Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πουλερικά και κυνήγι arrow Στήθος γεμιστό με φιλαδέλφεια και τυρένιες πατάτες
Στήθος γεμιστό με φιλαδέλφεια και τυρένιες πατάτες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από mariaZ   
Τετάρτη, 20/01/10
Ευρετήριο άρθρου
Στήθος γεμιστό με φιλαδέλφεια και τυρένιες πατάτες
Σελίδα 2
img_0746_400

Ενα υπέροχο και γρήγορο φαγάκι που θα εξαφανιστεί απο όλα τα πιάτα 

Υλικά (για 4 άτομα)
  •  4 στήθη κοτόπουλου ή γαλοπουλας χωρίς την πέτσα
  • 5-6 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • τυρί τύπου φιλαδέλφεια (1 μικρό κουτί και θα περισσέψει)
  • διάφορα τυριά τριμμένα ή ράβδους (όχι παραπάνω απο 150 γρ.)
  • 2 κ.σ. μανιτάρια τεμαχισμένα 
  • πιπέρι άσπρο
  • σκόρδο σκόνη
  • αλάτι
  • ρίγανη
  • λίγο θυμάρι
  • 1 1/2 κούπα λάδι
  • 50 γρ.βούτυρο
Εκτέλεση
  • img_0743_400Ανοίγουμε στην μέση τα φιλέτα μας και τα χτυπάμε να πλατύνουν (εναλλακτικά ζητάμε απο τον χασάπη μας να μας τα έχει έτοιμα)
  • Απλώνουμε αρκετή ποσότητα φιλαδέλφεια (σύμφωνα με τα γούστα μα) αφήνοντας κάποιο περιθώριο απο τις άκρες του στήθους)
  • Βάζουμε τα διάφορα τυριά που θέλουμε και λίγα μανιτάρια(προσοχή μην το παραγεμίσετε γιατί θα ξεχειλίσει στο ψήσιμο)
  • Διπλώνουμε την μια άκρη επάνω στην άλλη και περνάμε οδοντογλυφίδες για να κλείσουμε το στήθος. (Βάζουμε την οδοντογλυφίδα απο κάτω προς τα επάνω ουτως ώστε να δημιουργήσει ένα υ και να μην έχουμε απώλειες της γέμισης. ) Βάζουμε όσες οδοντογλυφίδες κρίνουμε απαραίτητες
  • Βάζουμε τα στήθη σε ταψί μαζί με τις πατάτες και ρίχνουμε όλα τα μυρωδικά και το λαδι
  • Ρίχνουμε μίσο ποτήρι νερό (δεν θέλουμε πολύ γιατί θέλουμε να ξεροψηθεί το φαί μας και να γίνει τραγανό)
  • Πασπαλίζουμε τις πατάτες με τα υπόλοιπα τυριά και βάζουμε το βούτυρο σε κομμάτια επάνω σε κάθε στήθος και στις πατάτες
  • Ψήνουμε με σκεπασμένο το φαί για 15 λεπτά στους 200 αέρα και μετά ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για ακόμα 20-25 μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα  

 Καλή όρεξη 

Φυσικά τα υλικά της γέμισης μπορούν να ποικίλουν ανάλογα με τα γούστα μας. ταιριάζουν ωραία επίσης πιπεριές, φέτα με ρίγανη και μπέικον, και ό,τι μπορεί να ταιριάζει στη γεύση μας. 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (21) | Εμφανίσεις: 9638
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (16)
1. 22-01-2010 12:22
 
Φαίνεται νοστιμότατο θα το δοκιμάσω σίγουρα !!!
 
lili
2. 22-01-2010 13:29
 
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΑΡΑΚΙ ΜΟΥ, ΝΑ, ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΓΕΥΣΗΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!
 
pastaflora
3. 22-01-2010 14:01
 
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Είναι πραγματικά πολύ νόστιμο και διαφορετικό και αρέσει και στα παιδιά
 
mariaZ
4. 22-01-2010 16:42
 
Αυτά τα τυρένια μου αρέσουν πολύ! Μπράβο!
 
vago
5. 22-01-2010 16:51
 
Μαρία πρέπει να είναι τέλειο. Θα το δοκιμάσω γιατί όπως το διάβασα μου άρεσε πάρα πολύ.
 
voula
6. 22-01-2010 17:07
 
επιτέλους μια γέμιση όλο νοστιμιά.
 
zenia24
7. 22-01-2010 21:43
 
Παρα πολυ λαχταριστο!!!Μπραβο Μαρια!
 
margarita79
8. 22-01-2010 22:55
 
ΠΩ ΠΩ Μαράκι το λιγουρεύομαι 
μπράβο :p
 
maroula
9. 22-01-2010 23:48
 
Μαράκι πολύ ωραίο και πρέπει να γίνεται και με χοιρινό και με μοσχαράκι. ;) Κι αυτές οι πατατούλες σου λαχταριστές. :zzz
 
Faye
10. 23-01-2010 09:32
 
Ναι Φαίη μου. Εγώ θα το πρότεινα και με ψαρονέφρι ή σνίτσελ. Θα γίνει φανταστικό
 
mariaZ
11. 23-01-2010 12:34
 
Θα μαγειρευτεί άμεσα Μαράκι μου και φυσικά μπαίνει και στα αγαπημένα και άριστο στην αξιολόγηση!!! :zzz
 
linmak88
12. 25-01-2010 14:53
 
Μαράκι, υπερπαραγωγή!!! ΜΠΡΑΒΟ :p
 
marylou
13. 27-01-2010 10:42
 
Πολύ ωραίο φαγητάκι! Το κοτόπουλο το γέμισα με philadephia, τριμμένη παρμεζάνα, μπέικον και ένα μπαστουνάκι γκούντα. Τέλειο! Αν και έχω μια ένσταση για τις πατάτες, 40 λεπτά ψήσιμο είναι λίγο νομίζω, ειδικά αν είναι από αυτές που πήρα τις προάλλες από το μανάβη...δεν βράζουν με τίποτα!!!
 
katerina
14. 27-01-2010 16:39
 
Χα χα Κατερινά την έχω πατήσει κι εγώ με πατάτες. Εγώ έτσι το μαγειρεύω και γίνεται τέλειο  
Οπως ειδες νεράκι δεν έχει πολύ αλλά εχει μπολικο λαδάκι οπότε γίνονται σχεδόν σαν τηγανιτές. Το αφήνω στην κρίση σου πάντως γιατί πολλές φορές εξάρταται απο την ποικιλία της πατάτας
 
mariaZ
15. 29-01-2010 08:19
 
Πω, πω....Μαρία, το κοτόπουλό σου σκίζει :eek :eek Εύγε!!!! 
Φυσικά και θα το δοκιμάσουμε :zzz
 
Flora


Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 20/01/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός