Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τούρτα Ζάχερ (Sacher Τorte) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από lovestars   
Τετάρτη, 20/01/10
Ευρετήριο άρθρου
Τούρτα Ζάχερ (Sacher Τorte)
Σελίδα 2
dsc06582_400

Η τούρτα ζάχερ είναι πεντανόστιμη και ο συνδυασμός με την μαρμελάδα υπέροχος.. και είναι η μόνη τούρτα που διατηρείται εκτός ψυγείου 20 ημέρες στους 16-18 βαθμούς Κελσίου.

Τα υλικά μας

Το παντεσπάνι

  • 5 μεγάλα αυγά
  • 160 gr βιτάμ
  • 160 gr άχνη
  • 160 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 175 gr σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 πρέζα αλάτι

Η Γέμιση

  • 250 gr. Μαρμελάδα Βερίκοκο (χωρίς κομμάτια φρούτου)

Η επικάλυψη

  • 145 gr σοκολάτα κουβερτούρα
  • 115 gr ζάχαρη κρυσταλλική
  • 145 gr νερό
  • 40 gr ζεστό νερό
Ας δούμε πως το φτιάχνεται

Το παντεσπάνιdsc06584_400

  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί.
  • Χτυπάμε την άχνη με το βιτάμ να αφρατέψουν και κατόπιν προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα αυγών-ζάχαρης σταδιακά και εναλλάξ την λιωμένη σοκολάτα και το αλεύρι, ανακατεύοντας με σπάτουλα.
  • Τέλος αναμειγνύουμε την μαρέγκα με το υπόλοιπο μείγμα ανακατεύοντας απαλά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε αντικολλητικό ταψί 25εκ.,το οποίο έχουμε αλευρώσει. 
  • Ψήνουμε για μία ώρα στους 180 βαθμούς.

Συναρμολόγηση

  • Μόλις κρυώσει το παντεσπάνι το κόβουμε σε 2 κομμάτια οριζόντια, σε 2 ισομεγέθη κομμάτια.
  • Ζεσταίνουμε ελαφρά την μαρμελάδα και αλείφουμε το ένα παντεσπάνι, προσθέτουμε το άλλο κομμάτι από πάνω και καλύπτουμε και τα πλαϊνά.

Η επικάλυψη

  • Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπέν μαρί.
  • Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη, μέχρι να γίνει ανοιχτόχρωμη καραμέλα και κατεβάζουμε από την φωτιά.
  • Προσθέτουμε την καραμέλα στην λιωμένη κουβερτούρα και το ζεστό νερό,ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει γυαλιστερή και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Γλασάρουμε καλύπτοντας την τούρτα.
Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε και στο προσωπικό μου blog myfunkycook.blogspot.com

Προσθήκη ως Αγαπημένο (21) | Εμφανίσεις: 14338
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (18)
1. 23-01-2010 16:25
 
Φαίνεται τέλεια τα Συγχαρητήρια μου
 
mariaZ
2. 23-01-2010 19:42
 
Κοιτάζω την φωτο πολύ ώρα...και μου  
έρχεται να ορμήξω να πιάσω κανα κομματάκι 
πω πω μούρλια πειρασμός 
μπράβο μπράβο μπράβο :p :zzz
 
maroula
3. 23-01-2010 20:14
 
Το γεγονός ότι είναι η μόνη τούρτα που διατηρείται εκτός ψυγείου για 20 ημέρες - αυτό λέει πολλά! Συγχαρητήρια!
 
linmak88
4. 23-01-2010 20:24
 
Είναι ένα από τα πιο διάσημα βιεννέζικα γλυκά. Πεντανόστιμο :upset Πίστευα ότι είναι πιο δύσκολο.
 
ekaterini
5. 23-01-2010 21:23
 
Ο Μαμαλάκης χθές στην εκπομπή του για την Βιέννη είπε ¨οτι η τούρτα αυτή διατηρείται σε ξύλι νο κουτί μέχρι και 3 μήνες και μπορεί να ταξιδεψει χωρίς ψυγείο!!!!
 
pastaflora
6. 23-01-2010 22:19
 
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας σχόλια! 
Την συνταγή την έδειξε χτές ο Μαμαλάκης κ προχθές η Αργυρώ,είναι πολύ νόστιμη πραγματικά! 
Κορίτσια το παντεσπάνι είναι εκπληκτικό,για κάθε τούρτα...που θα ταίριαζε φυσικά! 
Αλλάξτε και την μαρμελάδα άν θέλετε,εγώ έκανα με αυτό το παντεσπάνι,τις γιορτές τούτα κάστανο,Εκπληκτική!!!Θα ανεβάσω σύντομα την συνταγή..!
 
lovestars
7. 23-01-2010 23:14
 
Ναι θέλουμε, αλλα προσωπικά μου χρωστάς μια απάντηση στο φόρουμ στην ενότητα κάνετε για σεφ, δεν μας είπες για το dolce leche πως γίνεται και τι είναι...Σε παρακλούμε απάντησέ μας...
 
pastaflora
8. 23-01-2010 23:33
 
ΕΠΊΣΗς LOVESTARS ΕΠΕΙΔΉ ΕΙΔΕς ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΉ ΤΟΥ ΜΑΜΑΛΆΚΗ ΣΤΗΝ ΒΙΈΝΝΗ , ΜΉΠΩς ΣΗΜΕΊΩΣΕς ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΉ ΜΕ ΤΟ ΡΟΛΌ ΛΑΥΡΆΚΙ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΣΕ ΚΡΟΎΣΤΑ ΦΎΛΛΟ:ΘΑ ΤΗΝ ΉΘΕΛ ΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΣΤΕΊΛΕΙς ΑΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙς ΣΕ ΠΡΟΣ.ΜΉΝΥΜΑ.Σ ΈΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΈΡΩΝ...
 
pastaflora
9. 24-01-2010 02:55
 
Αγαπητή Pastaflora την συνταγή για το λαβράκι θσ την βρείς στο blog μου  
http://myfunkycook.blogspot.com/ 
:)
 
lovestars
10. 24-01-2010 07:14
 
Φανταστική συνταγή και τέλεια φωτογραφία! Μπραβο!!
 
vago
11. 24-01-2010 15:02
 
πολύ ωραία η τούρτα σου. Μπράβο!!
 
voula
12. 24-01-2010 15:12
 
Πολυ λαχταριστη! Μπραβο σου!!!
 
margarita79
13. 24-01-2010 21:22
 
ειναι τελεια η τουλαχιστον φαινεται. 
να πω εγω ενα τιπ για το παντεσπανι? 
αν δλδ δν το γνωριζετε γτ ειστε οελς εδω μεσα σαινια απο οτι εχω καταλαβει.οταν πατε να το κοψετε προτιμηστε να το κοψετε με κλωστη ειναι πιο ευκολο. 
σορρυ λοβσταρ αν σε πειραζει που σχολιασα κατι σε δικια σ συνταγη εε?
 
mariangela
14. 25-01-2010 13:00
 
Καλημέρα mariangela,όχι φυσικά δεν με πειράζει! 
Η τεχνική με την κλωστή είναι γνωστή και εγώ την χρησιμοποιώ αλλά σε παντεσπάνια που είναι πιο μαλακά! 
Ευχαριστώ για το θετικό σου σχόλιο!
 
lovestars
15. 27-02-2010 14:03
 
loipon ...den iparxoun logia koritsia , ego tin ekana xtes k pragmatika einai ola ta lefta..dokimaste tin :)  
 
lovestars xilia efxaristo k alla tosa filia apo tis kores mou!!!!!!!!!!!!!!!
 
karmen


Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 20/01/10 )