Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κιμάδες arrow Γιουβαρλακια αυγολεμονο Νο.05
Γιουβαρλακια αυγολεμονο Νο.05 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από renaki   
Κυριακή, 17/01/10

002_400_02

Φαγάκι αγαπημένο της οικογένειας μου και δε λείπει από το εβδομαδιαίο μενού ειδικά  τις κρύες μέρες του χειμώνα. Ξέρω πως η συνταγή μου μοιάζει με κάποιες συνταγές που είναι ήδη δημοσιευμένες, αλλά εγώ ήθελα έτσι απλά να σας την ... κάνω γνωστή!

Υλικά :
  • ½ κιλό κιμά μοσχάρι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ και 2 κουταλιές της σούπας ρύζι γλασε (πλυμένο και στραγγισμένο)
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο  και δυόσμο ξερό
  • Σέλινο ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 μεγάλες πατάτες σε κύβους
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες

Για το αυγολέμονο:

  • 1 με 2 αυγά (ανάλογα με τα γούστα)
  • Το χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
Εκτέλεση:

Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, τις 2 κουταλιές ρύζι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο, ζυμώνουμε και πλάθουμε μπάλες. Σε κατσαρόλα με νερό, βάζουμε τις πατάτες, τα καρότα, το σέλινο και λίγο αλατοπίπερο. Όταν αρχίσει να βράζει το νερό, προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια και το υπόλοιπο ρύζι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά και το ρύζι ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.

Για το αυγολέμονο:

Κάνω μια πονηριά με το αυγολέμονο. Όχι κάτι ιδιαίτερο, αλλά σίγουρα κάτι βολικό για μένα και πετυχημένο. Βάζω ολόκληρα τα αυγά και το χυμό λεμονιού μαζί σε φαρδύ ποτήρι και τα χτυπώ στη ‘φραπεδιέρα’. Πριν σβήσω τη σούπα κι ενώ σιγοβράζει, παίρνω κουταλιά κουταλιά από τη σούπα,  ρίχνω μέσα στα αυγά και ανακατεύω με τον αναδευτήρα το μείγμα μέχρι να ανεβάσει θερμοκρασία και το ρίχνω στην υπόλοιπη σούπα κουνώντας την κατσαρόλα για να πάει παντού(εννοείται αφού τα κάνω όλα αυτά σβήνω τη φωτιά)


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 11941
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 19-01-2010 11:50
 
Ρενάκι νόστιμο και αγαπημένο φαϊ. Καλά εκανες και το ανάρτησες. Μπράβο και ωραία παρουσίαση (αυτό μες στο μικρό μπολάκι τι είναι? μπουκοβο?)
 
mariaZ
2. 19-01-2010 12:46
 
Ναι Μαράκι μου είναι μπούκοβο.Μας αρέσουν αρκετά τα πικάντικα οπότε οι σουπίτσες μας συνοδεύονται από μπούκοβο :p
 
renaki
3. 19-01-2010 13:10
 
Αχ πολύ αγαπημένο φαγητό αυτό Ρενάκι μπράβο σου... :p
 
marylou
4. 19-01-2010 15:40
 
Ετσι το κανω και εγω το φαγακι αυτο μονο που βαζω ανηθο απαραιτητως αντι για σελινο!Λαχταριστο το πιατο σου ρενακι!!
 
margarita79
5. 19-01-2010 20:39
 
Ωραία Ρενάκι, έτσι τα φτιάχνω κι εγώ χωρίς όμως επιπλέον ρύζι στη σούπα. Δεν το είχα σκεφτεί να το κάνω. Θα το δοκιμάσω :)
 
Faye
6. 20-01-2010 07:53
 
Εγώ Μαργαρίτα βάζω άνηθο καμιά φορά μέσα στον κιμά αντί για δυόσμο.Στη σούπα μέσα δε το έχω δοκιμάσει αλλά φαντάζομαι πως θα είναι μούρλια! 
Με το επιπλέον ρυζάκι Faye μου η σουπίτσα γίνεται πιο χυλωμένη :p
 
renaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 18/01/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός