Σελίδα 1 από 2 Ενα υπέροχο και γρήγορο φαγάκι που θα εξαφανιστεί απο όλα τα πιάτα Υλικά (για 4 άτομα)
- 4 στήθη κοτόπουλου ή γαλοπουλας χωρίς την πέτσα
- 5-6 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- τυρί τύπου φιλαδέλφεια (1 μικρό κουτί και θα περισσέψει)
- διάφορα τυριά τριμμένα ή ράβδους (όχι παραπάνω απο 150 γρ.)
- 2 κ.σ. μανιτάρια τεμαχισμένα
- πιπέρι άσπρο
- σκόρδο σκόνη
- αλάτι
- ρίγανη
- λίγο θυμάρι
- 1 1/2 κούπα λάδι
- 50 γρ.βούτυρο
Εκτέλεση - Ανοίγουμε στην μέση τα φιλέτα μας και τα χτυπάμε να πλατύνουν (εναλλακτικά ζητάμε απο τον χασάπη μας να μας τα έχει έτοιμα)
- Απλώνουμε αρκετή ποσότητα φιλαδέλφεια (σύμφωνα με τα γούστα μα) αφήνοντας κάποιο περιθώριο απο τις άκρες του στήθους)
- Βάζουμε τα διάφορα τυριά που θέλουμε και λίγα μανιτάρια(προσοχή μην το παραγεμίσετε γιατί θα ξεχειλίσει στο ψήσιμο)
- Διπλώνουμε την μια άκρη επάνω στην άλλη και περνάμε οδοντογλυφίδες για να κλείσουμε το στήθος. (Βάζουμε την οδοντογλυφίδα απο κάτω προς τα επάνω ουτως ώστε να δημιουργήσει ένα υ και να μην έχουμε απώλειες της γέμισης. ) Βάζουμε όσες οδοντογλυφίδες κρίνουμε απαραίτητες
- Βάζουμε τα στήθη σε ταψί μαζί με τις πατάτες και ρίχνουμε όλα τα μυρωδικά και το λαδι
- Ρίχνουμε μίσο ποτήρι νερό (δεν θέλουμε πολύ γιατί θέλουμε να ξεροψηθεί το φαί μας και να γίνει τραγανό)
- Πασπαλίζουμε τις πατάτες με τα υπόλοιπα τυριά και βάζουμε το βούτυρο σε κομμάτια επάνω σε κάθε στήθος και στις πατάτες
- Ψήνουμε με σκεπασμένο το φαί για 15 λεπτά στους 200 αέρα και μετά ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για ακόμα 20-25 μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα
Καλή όρεξη Φυσικά τα υλικά της γέμισης μπορούν να ποικίλουν ανάλογα με τα γούστα μας. ταιριάζουν ωραία επίσης πιπεριές, φέτα με ρίγανη και μπέικον, και ό,τι μπορεί να ταιριάζει στη γεύση μας. Προσθήκη ως Αγαπημένο (21) | Εμφανίσεις: 11990 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
|