Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Σαλάτες arrow Κοτοσαλάτα Νο.07 (salpicao - βραζιλιάνικη)
Κοτοσαλάτα Νο.07 (salpicao - βραζιλιάνικη) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από mariangela   
Τετάρτη, 20/01/10
salpicao44
Υλικά
  • 3-4 μεγάλες πιπεριές από το κάθε χρώμα (κόκκινες, πράσινες, κίτρινες, πορτοκαλί)
  • 1 πακέτο κατεψυγμένα λαχανικά
  • 1 -2 στήθη κοτόπουλου ή ένα κοτόπουλο μόνο το ψαχνό
  • ένα ματσάκι μαϊντανό
  • ένα ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 1-2 κρεμμύδια ξερά
  • ένα μεσαίο μέγεθος βαζάκι μαγιονέζα
  • 3-4 πατάτες περίπου μεγάλες
  • αλάτι, πιπέρι
  •  λίγο ελαιόλαδο
  • χυμό ενός λεμονιού μεγάλου
Εκτέλεση
  • Αρχικά βάζουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά να βράσουν σε ξεχωριστές κατσαρόλες με ελάχιστο αλάτι
  • Ψιλοκόβουμε όλα τα φρέσκα λαχανικά και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλου μπολ
  • Όταν βράσουν και τα κατεψυγμένα ρίχνουμε και αυτά μέσα.
  • Μόλις βράσει το κοτόπουλο ξεψαχνίζουμε και ψιλοκόβουμε καλά το κοτόπουλο και
  • το ρίχνουμε μέσα και αυτό.
  • Πιάνουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις τρίβουμε στο τρίφτη τυριών στο μεγαλύτερο μέγεθος. Κάτω από τον τρίφτη τοποθετούμε ένα ποτηρόπανο και μόλις τις τρίψουμε όλες, κλείνουμε το ποτηροπανο και μέσα στο νεροχύτη στύβουμε ώστε να φύγει όλο το υγρό της πατάτας.
  • Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι θα γίνουν σαν τσιπς. Τις ρίχνουμε και αυτές μέσα στο μπολ και αφήνουμε μερικές στην άκρη να διακοσμήσουμε μετά.
  • Ρίχνουμε το αλατοπίπερο, λίγο ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού
  • Όταν πια τα έχουμε ρίξει όλα μέσα, πλένουμε καλά τα χέρια μας (αν θέλετε βάζετε και γάντια μιας χρήσεως) και ρίχνοντας λίγο λίγο την μαγιονέζα ανακατεύουμε
  • όλα μαζί τα υλικά μέσα στο μπολ μέχρι να γίνουν ένα.
TIPS
  • Μετά αν θέλετε, τα βάλετε σε μια πιατέλα και διακοσμείτε γύρω γύρω με τις πατάτες τηγανιτές.
  • Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και αλλά υλικά της αρέσκειας σας, αν και πιστεύω ότι μετά γίνεται βαρύ (με αυτά είναι ήδη αρκετά βαρύ)
  • Διατηρείτε αρκετές μέρες στο ψυγείο
  • Συνδυάζεται τέλεια με μπάρμπεκιου και γενικώς κρέατα όλων των ειδών
  • Αναλόγως την ποσότητα που θέλετε να φτιάξετε αυξάνετε ή μειώνετε τα υλικά.
Όποιος δεν φτιάξει εκείνος χάνει
Καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 8936
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 24-01-2010 02:51
 
Πολύ ωραία σαλατούλα Μαριάντζελα (είδες αυτή τη φορά δε σε μπέρδεψα :) }θα δοκιμαστεί σίγουρα και σύντομα, έτσι κι αλλιώε είναι κι από μόνη της ένα πλήρες γεύμα. ;)
 
Faye
2. 24-01-2010 09:17
 
μμμ τρελαινομαι για κοτοσαλατες Μπραβο Μαριαντζελα
 
mariaZ
3. 24-01-2010 15:25
 
χαχαχα οκ φαιη μ εξαλλου απο τα λαθη μας μαθαινουμε,χαιρομαι που σας αρεσουνε,και αν τις δοκιμασετε θα σας αρεσουνε ακομα περισσοτερο.
 
mariangela
4. 24-01-2010 15:31
 
Πολύ ωραία η σαλάτα σου. Θα συμφωνήσω με τη Φαίη. Από μόνη της αποτελεί πλήρες γεύμα.
 
voula
5. 24-01-2010 16:05
 
ειναι για μενα πολυ ωραια σαλατα,τα εχει ολα και μπορει να συνδυαστει με διαφορα κρεατικα κυριως η και σαν πρωτο πιατο αν κανετε γευμα με πρωτα κ κυριως. 
αλλα κ για βραδινο ειναι οτι πρεπει,ο νατρας μου την τσακιζει σκετη,και διατηρειτε και στο ψυγειο.
 
mariangela
6. 24-01-2010 21:35
 
ΜΑΡΙΑΝΤΖΕΛΑ, ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΙΑΛΛΑ ΕΞΩΤΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ....ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΣ; :grin :grin
 
pastaflora
7. 25-01-2010 00:32
 
πασταφλωρα μου οχι ελλαδα μενω πολλα χρονια δλδ απο ενος ετους,αλλα μεγαλωσα με ολα τα ηθη κ εθιμα της βραζιλιας καθως η μητερα μου ειναι βραζιλιανα βερα,και ο πατερας μου εμεινε εκει πανω απο 30χρονια. 
οτι σας εχω στειλει ειναι βραζιλιανικο,και η διαιτα που ανεβασα,σιγα σιγα θα ανεβασω κι αλλα,υπομονη λιγακι γτ ειμαι κ καινουρια μαγειρισσα,δν μαγειρευω πολλα χρονια!!! 
αυτη τη βδομαδα ομως υποσχομαι 1-2 συνταγες ακομα!!!!!!
 
mariangela

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 20/01/10 )