι καλυτερα) και ανοίγουμε το καθε κομματι με τον πλαστη σε αλευρωμενη επιφανεια.
img_0714_400img_0711_400img_0712_400
  • Το κάθε φύλλο το κόβω με μαχαίρι πρώτα σταυρωτά και μετά χιαστή και χωριζουμε σε κομματια σαν πιτσα.
  • Στο κάθε κομμάτι βάζουμε ενα κουταλακι απο οτι γέμιση θέλουμεε (δεν απλωνουμε τη γεμιση).
  • Διπλωνουμε απ οτη φαρδια προς τη στενη μερια ΧΑΛΑΡΑ και τοποθετουμε σε λαμαρινα με λαδοκολλα με το σημειο της ενωσης προς τα πανω.
img_0713_400img_0709_400img_0715_400
  • Αλειφουμε με τον κροκο για να γυαλισουν. 
  • Ψηνουμε στον αερα στους 150-160 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα (γυρω στα 25 λεπτα).
Kαλή Επιτυχία

Προσθήκη ως Αγαπημένο (57) | Εμφανίσεις: 12998
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (13)
1. 15-01-2010 11:07
 
Με έστειλες πρωί πρωί!!! Τι λιχουδιά είναι αυτή!!! Μπράβο!
 
vago
2. 15-01-2010 11:56
 
Μαργαριτα μου είναι τέλεια!Η μερέντα όμως δεν "καιγεται" στο ψήσιμό;
 
renaki
3. 15-01-2010 12:00
 
Τέλεια μπαίνουν στα αγαπημένα και θα εκτελεστούν άμεσα. Σε ποιο στάδιο θα μπορούσαν να μπουν κατάψυξη για να ψηθούν άλλη στιγμή?
 
mariaZ
4. 15-01-2010 12:15
 
Η μερεντα σφιγγει λιγο στο ψησιμο αλλά οχι δεν καιγεται. 
Μαρακι εγω και τα αλλιώτικα κρουασανάκια τα βαζω καταψυξή αφου ψηθουν και βγαινουν σα να ειναι της ώρας.
 
margarita79
5. 15-01-2010 13:21
 
Ε μόλις είδα τον τίτλο καταλαβα ότι είναι δική σου συνταγή Μαργαρίτα..θα τα δοκιμάσω απλά με μπερδεύει λίγο το δίπλωμα :roll
 
marylou
6. 15-01-2010 13:50
 
Μαρυλου ειναι πολυ ευκολο απλα τυλιγεις σε ρολακι τα τριγωνα απο τη φαρδια προς την στενη μερια.Δες και τις φωτο δε νομιζω να μπορω να το εξηγησω πιο αναλυτικα.
 
margarita79
7. 15-01-2010 17:51
 
Να ρωτησω μαργαριτα, με γεμιση μαρμελαδας στο τυλιγμα δεν χυνετε? [ συγχαρητηρια :) πολυ ωραια συνταγη οπως παντα ]
 
miaourose
8. 15-01-2010 18:06
 
Οτι βαλετε στο εσωτερικο δεν θα το απλωσετε αλλά θα το βαλετε με κουταλακι. 
Μια κουταλιτσα τουρλωτη(δες στην 3η φωτο)σε καθε κομματι ειναι αρκετη.Με μαρμελαδα αυτη τη φορα δεν εκανα αλλα εχω κανει στην αλλη συνταγη που εχω δωσει και δε χυνοταν.Στη συγκεκριμενη συνταγη η μερεντα ας πουμε βγηκε εξω σε ελαχιστα κομματια ισως γιατι ειχα βαλει περισσοτερη.
 
margarita79
9. 16-01-2010 15:18
 
Καλά Μαργαρίτα υπερπαραγωγή η συνταγή σου. Αυτές οι συνταγές 2 σε 1 μου αρέσουν πολύ γιατί με την ίδια ζύμη έχεις και γλυκό και αλμυρό.
 
voula
10. 16-01-2010 19:49
 
Μιαμ, μιαμ....μας άνοιξες την όρεξη πάλι :zzz :zzz  
Καιρό έχω να εφοδιάσω την κατάψυξη, ωραία ιδέα μας έδωσες ;)
 
Flora
11. 16-01-2010 21:36
 
Τι είναι αυτό; υπερπαραγωγή καλά λέει η Βούλα. Και διαβάζω και βράδυ και δεν έχω τέτοια στην κατάψυξη γμτ!
 
Nena
12. 06-09-2010 09:50
 
Αναρωτιώμαστε άραγε αν θα γινόντουσαν ωραία με ζύμη κουρού. Τι λέτε; 
 
www.foccacia.gr
 
foccacia
13. 18-03-2012 21:42
 
Καλά μας έστειλες πάλι!!!!! Και πολύ εύκολα και ανάρπαστα!!! μπράβο
 
Deleni

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 15/01/10 )