Οι ντοματοκεφτέδες είναι παραδοσιακή νοστιμιά της Σαντορίνης. Τη συνταγή αυτή όμως μου την έδωσε μια Συφνιακή νοικοκυρά. Είναι πολύ νόστιμοι κεφτέδες - αφράτοι και μαζί τραγανοί!
Υλικά: - 2 κιλά ντομάτες
- 2 πατάτες βρασμένες και λυωμένες με το πιρούνι
- ½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 1 πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 2-3 κουταλιές δυόσμο (φρέσκο ή ξερό)
- 1 1/2 φλυτζ. τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας
- λάδι για τηγάνισμα αλάτι, πιπέρι και πάπρικα
Εκτέλεση: - Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες αφού πρώτα τις βουτύξουμε σε ζεστό νερό για 2’ και τις ψιλοκόβουμε. Τις αφήνουμε σε ένα τρυπητό να στραγγίσουν. Προσθέτουμε και την πιπεριά Φλωρίνης.
- Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τις ντομάτες, την πιπεριά φλωρίνης, τα κρεμμύδια, τις λιωμένες πατάτες και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το δυόσμο τη πάπρικα και το αλατοπίπερο.
- Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά-σιγά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα.
- Πλάθουμε τους ντοματοκεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 7189 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |