Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κιμάδες arrow Γεμιστά με κιμά και αυγολέμονο
Γεμιστά με κιμά και αυγολέμονο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από Λιάντα   
Παρασκευή, 22/01/10
dsc01542

Η συνταγή, της γιαγιά Μαρίκας της πεθεράς μου. Η μητέρα μου έφτιαχνε μόνο γεμιστά κολοκυθάκια κι έτσι, δεν είχα δοκιμάσει ποτέ κάτι σαν αυτό. Έγινε όμως ένα από τα αγαπημένα μου....φαγητά, έστω και αργά.

Εκείνη, τα έφτιαχνε στην κατσαρόλα αλλά εγώ προτίμησα την γάστρα και τα ψήνω στον φούρνο.
Τα υλικά
  • 7 πιπεριές,για γέμισμα
  • 2 πιπεριές, ψιλοκομμένες για τη γέμιση
  • 7 ντομάτες, για....γέμισμα
  • 600 γρ. κιμά
  • 2 ξερά κρεμμύδια μέτρια
  • 14 κουταλιές της σούπας (πολύ...κοφτές) ρυζάκι γλασσέ
  • 7-8 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, για τη γέμιση
  • Μαϊντανό
  • Άνηθο, κατά προτίμηση......
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό.... κύμινο
  • 1 κουταλιά της σούπας κοφτή....αλάτι
  • πιπέρι
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, για τη γέμιση
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3-4 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό νεράκι
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
Εκτέλεση
  • dsc01522Πλένουμε και αδειάζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες με τον γνωστό τρόπο και τα τοποθετούμε στη γάστρα .Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τις δύο πιπεριές, τον μαϊντανό, τις λιαστές ντομάτες και τον άνηθο και τα βάζουμε όλα σ' ένα βαθύ και μεγάλο μπολ.
  • Την ψίχα που αφαιρέσαμε από τις ντομάτες, την πολτοποιούμε στο μούλτι και προσθέτουμε την μισή στο μπολ με τα ψιλοκομμένα λαχανικά.
  • Βάζουμε και τον κιμά, το ρύζι, τις 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο, όλα τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι. Τα πλάθουμε όλα μαζί να γίνουν ένα μείγμα και γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές .
  • Κατόπιν, ρίχνουμε επάνω τους τη μισή πολτοποιημένη ντομάτα, το ελαιόλαδο και τελειώνουμε με το ζεστό (όχι καυτό) νεράκι.
  • Ψήνουμε τα γεμιστά σε προθερμασμένο φούρνο για 90 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Θα πρέπει να ελέγχουμε όμως να μη μείνουν δίχως ζουμάκι, γιατί θα το χρειαστούμε για το αβγολέμονο που θα το φτιάξουμε, χτυπώντας τα δύο αυγά και τα δύο λεμονάκια και θα το προσθέσουμε αμέσως μόλις βγει το φαΐ από το φούρνο .

Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 11588
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 25-01-2010 13:07
 
Ομολογώ ότι δεν το είχα σκεφτεί ότι μπορούν και τα γεμιστά να γίνουν αυγολέμονο φαίνονται πεντανόστιμα και μοσχομυριστά μπράβο σου :p
 
marylou
2. 25-01-2010 14:24
 
Πραγματικά πολύ ξεχωριστή εκδοχή των γεμιστών.Μπράβο σε σένα αλλά και στην πεθερά σου :)
 
renaki
3. 25-01-2010 17:08
 
Πολύ ξεχωριστά και άκρως ενδιαφέροντα! Μου αρέσει ιδιαίτερα το κύμινο και σε συνδυασμό με τα αρώματα των λαχανικών μαζί με το αυγολέμονο!!!! :zzz
 
linmak88
4. 25-01-2010 17:36
 
Εναλλακτική πρόταση που είναι βέβαιο οτι θα είναι πεντανόστιμη. Μπράβο Λιάντα
 
mariaZ
5. 26-01-2010 00:43
 
Πανέμορφα είναι παιδιά έτσι στην κατσαρόλα. Εμείς τα φτιάχνουμε χρόνια με λίγο διαφορετικά υλικά αλά είναι πολύ ωραίο φαγάκι, να το δοκιμάσετε. Μπράβο Λιάντα. :)
 
Faye
6. 26-01-2010 12:59
 
marylou....... 
Σ\'ευχαριστώ!!! 
Ειλικρινά,είναι τέλεια η γεύση τους.... 
null
 
lianta
7. 26-01-2010 13:02
 
renaki μου....... 
σ ΄ευχαριστώ καλή μου! 
Η πεθερούλα μου,ήταν πραγματικά,πολύ καλή μαγείρισα,μιας και η καταγωγή της ήταν από Σμύρνη.
 
lianta
8. 26-01-2010 13:04
 
linmak88...... 
Δεν έχεις παρά να το δοκιμάσεις. 
Το κύμινο στον κιμά και το αυγολέμονο,κάνει έναν από τους καλύτερους συνδιασμούς.
 
lianta
9. 26-01-2010 13:06
 
mariaZ ........την καλημέρα μου! 
Σ΄ ευχαριστώ,να το δοκιμάσεις,είναι το ίδιο εύκολο,με τα γνωστά γεμιστά.....
 
lianta
10. 26-01-2010 13:08
 
Faye....... 
ελπίζω να μας πεις και τις δικές σου προτάσεις,με το συγκεκριμένο φαγάκι.....οκ;
 
lianta

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 08/02/10 )