Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τούρτα Ζάχερ (Sacher Τorte) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από lovestars   
Τετάρτη, 20/01/10
Ευρετήριο άρθρου
Τούρτα Ζάχερ (Sacher Τorte)
Σελίδα 2
dsc06582_400

Η τούρτα ζάχερ είναι πεντανόστιμη και ο συνδυασμός με την μαρμελάδα υπέροχος.. και είναι η μόνη τούρτα που διατηρείται εκτός ψυγείου 20 ημέρες στους 16-18 βαθμούς Κελσίου.

Τα υλικά μας

Το παντεσπάνι

  • 5 μεγάλα αυγά
  • 160 gr βιτάμ
  • 160 gr άχνη
  • 160 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 175 gr σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 πρέζα αλάτι

Η Γέμιση

  • 250 gr. Μαρμελάδα Βερίκοκο (χωρίς κομμάτια φρούτου)

Η επικάλυψη

  • 145 gr σοκολάτα κουβερτούρα
  • 115 gr ζάχαρη κρυσταλλική
  • 145 gr νερό
  • 40 gr ζεστό νερό
Ας δούμε πως το φτιάχνεται

Το παντεσπάνιdsc06584_400

  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί.
  • Χτυπάμε την άχνη με το βιτάμ να αφρατέψουν και κατόπιν προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα αυγών-ζάχαρης σταδιακά και εναλλάξ την λιωμένη σοκολάτα και το αλεύρι, ανακατεύοντας με σπάτουλα.
  • Τέλος αναμειγνύουμε την μαρέγκα με το υπόλοιπο μείγμα ανακατεύοντας απαλά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε αντικολλητικό ταψί 25εκ.,το οποίο έχουμε αλευρώσει. 
  • Ψήνουμε για μία ώρα στους 180 βαθμούς.

Συναρμολόγηση

  • Μόλις κρυώσει το παντεσπάνι το κόβουμε σε 2 κομμάτια οριζόντια, σε 2 ισομεγέθη κομμάτια.
  • Ζεσταίνουμε ελαφρά την μαρμελάδα και αλείφουμε το ένα παντεσπάνι, προσθέτουμε το άλλο κομμάτι από πάνω και καλύπτουμε και τα πλαϊνά.

Η επικάλυψη

  • Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπέν μαρί.
  • Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη, μέχρι να γίνει ανοιχτόχρωμη καραμέλα και κατεβάζουμε από την φωτιά.
  • Προσθέτουμε την καραμέλα στην λιωμένη κουβερτούρα και το ζεστό νερό,ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει γυαλιστερή και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Γλασάρουμε καλύπτοντας την τούρτα.
Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε και στο προσωπικό μου blog myfunkycook.blogspot.com

Προσθήκη ως Αγαπημένο (21) | Εμφανίσεις: 14334
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (18)
16. 01-03-2010 20:21
 
Κarmen,σε ευχαριστώ πολύ!! 
Φιλάκια πολλά στις ζουζουνες!
 
lovestars
17. 20-12-2010 12:02
 
lovestars kalimera. 
 
prospathisa extes na tin kano (me sintagi parliarou i opoia einai i idia sxedon) ala eixa provlima me to padespani. den mou fouskose katholou! episis parolo pou o fournos mou itan stin sossti thermokrasia arpakse. mipos na to valo ston aera tin epomeni fora? k ti tha mporouse na ftei pou den fouskose? 
 
sefxaristo poli
 
gotasecret
18. 21-12-2010 15:11
 
Αγαπητή gotasecret ένα μόνο μπορώ να υποθέσω,μιας και η συνταγή είναι πανεύκολή,μήπως ανακατεψες έντονα την μαρέγκα με το υπόλοιπο μείγμα? 
Θέλει απαλές κινήσεις! 
Σκέψου και πές μου!
 
lovestars

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 20/01/10 )