Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Σιροπιαστά arrow Εκμέκ Κανταΐφι Νο.05 (εύκολο με φυστικι αιγίνης)
Εκμέκ Κανταΐφι Νο.05 (εύκολο με φυστικι αιγίνης) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Κυριακή, 31/01/10
Ευρετήριο άρθρου
Εκμέκ Κανταΐφι Νο.05 (εύκολο με φυστικι αιγίνης)
Σελίδα 2
page_2
Το εκμεκ μας αρεσει πολυ στο σπιτι και συνηθως φτιαχνω την οικογενειακη μας συνταγη αλλά αυτη τη φορα εκανα την ευκολη εκδοχη της.Ελπιζω να σας αρεσει.  
Υλικά
  • 500 γρ.φύλλο καταιφι
  • 250 γρ.βουτυρο lurpak (σκληρό)
  • 1 φακελος κρεμα ζαχαροπλαστικης γιωτης
  • 2 φακελοι σαντιγυ  garni
  • 100 gr.ψιλοκομμενο αναλατο φυστίκι αιγίνης
Για το σιρόπι
  • 1 κιλο ζάχαρη
  • 800γρ νερο
  • 1 κ.σ λεμονι
  • Φλουδα λεμονιου
Εκτέλεση
  • Βαζουμε το καταιφι σε μεγαλο πυρεξ και το ανοιγουμε με το χερι μας να αφρατεψει.
  • Το περιχυνουμε με το βουτυρο το οποιο εχουμε λιωσει.
  • Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο με αντιστασεις πανω κατω στους 150 βαθμους για σχεδον 2 ωρες μεχρι να το δουμε να χρυσίσει ομοιομορφα.
  • Εντωμεταξυ εχουμε φτιαξει το σιροπι βραζοντας ολα τα υλικα για 6-7 λεπτα.(Το σιροπι ισως σας φανει πολυ αλλα ειναι απαραιτητο!θα το πιει όλο).
  • Αφηνουμε το σιροπι να κρυωσει εντελως και μολις ειναι ετοιμο το καταιφι μας,πασπαλιζουμε τριμμενο φυστικι αιγινης και σιροπιαζουμε το καυτο καταιφι με κρυο σιροπι.
img_0826_400img_0830_400img_0832_400
  • Αφηνουμε να πιει το σιροπι και να κρυωσει εντελως.
  • Ετοιμαζουμε τη σαντιγυ και την κρεμα ζαχαρπλαστικης συμφωνα με τις οδηγιες και αναμιγνυουμε την κρεμα με σπατουλα με τη μιση σαντιγυ.
  • Απλωνουμε την κρεμα ζαχαροπλαστικης,απο πανω την υπολοιπη σαντιγυ και πασπαλιζουμε το υπολοιπο φυστικι.
img_0837_400img_0840_400img_0845_400_01
Καλή Επιτυχία!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (41) | Εμφανίσεις: 43825
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (21)
1. 02-02-2010 10:51
 
Μαργαρίτα φαίνεται τέλειο το εκμέκ σου :p το φτιάχνει και η μαμά μου και το πετυχαίνει πολύ απλά εκείνη βάζει μαστίχα και μοσχομυρίζει τέλεια :zzz
 
marylou
2. 02-02-2010 11:04
 
Μαρυλου η εκδοχη που φτιαχνω συνηθως με δικη μου κρεμα ειναι με μαστιχα και μανταρινι και γινεται τελειο απλα στην προκειμενη λογω ελλειψης χρονου το εκανα στην απλη εκδοχη του και δεν ηθελα να βαλω προσθετα στην ετοιμη κρεμα.Θα το φτιαξω καποια στιγμη και αλλιως και θα το βαλω.
 
