Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κιμάδες arrow Ρολό κιμά και πατάτες στον φούρνο
Ρολό κιμά και πατάτες στον φούρνο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από sardelaki   
Σάββατο, 23/01/10
Υλικά:
  • .jpg_400_13500γρ. Κιμάς
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 αυγό
  • 4 κ.σ. παρμεζάνα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Πάπρικα

Για την γέμιση:

  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • Ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 250γρ. Τυρί άσπρο
  • 150γρ. μπέικον
  • 800γρ. Πατάτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Βούτυρο για το ψήσιμο
Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε τον κιμά μας με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το αυγό, και την παρμεζάνα (και ψωμί ή φρυγανιά...ό,τι βάζει ο καθένας). Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.

Για την γέμιση κόβουμε σε κυβάκια την πιπεριά, τις ελιές και το τυρί.

Απλώνουμε τον κιμά σε λαδόκολλα και ρίχνουμε πάνω το μείγμα που κάναμε με την πιπεριά, τις ελιές και το τυρί. (αφήνουμε περίπου 2 εκ.στις άκρες που δεν θα βάλουμε γέμιση) Με την βοήθεια της λαδόκολλας το κάνουμε ρολό κι έπειτα την βγάζουμε και τοποθετούμε το ρολό μας σε ένα ταψί το οποίο αλείφουμε με το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε το ρολό με τις φέτες του μπέικον.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Κόβουμε τις πατάτες μας, τις βάζουμε στο ταψί και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

Βάζουμε το ταψί στον φούρνο για περίπου 45 λεπτά.

Καλή σας όρεξη ....


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 15950
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 26-01-2010 11:00
 
Λοιπόν ρολό κιμά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Αυτό φαίνεται πολύ νόστιμο και εύκολο. Λέω να το δοκιμάσω. Μπράβο!
 
vago
2. 26-01-2010 11:26
 
Τι ωραια και διαφορετικη γεμιση ειναι αυτη?Μπραβο φιλεναδα!!
 
margarita79
3. 26-01-2010 12:10
 
ευχαριστώ κοριτσάκια...καλή σας όρεξη για όταν το δοκιμάσετε! 8)
 
sardelaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 14/06/10 )