Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πιροσκί με κιμά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Κυριακή, 10/06/07
Υλικά:
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
2 φλυτζάνια αλεύρι σκληρό
3 κουταλιές της σούπας μαγιά
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 φλυτζάνι βούτυρο
6 κρόκοι αυγών
3 φλυτζάνια νερό
1/2 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι και πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα


Τρόπος παρασκευής
Βάζετε σε ένα μπωλ το αλεύρι
Διαλύετε την μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό
Ανοίγετε μία λακκούβα στο αλεύρι και ρίχνετε τη μαγιά, ανακατεύοντας αργά και κυκλικά προς την ίδια φορά
Ζεσταίνετε το βούτυρο να λιώσει
Προσθέτετε το αλάτι, τη ζάχαρη, τα αυγά και το βούτυρο
Ζεσταίνετε το νερό
Προσθέτετε το νερό και ζυμώνετε
Αφήνετε τη ζύμη να ανεβεί
Σε ένα τηγάνι καίτε λίγο λάδι και τσιγαρίζετε πρώτα το κρεμμύδι και μετά τον κιμά
Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό και ανακατεύετε
Αφήνετε να κρυώσει
Χωρίζετε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια
Ανοίγετε με τον πλάστη το κάθε ένα να γίνει μια στρογγυλή πίτα
Βάζετε στη μέση μια κουταλιά κιμά και κλείνετε καλά τις άκρες πιέζοντας για να μην ανοίξουν στο τηγάνισμα
Αφήνετε να ανεβούν
Τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )