Φαγάκι αγαπημένο της οικογένειας μου και δε λείπει από το εβδομαδιαίο μενού ειδικά τις κρύες μέρες του χειμώνα. Ξέρω πως η συνταγή μου μοιάζει με κάποιες συνταγές που είναι ήδη δημοσιευμένες, αλλά εγώ ήθελα έτσι απλά να σας την ... κάνω γνωστή! Υλικά : - ½ κιλό κιμά μοσχάρι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ και 2 κουταλιές της σούπας ρύζι γλασε (πλυμένο και στραγγισμένο)
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο και δυόσμο ξερό
- Σέλινο ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 μεγάλες πατάτες σε κύβους
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
Για το αυγολέμονο: - 1 με 2 αυγά (ανάλογα με τα γούστα)
- Το χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
Εκτέλεση: Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, τις 2 κουταλιές ρύζι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο, ζυμώνουμε και πλάθουμε μπάλες. Σε κατσαρόλα με νερό, βάζουμε τις πατάτες, τα καρότα, το σέλινο και λίγο αλατοπίπερο. Όταν αρχίσει να βράζει το νερό, προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια και το υπόλοιπο ρύζι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά και το ρύζι ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Για το αυγολέμονο: Κάνω μια πονηριά με το αυγολέμονο. Όχι κάτι ιδιαίτερο, αλλά σίγουρα κάτι βολικό για μένα και πετυχημένο. Βάζω ολόκληρα τα αυγά και το χυμό λεμονιού μαζί σε φαρδύ ποτήρι και τα χτυπώ στη ‘φραπεδιέρα’. Πριν σβήσω τη σούπα κι ενώ σιγοβράζει, παίρνω κουταλιά κουταλιά από τη σούπα, ρίχνω μέσα στα αυγά και ανακατεύω με τον αναδευτήρα το μείγμα μέχρι να ανεβάσει θερμοκρασία και το ρίχνω στην υπόλοιπη σούπα κουνώντας την κατσαρόλα για να πάει παντού(εννοείται αφού τα κάνω όλα αυτά σβήνω τη φωτιά) Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 14438 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |