Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Πίτσα Νο.13 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από renaki   
Τρίτη, 19/01/10
001_400_02
Υλικά :

Για τη ζύμη:

  • 250ml χλιαρό νερό
  • 1 ½ φακελάκια ξερή μαγιά
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο σηκώσει)
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι 

Για τη σάλτσα:

  • 1 ποτηράκι του κρασιού σάλτσα ντομάτας (στη χάρτινη συσκευασία)
  • 1 κουταλιά της σούπας  κέτσαπ
  • 1 κουταλιά της σούπας  μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Ελάχιστο αλάτι
  • Λίγη ρίγανη

Για τη γέμιση:

Τα υλικά της γέμισης είναι για ένα ταψί του φούρνου και φυσικά αυξομειώνονται οι ποσότητες και τα είδη ανάλογα με τα γούστα.

  • Κίτρινο τυρί τριμμένο ή και σε φέτες 250 με 300γρ (προτιμώ το τριμμένο)
  • Ζαμπόν (εγώ χρειάστηκα 12 φέτες)
  • Μισή κονσέρβα μανιτάρια
  • 1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
  • Μαύρες ελιές σε φετάκια
Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε σε ζύμη μαλακιά που όμως δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ‘ανέβει’ το ζυμάρι.

Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί του φούρνου και με τα χέρια μας απλώνουμε τη ζύμη σε όλο το ταψί. Αναμειγνύουμε τα υλικά της σάλτσας και την απλώνουμε πάνω στο ζυμάρι. Η σειρά που βάζω τα υλικά της γέμισης είναι πρώτα το ζαμπόν, τα μανιτάρια, την πιπεριά, τις ελιές και τέλος το τυρί (μπόλικο τυρί!!!!). Στο δικό μου φούρνο την ψήνω στους 200ο για περίπου 30 λεπτά (δεν αφήνω να κοκκινίσει το τυρί γιατί αν κρυώσει σκληραίνει)


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 5353
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 21-01-2010 21:28
 
Πολυ ωραια ρενακι!Απο οσο μπορω να διακρινω πρεπει να ειναι αφρατο ζυμαρι ε? 
Μπραβο σου πολυ λαχταριστη!
 
margarita79
2. 22-01-2010 06:28
 
Κι εμένα για αφράτο μου κάνει. Μπράβο ρενάκι φαίνεται πεντανόστιμη
 
mariaZ
3. 22-01-2010 10:11
 
Ναι όντως έτσι είναι. Και το καλό είναι πως αν,λέω αν τύχει και περισσέψει,και την επόμενη ημέρα το ίδιο αφράτη μένει.
 
renaki
4. 23-01-2010 21:28
 
mmmmm fenete nostimo tha tin kano sigoyra :) :)
 
tsoyrekaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 21/01/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός