Την συνταγή αυτήν μου την έδωσε για το greekmasa με φωτό που την τράβηξε εκείνη. Ειναι λέει αυθεντική συνταγή. Η δε φωτογραφία είναι η πρώτη που κατάφερα μόνη μου να σας την στείλω. Υλικά: Για τη Ζύμη: - 1 φλυτζ γάλα (χλιαρό)
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 φλυτζ ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
- 750 γρ. περίπου αλεύρι
Για τη Γέμιση:
- 1 φλυτζ. καρύδια τριμμένα
- 2 κουτ. σούπας κανέλλα (σκόνη)
- ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο (τριμμένο)
- 3 κουτ. γλυκού κακάο
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
Για το Σιρόπι: - 3 ποτήρια νερό
- 5 ποτήρια ζάχαρη
- μισό λεμόνι
- (δέκα λεπτά βράσιμο)
Εκτέλεση:
Φτιάχνω το μίγμα της μαγιάς:
- Ανακατεύω τη μαγιά και το χλιαρό γάλα.
- Τα αφήνω στην άκρη σκεπασμένα με πιάτο κι επάνω πετσέτα (για να μην κολλήσει η πετσέτα στη μαγιά) μέχρι να αφρίσει.
Φτιάχνω το μίγμα της γέμισης:
- Ανακατεύω όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι.
Φτιάχνω τη ζύμη: - Ανακατεύω τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης(1 φλυτζ ελαιόλαδο2 αυγά1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού)και έπειτα φτιάχνω ένα λακκάκι στη μέση.
- Ρίχνω λίγο-λίγο το φουσκωμένο μίγμα της μαγιάς και ανακατεύω απαλά.
- Έπειτα ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακιά
- Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγο.
- Ζεσταίνω τον φούρνο στους 50ο C.
Πλάσιμο της ζύμης: - Χωρίζω τη ζύμη σε τρεις μπάλες.
- Την μία μπάλα την ανακατεύω με τη γέμιση μέχρι να γίνει καφέ.
- Την καφέ ζύμη την χωρίζω σε τρεις καφέ μπάλες.
- Τις δύο λευκές μπάλες της ενώνω και στη συνέχια τη χωρίζω σε τρεις μπάλες.
- Παίρνω μια μπάλα λευκή και μία καφέ(επαναλαμβάνω για κάθε ζευγάρι λευκής και καφέ ζύμης).
- Πλάθω με τον πλάστη ένα φύλλο λευκό και ένα φύλλο καφέ.
- Τα τοποθετώ το ένα επάνω από το άλλο, βάζοντας από πάνω το καφέ.
- Τυλίγω τα δύο φύλλα σε σφικτό στενό ρολό.
- Κάθε δύο ή τρεις στροφές δημιουργώ ένα «λουκάνικο» που το κόβω με το μαχαίρι.
- Τεμαχίζω το κάθε «λουκάνικο» σε ροδέλες. Τις πιέζω λίγο με τη παλάμη να γίνουν ελαφρώς πλακουτσωτές.
- Τοποθετώ τις ροδέλες (τα ροξάκια) σε λαδωμένο ταψί στους 200ο C για 20 λεπτά σε φούρνο μέχρι να ροδίσουν απαλά.
Φτιάχνω το σιρόπι:
- Βράζουμε τα υλικά μέχρι να δέσει το σιρόπι για 10’.
- Περιχύνουμε τα ψημένα ροξάκια και τα αφήνουμε μέχρι να απορροφήσουν το σιρόπι.
- Όσο περισσέψει, φυλάξτε το στο ψυγείο καλυμμένο.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 7604 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |