Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Βουτήματα βουτύρου Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Κυριακή, 24/01/10
Υλικά
  • 3 αυγά
  • 475 γραμ βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 650 γραμ Αλεύρι ΑΠ
  • ζάχαρη ανάλογα με τα γούστα μας...
Για την διακόσμηση
  • 1-2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα
    ή κερασάκια μαρασκίνος
  • μερικά αμύγδαλα ασπρισμένα
  • Κουβερτούρα λιωμένη σε μπαίν μαρί με 1 κουταλίτσα λικέρ, και μια κουταλίτσα βιτάμ ή βούτυρο γάλακτος.
  • 1 κορνέ με χοντρές μυτούλες και 2 χάρτινα χωνάκια για την μαρμελάδα και την σοκολάτα
Εκτέλεση
  • Κτυπάμε καλά την ζάχαρη με το βούτυρο, τα αυγά ξεχωριστά και τα ενώνουμε όλα.
  • Χρησιμοποιούμε κορνε χοντρό και κάνουμε με το μείγμα μαργαρίτες και sticks διάφορα σχέδια, ή λεπτά cookies που τα ενώνουμε δύο- δύο κατόπιν με μαρμελάδα…(αυτό μετά το ψήσιμο)…
  • Παίρνουμε λίγη –1 κουταλιά φράουλα μαρμελάδα και την βάζουμε σε ένα κορνέ, λιθόκολλας, κόβουμε μια πολύ λεπτή μυτούλα στην άκρη και βάζουμε στις μαργαρίτες λίγη φράουλα σαν κερασάκι ή αληθινό κερασάκι, ή ένα μυγδαλάκι στο κέντρο, και τα ψήνουμε στους 160ο-170ο Κ. για 20΄.
  • Κατόπιν έχουμε λιώσει κουβερτούρα με 1 κουταλίτσα βιτάμ και ελάχιστο λικέρ, και βουτάμε τα μισά sticks μέχρι την μέση..
  • Τα άλλα μισά τα διακοσμούμε κάνοντας πάλι ένα κορνέ με λαδόκολλα και κόβοντας την μυτούλα και βάζοντας μέσα λίγη-1 κουταλιά της σούπας- λιωμένη κουβερτούρα και κάνουμε ανακατεμμένες γραμμές επάνω στα υπόλοιπα sticks και στις μαργαρίτες.
Μπορούμε να ανταμώσουμε 2 –2 τα sticks κολόντας τα με μαρμελάδα ή σοκολάτα και τα cookies επίσης, πριν να τα διακοσμήσουμε με την σοκολάτα αυτά λέγονται βουτήματα σαμπλέ…..
Καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 12169
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 27-01-2010 15:11
 
μμμμ pastaflora τι λιχουδιά είναι αυτή? και οι προτάσεις σου για στολισμό υπέροχες  
Καμιά ίδια συνταγή αλλά διαίτης δεν υπάρχει? :grin να φάω κι εγώ κανένα κοματάκι? :cry
 
mariaZ
2. 27-01-2010 15:51
 
Ωραία και πανέμορφα τα μπισκοτάκια και ειδικά για τα παιδιά...τέλεια! 
Ποιο τυχερό εγγονάκι είναι στο δρόμο κι έρχεται; :)
 
linmak88
3. 27-01-2010 16:09
 
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια... 
 
Παιδιά επειδή ειμαι και πολυ χοντρέλα και διαβητική, καποτε έψαξα το θέμα,  
και μάλιστα μίλησα με δισιτολόγο της βιομηχανίας Χαιτογλου που κάνειτους χαλβάδες και που μου έχει στείλει ειδικές συνταγές, μου είπε να βάζω ζάχαρη ασπαρτάμης για πιό λάιτ και να αυξήσω το μπέικιν πειρπου 1/2-1 κουταλιά του γλυκού, ή αν δεν έχει να προσθέσω γιατί η ασπαρτάμη σφίγγει τα γλυκά, βουτηματα, μελομακάρονα, κουλουράκια,κλπ. όσον αφορά το βούτυρο βάλτε κάτι πιό λάιτ. ή φυτίνη ή μαργαρίνη, άν δεν θέλετε βούτυρο κανονικό...
 
pastaflora
4. 28-01-2010 19:38
 
Για οσεσ θελουν κατι πιο υγιεινο σαν την ΜΑΡΙΑ Ζ. βλέπε Μαράκι μου την παρακάτω συνταγή μου που έχω δημοσιεύσει στο σάιτ: 
 
 
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ ΥΓΙΕΙΝΑ & ΝΟΣΤΙΜΑ !
 
pastaflora
5. 25-10-2011 17:37
 
TELEIA
 
BOSS

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 27/01/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός