Υλικά Για το φύλλο θα χρειαστούμε
- 500gr αλεύρι
- 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας ξίδι
- ½ φλ. του καφέ λάδι
- Νερό όσο πάρει περίπου 1 ½ κούπας νερό
Για τη γέμιση θα χρειαστούμε
- 1,500 gr κολοκύθα τριμμένη
- ¾ φλ. σιμιγδάλι ψιλό
- ¾ φ. ζάχαρη
- 1 κουταλιά κανέλα
- ½ κουταλάκι γλ. Γαρύφαλλο
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1 φλ. καρύδια
- 1 φλ. σταφίδα μαύρη κατά προτίμηση
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την τρίβουμε στον τρίφτη από την χοντρή πευρά του. Ρίχνουμε τα αλάτι και αφήνουμε στο σουρωτήρι να βγάλει τα υγρά του. Αφού το αφήσουμε τουλάχιστον 1 ώρα στίβουμε καλά και το βάζουμε σε λεκάνη όπου προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Όταν έχουμε την κολοκύθα να στραγγίζει ετοιμάζουμε το φύλλο και το αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί λίγο. Όταν έχουμε έτοιμη και τη γέμιση και αυτή πρέπει να μείνει λίγο για να τραβήξει το σιμιγδάλι να υγρά μας ανοίγουμε το φύλλο. Εγώ χωρίζω τη ζύμη στα τέσσερα και ανοίγω δυο φύλλα για κάτω και δύο για πάνω. Στρώνουμε τα δύο πρώτα φύλλα μας σε βουτυρωμένο ταψί και λαδώνουμε ενδιάμεσα και βάζουμε την γέμιση. Βάζουμε πάνω τα άλλα δυο φύλλα και λαδώνουμε την πίτα μας. Χαράζουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 1 ώρα και κάτι , έως ότου δούμε πως το φύλλο μας πάνω και κάτω είναι ψημένο. Παρατηρήσεις - Δεν κάνουμε πολύ παχιά την πίτα μας γιατί έτσι ψήνεται καλύτερα.
- Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φύλλο του εμπορίου
- Αν αντικαταστήσετε το βούτυρο της γέμισης με λάδι γίνεται νηστίσιμη
- Η κολοκύθα μας πρέπει να είναι καλά στημένη
- Αν θέλετε πασπαλίζετε με άχνη και κανέλα
Στη συγκεκριμένη φωτογράφιση έχω βάλει ένα φύλο πάνω και ένα κάτω Το ταψί που χρησιμοποίησα έχει διάμετρο 38εκ. Καλή επιτυχία ! Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 11894 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |