Υλικά: - 1 κοτόπουλο σε μερίδες
- 1 kgr κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 1 κουτί χυμό ντομάτας
- 1 κ.σ. πελτέ
- 1/2 φλ. καφέ ξύδι
- 1 ποτήρι κρασιού κρασί λευκό
- λίγο δεντρολίβανο
- λίγα μπαχάρια
- 2 φύλλα δάφνη
- 2 ξύλα κανέλα
- αλάτι, πιπέρι
- λάδι
Εκτέλεση Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε σε λεκάνη με νερό. Σε βαθιά κατσαρόλα σωτάρουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα και κατόπιν το αφαιρούμε από την κατσαρόλα. Στραγγίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα σωτάρουμε και αυτά. Τα αφαιρούμε και ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια από πάνω. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, βάζουμε αλάτι, πιπέρι, το δεντρολίβανο, τη δάφνη, την κανέλα, τα μπαχάρια και κλείνουμε και 2-3 λεπτά την κατσαρόλα. Σβήνουμε με το ξύδι και το κρασί και κατόπιν προσθέτουμε τον πελτέ. Τελειώνουμε με το χυμό ντομάτας και συμπληρώνουμε με νερό. Δεν ανακατεύουμε το φαγητό για να μην λιώσουν τα κρεμμυδάκια παρά μόνο κουνάμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει το κοτόπουλο, να πιρουνίζονται τα κρεμμυδάκια και να δέσει η σάλτσα. Καλή όρεξη!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 8643 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |