Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ροξάκια Νο.03 (της Δώρας) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τρίτη, 19/01/10

Την  συνταγή αυτήν μου την έδωσε για το  greekmasa με  φωτό που την τράβηξε εκείνη. Ειναι λέει αυθεντική συνταγή. Η δε φωτογραφία είναι η πρώτη που  κατάφερα μόνη μου να σας την στείλω.

Υλικά: 

Για τη Ζύμη:

  • 1 φλυτζ γάλα (χλιαρό)
    .jpg_02
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 φλυτζ ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
  • 750 γρ. περίπου αλεύρι

Για τη Γέμιση:

  • 1  φλυτζ. καρύδια τριμμένα
  • 2  κουτ. σούπας κανέλλα (σκόνη)
  • ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο (τριμμένο)
  • 3  κουτ. γλυκού κακάο
  • 2  κουτ. σούπας ζάχαρη 

Για το Σιρόπι:

  • 3 ποτήρια νερό
  • 5 ποτήρια ζάχαρη
  • μισό λεμόνι
  • (δέκα λεπτά βράσιμο)
Εκτέλεση:
Φτιάχνω το μίγμα της μαγιάς:
  • Ανακατεύω τη μαγιά και το χλιαρό γάλα.
  • Τα αφήνω στην άκρη σκεπασμένα με πιάτο κι επάνω πετσέτα (για να μην κολλήσει η πετσέτα στη μαγιά) μέχρι να αφρίσει.
Φτιάχνω το μίγμα της γέμισης:
  • Ανακατεύω όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι.
Φτιάχνω τη ζύμη:
  • Ανακατεύω τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης(1 φλυτζ ελαιόλαδο2 αυγά1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού)και έπειτα φτιάχνω ένα λακκάκι στη μέση.
  • Ρίχνω λίγο-λίγο το φουσκωμένο μίγμα της μαγιάς και ανακατεύω απαλά.
  • Έπειτα ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακιά
  • Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγο.
  • Ζεσταίνω τον φούρνο στους 50ο C.
Πλάσιμο της ζύμης:
  • Χωρίζω τη ζύμη σε τρεις μπάλες.
  • Την μία μπάλα την ανακατεύω με τη γέμιση μέχρι να γίνει καφέ.
  • Την καφέ ζύμη την χωρίζω σε τρεις καφέ μπάλες.
  • Τις δύο λευκές μπάλες της ενώνω και στη συνέχια τη χωρίζω σε τρεις μπάλες.
  • Παίρνω μια μπάλα λευκή και μία καφέ(επαναλαμβάνω για κάθε ζευγάρι λευκής και καφέ ζύμης).
  • Πλάθω με τον πλάστη ένα φύλλο λευκό και ένα φύλλο καφέ.
  • Τα τοποθετώ το ένα επάνω από το άλλο, βάζοντας από πάνω το καφέ.
  • Τυλίγω τα δύο φύλλα σε σφικτό στενό ρολό.
  • Κάθε δύο ή τρεις στροφές δημιουργώ ένα «λουκάνικο» που το κόβω με το μαχαίρι.
  • Τεμαχίζω το κάθε «λουκάνικο» σε ροδέλες. Τις πιέζω λίγο με τη παλάμη να γίνουν ελαφρώς πλακουτσωτές.
  • Τοποθετώ τις ροδέλες (τα ροξάκια) σε λαδωμένο ταψί στους 200ο C για 20 λεπτά σε φούρνο μέχρι να ροδίσουν απαλά.
Φτιάχνω το σιρόπι:
  • Βράζουμε τα υλικά μέχρι να δέσει το σιρόπι για 10’.
  • Περιχύνουμε τα ψημένα ροξάκια και τα αφήνουμε μέχρι να απορροφήσουν το σιρόπι.
  • Όσο περισσέψει, φυλάξτε το στο ψυγείο καλυμμένο.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 7604
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 21-01-2010 21:29
 
Συγχαρητηρια στην κορη σας κ.Αρετη πολυ ωραια τα εχει κανει!
 
margarita79
2. 22-01-2010 06:25
 
Πραγματικά έιναι εντυπωσιακότατα και λαχταριστά. Τα συγχαρητήρια και απο εμένα
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 19/01/10 )