Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μηλόπιτα Νο.17 (εύκολη και αφράτη) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Κυριακή, 17/01/10
Μηλόπιτα Νο.17 (εύκολη και αφράτη)
Υλικά
  • 100γρ βιταμ σοφτ ή λουρπακ
  • 1/2 φλιτζανι ζάχαρη
  • 3 αυγα
  • 2 1/4 φλιτζανια αλευρι φαριν απ
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 4 μηλα ξεφλουδισμενα και τρμμενα στον τριφτη
  • 4 κ.σ ζάχαρη κρυσταλλικη για τη γέμιση
  • 1 κ.γ κανέλλα
  • Εξτρα ζαχαρή αχνη για το πασπαλισμα
Εκτέλεση
  • Χτυπαμε μαζι στο μιξερ το βουτυρο, τη ζαχαρη, τα αυγα , το γαλα και την κανέλλα.
  • Προσθετουμε το αλευρι.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρωνουμε ενα ταψί 26 εκ και απλωνουμε το μισο μειγμα (το μειγμα θα ειναι λιγο σφικτο).
  • Τριβουμε τα μήλα στο χοντρο και τα προσθετουμε στο ταψι.
Μηλόπιτα Νο.17 (εύκολη και αφράτη)Μηλόπιτα Νο.17 (εύκολη και αφράτη)Μηλόπιτα Νο.17 (εύκολη και αφράτη)
  • Πασπαλιζουμε με λιγη κανελλα και τις 4 κουταλιες ζαχαρη.
  • Απλωνουμε το υπολοιπο μειγμα.
  • Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στη μεσαια θέση με αερα στους 170 βαθμους για 40 λεπτα περιπου.
  • Οταν κρυωσει ξεφορμαρουμε και πασπαλιζουμε με αχνη ζάχαρη.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (33) | Εμφανίσεις: 24375
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (13)
1. 19-01-2010 14:02
 
Αχ βρε Μαργαρίτα είναι τέλεια η συνταγή σου!! μου αρέσει που τα μήλα δεν είναι μεγάλα κομμάτια και ξεκίνησα δίαιτα σήμερα... :sigh
 
marylou
2. 19-01-2010 14:19
 
Λοιπον επειδη η μηλοπιτα εγινε μεσα στη νυχτα και η φωτο την αδικει να σας εξηγησω λιγο πως ειναι.. 
Ενα αφρατο το κεικ που στη μεση το καθε κομματι εχει μια στρσωση μηλου.Δεν αναμιγνυεται καθολου το μηλο με το υπολοιπο κεικ και ειναι πολυ ωραιο οταν το δαγκωνεις.Πολυ γρηγορη συνταγη.
 
margarita79
3. 19-01-2010 14:55
 
Α ωραια αυτό ήθελα αν ρωτήσω. Το μήλο δεν βουλιάζει. Μπράβο!
 
vago
4. 19-01-2010 15:02
 
Οχι δε βουλιαζει καθολου παραμενει μια στρωση στο κεντρο.
 
margarita79
5. 19-01-2010 21:42
 
Μμμμ!!!! Μου αρέσει πολύ η μηλόπιτα... και φαίνεται όντως πολύ εύκολη συνταγή, thanks!!! Το σαββατοκυρίακο θα είναι το γλυκό μας!!!!
 
huana
6. 19-01-2010 22:05
 
όπως πάντα φιλενάδα αξίζεις συγχαρητήρια! 
:)
 
sardelaki
7. 20-01-2010 06:40
 
Τέλεια μηλόπιτα Μαργαρίτα. (αποφεύγω να βλέπω τις συνταγές στην αρχική γιατί ξεσηκώνομαι :sigh ) :sigh Πάντως όταν θα την φτιάξω (διότι το μήλο είναι πολύ αγαπημένο μου μέσα σε γλυκά γενικώς και φαίνεται υπέροχη αυτή η μηλόπιτα) θα έβαζα και λίγο τριμμένο καρύδι με το μήλο. Τι λες κι εσύ?
 
mariaZ
8. 20-01-2010 08:21
 
Υπέροχη μηλόπιτα Μάρτζι :zzz :zzz  
Φυσικά και θα τη δοκιμάσουμε ;) 
Και η ιδέα της Μαρίας ακούγεται πολύ καλή :)
 
Flora
9. 22-01-2010 21:25
 
Α Μαρακι οταν την τρωγαμε αυτο ακριβως ελεγα οτι θα της πηγαινε τελεια στη μεση μαζι με το μηλο λιγο τριμμενο καρυδακι.Απλα ηταν η πρωτη φορα που την εκανα και ηθελα να σιγουρευτω οτι το μηλο παραμενει στη θεση του.Τωρα που το εξακριβωσα θα το βαλω την επομενη φορα.
 
margarita79
10. 24-01-2010 22:35
 
Πράγματι πολυ ευκολη μηλόπιτα!!Αν βἀζαμε το μήλο σε φετες και όχι τριμμένο θα βούλιαζε?
 
rozalia
11. 25-01-2010 00:00
 
Νομιζω πως θα βουλιαζε αν και δεν ειμαι και απολυτη αν ειναι πολυυυυ λεπτη η φετα. 
Παντως νομιζω οτιισως κρατουσε υγρασια γιατι το συγκεκριμενο φουσκωσε και δεν λασπωνε μεσα στο παραμικρο σημειο.
 
margarita79
12. 27-11-2011 21:56
 
άν κρίνω από τη φωτογραφία φαινεται τέλεια!
 
vanilia
13. 12-03-2015 10:33
 
Χωρίς να θέλω να αδικήσω τις άλλες αλλά αυτή η μηλόπιτα είναι η καλύτερη.Εύκολη, αφράτη και ξεφεύγει από τις συνηθισμένες αναποδογυριστές.Κάθε φορά που τη φτιάχνω δεν μένει τίποτα για την επόμενη μέρα.
 
trapoulitsa

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 02/07/12 )