Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Όσπρια και Δημητριακά arrow Ρύζι με πλευρώτους, σέλερι και κόλιανδρο
Ρύζι με πλευρώτους, σέλερι και κόλιανδρο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από lovestars   
Παρασκευή, 15/01/10
rizimanitaria_400

Πεντανόστιμο ρύζι, υγιεινό και ελαφρύ!

Τα υλικά μας
  • 250 gr. ρύζι blue bonnet
  • 3-4 μανιτάρια πλευρώτους χοντροκομμένα
  • 1 μεγάλο κλωνάρι σέλερι
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές παρμεζάνα
  • 1/4 κουταλάκι γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
  • 1 κουταλιά βιτάμ
  • 1/2 κρασοπότηρο κρασί λευκό ξηρό
  • Πιπέρι
  • Αλατι
Ας δούμε πώς φτιάχνεται
  • Βράζουμε το ρύζι σε άφθονο νερό αλλά τόσο ώστε να κρατάει λίγο.
  • Σε ένα γουόκ ή τηγάνι αντικολλητικό σοτάρουμε τα μανιτάρια, το σέλερι και το κρεμμύδι με το βιτάμ, σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε λίγο νερό (1 φλυτζάνι περίπου). Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το κόλιανδρο.
  • Όταν εξατμιστούν τα μισά υγρά ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε την παρμεζάνα και σερβίρουμε.

Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε και στο προσωπικό μου blog myfunkycook.blogspot.com


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 7087
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 17-01-2010 21:42
 
πω πω αυτή είναι υπέροχη συνταγή :eek
 
ekaterini
2. 18-01-2010 10:40
 
Ευχαριτώ Ekaterini!! 
Πράγματι είναι πεντανόστιμο,μοιάζει με ρυζότο αλλά εμένα δεν μου αρέσει το ρυζότο γενικά γιατί θέλω πάντα σπυρωτό το ρύζι,τρώγεται μόνο του και σαν συνοδευτικό είναι καλή επιλογή! :)
 
lovestars

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 17/01/10 )