Τούρτα Ζάχερ (Sacher Τorte) |
|
Έχει υποβληθεί από lovestars
|
Τετάρτη, 20/01/10 |
Σελίδα 1 από 2 Η τούρτα ζάχερ είναι πεντανόστιμη και ο συνδυασμός με την μαρμελάδα υπέροχος.. και είναι η μόνη τούρτα που διατηρείται εκτός ψυγείου 20 ημέρες στους 16-18 βαθμούς Κελσίου. Τα υλικά μας Το παντεσπάνι
- 5 μεγάλα αυγά
- 160 gr βιτάμ
- 160 gr άχνη
- 160 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 175 gr σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 πρέζα αλάτι
Η Γέμιση
- 250 gr. Μαρμελάδα Βερίκοκο (χωρίς κομμάτια φρούτου)
Η επικάλυψη
- 145 gr σοκολάτα κουβερτούρα
- 115 gr ζάχαρη κρυσταλλική
- 145 gr νερό
- 40 gr ζεστό νερό
Ας δούμε πως το φτιάχνεται
Το παντεσπάνι - Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί.
- Χτυπάμε την άχνη με το βιτάμ να αφρατέψουν και κατόπιν προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
- Προσθέτουμε στο μείγμα αυγών-ζάχαρης σταδιακά και εναλλάξ την λιωμένη σοκολάτα και το αλεύρι, ανακατεύοντας με σπάτουλα.
- Τέλος αναμειγνύουμε την μαρέγκα με το υπόλοιπο μείγμα ανακατεύοντας απαλά.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε αντικολλητικό ταψί 25εκ.,το οποίο έχουμε αλευρώσει.
- Ψήνουμε για μία ώρα στους 180 βαθμούς.
Συναρμολόγηση - Μόλις κρυώσει το παντεσπάνι το κόβουμε σε 2 κομμάτια οριζόντια, σε 2 ισομεγέθη κομμάτια.
- Ζεσταίνουμε ελαφρά την μαρμελάδα και αλείφουμε το ένα παντεσπάνι, προσθέτουμε το άλλο κομμάτι από πάνω και καλύπτουμε και τα πλαϊνά.
Η επικάλυψη
- Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπέν μαρί.
- Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη, μέχρι να γίνει ανοιχτόχρωμη καραμέλα και κατεβάζουμε από την φωτιά.
- Προσθέτουμε την καραμέλα στην λιωμένη κουβερτούρα και το ζεστό νερό,ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει γυαλιστερή και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Γλασάρουμε καλύπτοντας την τούρτα.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (21) | Εμφανίσεις: 14338 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
|
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 20/01/10 )
|