Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μαρμελάδα πορτοκάλι - λεμόνι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από KEIT   
Δευτέρα, 25/01/10
Υλικά :
  • 6 Πορτοκάλια
  • 3 Λεμόνια
  • 2 βανίλιες
  • ζάχαρι 1/2 φλυτζάνα ανά φλυτζάνα πολτού
Παρασκευή :
  • Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και τα λεμόνια, τα κόβουμε σε 8 καμματάκια το καθένα (βγάζοντας τα κουκούτσια)
  • Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με 1 κούπα νερό. Αφού μαλακώσουν, τα περνάμε απο MULTΙ.
  • Ρίχνουμε πάλι το μείγμα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά και τα βράζουμε για 20΄- 25΄λεπτά. Με όλα τα υλικά ρίχνουμε και τις φλούδες, τίς οποίες προηγουμένως τίς έχουμε βράσει μόνο με νερό έως ότου μαλακώσουν αρκετά, και, αφού τις στραγγίσουμε, τις κόβουμε με ψαλίδι σε πολύ μικρά κομματάκια. Αυτό θα δώσει μια πολύ πικάντικη γευση στην μαρμελάδα μας.

Σημείωση
Όσο αφορά την ζάχαρη, την έχω και:

  • μια φλυτζάνα πολτό φρούτων
  • μια φλυτζάνα ζάχαρη.

Αλλά μου φάνηκε πολύ γλυκιά.
Είναι τέλεια μαρμελάδα για τάρτες, τούρτες σοκολάτας.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 15881
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 27-01-2010 19:19
 
Εμένα μου αρέσουν και οι γλυκόξινες γεύσεις οπότε φαντάζομαι θα είναι τέλεια!!!
 
renaki
2. 28-01-2010 21:03
 
Πολύ ωραία η μαρμελάδα σου και έχω κάτι πορτοκάλια στο μπαλκόνι μου και δεν ξέρω τι να τα κάνω.
 
voula
3. 29-01-2010 15:04
 
Πως γίνεται ναχεις πορτοκάλια και να μην ξέρεις τι να τα κάνεις. Θα τα είχα τελειώσει ήδη. 
Λοιπόν έκανα μαρμελάδα λεμόνι. Σκέτο λεμόνι κι έγινε καταπληκτική. Και η πορτοκάλι το ίδιο αλλά έτσι κι αλλιώς την θεωρώ πιο κοινή. Το λεμόνι όμως πέτυχε. Μόνο που έβρασα τα λεμόνια ολόκληρα μέχρι να μαλακώσουν και μετά τα ψιλόκοψα και ζύγισα ίσα μέρη λεμονιού και ζάχαρης.
 
Nena
4. 29-01-2010 19:53
 
Νένα ωραία είναι και έτσι , αλλά απλώς με τον δικό μου τρόπο , έχεις το πλεονέκτημα, να κόβεις τίς φλούδες με το ψαλίδι κουζίνας, και η μαρμελάδα να έχει τα κομματάκια μέσα, τα οποία την κάνουν πιό πικάντικη, και πιό κατάλληλη για γλυκά
 
KEIT

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 27/01/10 )