Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Γίγαντες φούρνου Πηλιορείτικοι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 10
Έχει υποβληθεί από linmak88   
Κυριακή, 24/01/10
Είναι σπέσιαλ φαγητό με αλλαγές που έχω ήδη κάνει και είναι δοκιμασμένες και πολύ επιτυχημένες! Εμείς το τρώμε κανονικά σαν πιάτο ημέρας αλλά είναι και ένας εξαιρετικός μεζές για τσιπουράκι, ουζάκι ή κρασί!
Υλικά:
  • 1 σακουλάκι φασόλια γίγαντες
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 2 πιπεριές κέρατο κομμένες σε ροδέλες (κόκκινη και πράσινη)
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους(προαιρετικά)
  • 4 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 2 κύβους λαχανικών(προαιρετικά)
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • Λίγη φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση:
  • Πλένουμε τα φασολιά και τα βάζουμε να μουλιάσουν από το προηγούμενο βράδυ. Το πρωί βράζετε τα φασόλια σε νερό αρκετά καλά, μέχρι να μαλακώσουν και να μπορείτε να τα τρυπήσετε με ένα πιρούνι. Αν χρησιμοποιείτε χύτρα, βράστε τα για 30’.
  • Τα στραγγίζετε και τα τσιγαρίζετε σε ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, τις μελιτζάνες και το λουκάνικο.
  • Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη, τον πελτέ, το κέτσαπ και το μαϊντανό.
  • Αφήνετε να πάρει μια βράση, ανακατεύετε και τα αδειάζετε σε γάστρα.
  • Λιώνετε τους κύβους λαχανικών σε μία κούπα ζεστό νερό και περιχύνετε το φαγητό.
  •  Δεν χρειάζεται να προσθέσετε κι άλλο αλάτι αφού ρίχνετε στα φασόλια  επιπλέον τους κύβους λαχανικών και τα λουκάνικα θα αφήσουν το αλάτι τους..
  • Ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 30-40 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο σας).
  • Όταν είναι έτοιμο, καλύψτε τα φασόλια με την τριμμένη φρυγανιά, τον μαϊντανό και πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο  πιπέρι και λίγη ρίγανη.

Σβήνετε το φούρνο και αφήνετε μέσα το φαγητό για 10 λεπτά ακόμα.

Σημείωση: Φυσικά, αν στο βράσιμο ή το ψήσιμο χρειαστεί να προσθέσετε νερό κάντε το αλλά φροντίστε να είναι ζεστό για να μην διακόψει την βράση.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 14930
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 27-01-2010 11:59
 
Αααχ linmak αυτό είναι το τέλειο φαγάκι!!! 
Μπράβο!
 
lovestars
2. 27-01-2010 12:16
 
Γίγαντες με λουκάνικα μμμμμ 
Αν και εγώ δεν τρώω καθόλου τα ξερά φασόλια νομίζω οτι μερικοί εδώ μέσα πολύ θα χαρούν αν το φτιάξω :grin :grin
 
mariaZ
3. 27-01-2010 12:17
 
Εννοώ στο σπίτι καλέ (αχ σήμερα αργησα να ξυπνήσω και ο εγκέφαλος μου ακόμη κοιμάται :grin )
 
mariaZ
4. 27-01-2010 13:06
 
Α. ρε Πατρίδα Αθάνατη, τι φαγητάρες κάνεις.....!!!!!Ανοιξε το κινητό σου...
 
pastaflora
5. 27-01-2010 13:16
 
Προσωπικά παραλείπω την μελιτζάνα, και αν δεν εχω λουκάνικο βάζω μπέικον καπνιστό ή κομματάκια γαλοπούλα καπνιστή, ή κομματάκια χοιρινό που το έχω τσιγαρίσει, και του δίνει υπέροχο άρωμα και νοστιμιά. Και αντί για μαίντανό βάζω άνηθο! Άλλη γεύση Λίνα μου,,,!
 
pastaflora
6. 27-01-2010 15:35
 
Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ-πολύ για τα καλά σας λόγια!!! :zzz
 
linmak88

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 26/01/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός