Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γαυρόψωμο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από hambo   
Παρασκευή, 15/01/10
Υλικά :
  • 1/2 kg αλευρι για ολες τις χρησης
  • 1 κυβο ή 1 φακελακι ξηρη μαγια
  • 1/2 κουταλακι του γλυκου αλατι
  • 150 γρ γαυρος φρεσκος
hambosp

 

Εκτέλεση :
  • Ζυμωνουμε τα υλικα μας (αλευρι, μαγια, αλατι) και αφηνουμε για 1 και 1/2 της ωρας να μας φουσκωσει η ζυμη.
  • Κοβουμε τις ουρες και αφαιρουμε το κοκκαλακι απο μεσα ανοιγοντας στα δυο τον γαυρο.
  • Αφου εχουμε την ζυμη φουσκωμενη, αναμειγνυουμε το γαυρο μας ζυμωνοντας.
  • Τοποθετούμε σε ταψί των 25cm με 50 gr λαδι, ή σε φορμα σιλικονης για καλυτερο αποτελεσμα (με λίγο λάδι)
  • Ψήνουμε 1 και 20 λεπτα στους 180 βαθμους

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 4367
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 17-01-2010 10:37
 
Θα μας τρελλάνεις Χάμπο! Όμως δεν είναι πολύ ώρα για το ψήσιμο;
 
Nena
2. 18-01-2010 10:08
 
:x :x :x καλέ θα γίνουν κάρβουνο τόση ώρα τα γαυράκια είσαι σίγουρος για την διάρκεια του ψησίματος :?
 
marylou
3. 06-07-2010 21:19
 
Ποια θα ηταν η καταλληλη ωρα για το ψησιμο?Δεν θα ειναι καλυτερα να μην βγαζεις συμπερασματα οταν μονο διαβαζεις και δεν εκτελεις. 
Σκεψω ποσο θελει ενα ψωμι να γινει και βαλε με το μυαλο σου ποσο θελει το λαδοψωμο-γαυρος=λαδι.
 
hambo

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 17/01/10 )