Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Οι δημοσιεύσεις μου
Σπανακοπιτάκια πεντανόστιμα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από mariaZ   
Πέμπτη, 21/01/10
img_0762_400
Υλικά

Για την ζύμη: (απο την συνταγή της Μαίρης Τυροπιτάκια Νο.02 εύκολα, διπλή δόση)

  • 2 πακέτα Φαρίνα
  • 2 βούτυρα βιτάμ των 250 γρ.
  • 2 γιαούρτια (εγώ έβαλα με χαμηλά λιπαρά απλά τραβάει λίγο παραπάνω αλευράκι)
  • 2 αυγά 
  • λίγο αλάτι
  • αυγό για το άλλειμα
Για την γέμιση
  • 1 πράσσο ψιλοκομμένο
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομένα
  • 1 κολοκυθάκι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. σπανάκι (ζύγισμά μετά το καθάρισμα) 
  • 3.4 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • αλάτι - πιπέρι
  • 200 γρ. ανθότυρο (ή φέτα της αρεσκείας σας - προσοχή όμως στο αλάτι)
  • 100 γρ. διάφορα τυριά τριμμένα (ο,τι έχετε στο ψυγείο σας εγώ χρησιμοποιησα παρμεζάνα - κασέρι - ρεγγάτο )
  • 1 αυγό
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
Εκτέλεση
img_0748_400

img_0749_400

img_0750_400

Για την ζύμη

 Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι και το βούτυρο παγωμένο και τα τρίβουμε μέχρι να ψιχουλιάσουν. Προσθέτουμε γιαούρτι , αυγά και αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθουν καλά όλα τα υλικά και να γίνει η ζύμη μαλακή και ελαστική. Την βάζουμε στο ψυγείο 1/2 ώρα να ξεκουραστεί. 

Για την γέμιση 

  • Σωτάρουμε στο λάδι το πράσσο και τα κρεμμυδάκια κατόπιν προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε καλά αφήνουμε λίγη ώρα γιατί τα λαχανικά βγάζουν τα υγρά τους. Κατόπιν αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε πολύ λίγο νεράκι (μισό φλυτζανάκι του καφέ) και αφήνουμε να βράσουν (όχι καλά όμως να κρατάνε λίγο)
  • Βγάζουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε τα υπολοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά

Χωρίζουμε το φύλλο σε 8 μπαλάκια και ανοιγουμε σε φύλλο όχι πολύ λεπτό. 
Κόβουμε κύκλους το ζυμάρι (ο,τι μέγεθος θέλουμε) και βάζουμε λίγη απο την γέμιση, κλείνουμε σε μισοφέγγαρα και βάζουμε τα σπανακοπιτάκια σε ταψί με λαδοκολλά. 
Αλείφουμε τα σπανακοπιτάκια μας με το αυγό και ψήνουμε για 1/2 ώρα στους 170 αέρα.

Γίνονται θεϊκά
Καλή σας όρεξη 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (21) | Εμφανίσεις: 25895
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (11)
1. 25-01-2010 07:56
 
Μαράκι μου η φωτο τα λέει όλα 
τόσο λαχταριστά , σίγουρα θα είναι πεντανόστιμα :p
 
maroula
2. 25-01-2010 08:13
 
Πράγματι φαίνονται πεντανόστιμα!!! 
Ευχαριστούμε Μαράκι :grin
 
Flora
3. 25-01-2010 08:36
 
Πω πω νοστιμιές!!! Μπράβο!
 
vago
4. 25-01-2010 09:23
 
Αν και εγώ δεν τρώω το άσπρο τυρί με τίποτα...φαίνονται πεντανόστιμα!! Μπράβο Μαράκι...
 
marylou
5. 25-01-2010 14:07
 
Παιδιά είναι τέλεια δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε. Μπορείτε να τα φτιάξετε και πριν τα ψήσετε να μπουν κατάψυξη και να ψήνονται λίγα λίγα για να τα παίρνουν τα παιδιά στο σχολείο.
 
mariaZ
6. 25-01-2010 16:46
 
Μαρία φαίνονται πολύ λαχταριστά! Η ζύμη μου κάνει λίγο σαν κουρού;;;Έτσι βγαίνει;
 
Marinaki
7. 25-01-2010 17:09
 
Ναι μοιάζει πολύ. και είναι πολύ αφράτη χωρίς να πέφτει η μισή κάτω σε κάθε μπουκιά. (αν και οι σφολιάτες είναι ωραίες) αλλά αυτή είναι πολύ νόστιμη
 
mariaZ
8. 25-01-2010 17:12
 
Μαρία έγραψες!!! Πόλύ ωραία και η φωτογραφία σου και η συνταγή σου! Τα 2 βιτάμ κάνουν τη διαφορά!!! Τα κάνουν αφράτα και τραγανά μαζί! Έτσι τα κάνω κι εγώ και σε καταλαβαίνω που λες ότι είναι καταπληκτικά! :zzz
 
linmak88
9. 25-01-2010 17:21
 
Καλε αυτα ειναι τοσο ζωντανα που νομιζεις οτι θα απλωσεις χερι και θα τα αρπαξεις.Μπραβο Μαρια!!! :grin
 
margarita79
10. 25-01-2010 17:23
 
χα χα χα Μαργαρίτα μου θύμισες τις διαφημίσεις που είχαν βγει κάποτε για τα γιαούρτια. Τα ζωντανά καλε..... :grin  
 
Ευχαριστώ και πάλι κορίτσια φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε είναι ακαταμάχητα. Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα :roll
 
mariaZ
11. 26-01-2010 00:40
 
Mαράκι τέλεια τα σπανακοπιτάκια σου. Για τη ζύμη ξέρω γιατί την χρησιμοποιώ κι εγώ σε διάφορα και είναι υπέροχη αλλά και η γέμισή σου πεντανόστιμη φαίνεται και θα δοκιμαστεί άμεσα εννοείται. ;)
 
Faye

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 28/09/14 )