Έχει υποβληθεί από pastaflora
|
Κυριακή, 24/01/10 |
Υλικά - 3 αυγά
- 475 γραμ βούτυρο ή μαργαρίνη
- 650 γραμ Αλεύρι ΑΠ
- ζάχαρη ανάλογα με τα γούστα μας...
Για την διακόσμηση
- 1-2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα
ή κερασάκια μαρασκίνος - μερικά αμύγδαλα ασπρισμένα
- Κουβερτούρα λιωμένη σε μπαίν μαρί με 1 κουταλίτσα λικέρ, και μια κουταλίτσα βιτάμ ή βούτυρο γάλακτος.
- 1 κορνέ με χοντρές μυτούλες και 2 χάρτινα χωνάκια για την μαρμελάδα και την σοκολάτα
Εκτέλεση - Κτυπάμε καλά την ζάχαρη με το βούτυρο, τα αυγά ξεχωριστά και τα ενώνουμε όλα.
- Χρησιμοποιούμε κορνε χοντρό και κάνουμε με το μείγμα μαργαρίτες και sticks διάφορα σχέδια, ή λεπτά cookies που τα ενώνουμε δύο- δύο κατόπιν με μαρμελάδα…(αυτό μετά το ψήσιμο)…
- Παίρνουμε λίγη –1 κουταλιά φράουλα μαρμελάδα και την βάζουμε σε ένα κορνέ, λιθόκολλας, κόβουμε μια πολύ λεπτή μυτούλα στην άκρη και βάζουμε στις μαργαρίτες λίγη φράουλα σαν κερασάκι ή αληθινό κερασάκι, ή ένα μυγδαλάκι στο κέντρο, και τα ψήνουμε στους 160ο-170ο Κ. για 20΄.
- Κατόπιν έχουμε λιώσει κουβερτούρα με 1 κουταλίτσα βιτάμ και ελάχιστο λικέρ, και βουτάμε τα μισά sticks μέχρι την μέση..
- Τα άλλα μισά τα διακοσμούμε κάνοντας πάλι ένα κορνέ με λαδόκολλα και κόβοντας την μυτούλα και βάζοντας μέσα λίγη-1 κουταλιά της σούπας- λιωμένη κουβερτούρα και κάνουμε ανακατεμμένες γραμμές επάνω στα υπόλοιπα sticks και στις μαργαρίτες.
Μπορούμε να ανταμώσουμε 2 –2 τα sticks κολόντας τα με μαρμελάδα ή σοκολάτα και τα cookies επίσης, πριν να τα διακοσμήσουμε με την σοκολάτα αυτά λέγονται βουτήματα σαμπλέ….. Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 13856 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 27/01/10 )
|