margarita79
3. 02-02-2010 11:32
 
Τι πειρασμός είναι αυτός πρωί πρωί!!! Μπράβο!! :upset
 
vago
4. 02-02-2010 11:59
 
Hθελα να ηξερα πως διατηρηστε με ολες αυτες τις λιχουδιες Μαργαριτα μου :eek Τι μου κανεις παλι πρωι πρωι :upset
 
mariaZ
5. 02-02-2010 12:00
 
Μαργαριτούλα, θα μας δώσεις και την εκδοχή της κρέμας με μαστίχα; Σκέφτομαι να το δομιμάσω σύντομα το εκμέκ σου!
 
katerina
6. 02-02-2010 12:05
 
Απλα ..Δε διατηρουμαστε βρε Μαρακι.. :grin  
 
Κατερινακι η εκδοχη της κρεμας με τη μαστιχα εχει ως εξης: 
5 ποτήρια γάλα 
5 κουταλιές corn flour 
1/2 ποτήρι ζάχαρη 
2 αυγά 
2-3 βανιλιες 
1 κοφτη κ.σ βούτυρο  
1/2 κουταλάκι μαστίχα (κοπανισμενη και οριακα μισοτο κουταλακι μη σου φυγει παραπανω γιατι πικριζει) 
Ξυσμα μανταρινιου μπορεις να βαλεις αν σου αρεσει για το αρωμα 
100ml κρέμα γάλακτος  
 
Τα ανακατευεις ολα μαζι(εκτος απο την κρεμα γαλακτος) σε ενα μπωλ και τα αυγα καλα κτυπημενα. Τα μεταφερεις σε κατσαρολα και ανακατευεις συνεχως με το συρμα μεχρι να δεσει η κρεμα. 
Στο τελος ριχνεις την κρεμα γαλακτος. 
 
Εγω βαζω και στο σιροπι σε αυτη την εκδοχη και λιγο λικερ μαστιχας ή μαναρινιου συν φλουδα μανταρινιου αντι για λεμονιου.
 
margarita79
7. 02-02-2010 12:07
 
Παντως εχω να ομολογησω οτι η εκδοχη με την κρεμα εμποριου και τη σαντιγυ ειναι ακομα πιο αφρατη. 
Καλη επιτυχια!
 
margarita79
8. 02-02-2010 12:09
 
ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ!!!ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ . 2 ΩΡΕΣ ΨΗΣΙΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ? ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ? 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!
 
GIOGIO
9. 02-02-2010 12:13
 
Αχ πονεμενη ιστορια το ψησιμο..λοιπον και εγω ετσι θεωρουσα οτι ιεναι πολυ αλλα η μητερα μου επεμενε. 
Μια φορα λοιπον την παραακουσα και το εψησα στον αερα για περιπου 40 λεπτα και οταν επεσε το σιροπι και η κρεμα απο πανω αυτο ηρθε και λασπωσε και εγινε μια μαζα..δεν ξεχωριζες καταιφι. 
Ειμαι λοιπον απο τοτε απολυτη..θελει σχεδον 2 ωρες παρα κατι σε αντιστασεις πανω κατω και σε χαμηλη θερμοκρασια (150 βαθμους). 
Ειναι σιγουρο αυτο που σου λεω ..την εχω πατησει.
 
margarita79
10. 02-02-2010 12:31
 
Μαργαρίτα, είσαι γλύκα! Ευχαριστώ πολύ!
 
katerina
11. 02-02-2010 14:05
 
Μαργαριτάκι σήμερα μας...τελείωσες με αυτό το εκμέκ σου!!! Καταπληκτικό, μπράβο!!!Και να πώ, ότι η Μαργαρίτα έχει απόλυτο δίκηο για το ψήσιμο του κανταϊφιού. Αυτό είναι το μυστικό, για να μην λασπώσει μετά στο σιρόπιασμα.Ψήσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία και για 2 ώρες το λιγότερο. Εγώ έτσι ψήνω και τον μπακλαβά :x
 
YANNA
12. 02-02-2010 18:29
 
Σιροπιαστά γλυκά δεν τρώω, αλλά με αυτό το εκμέκ μου έχουν πεταχτεί τα μάτια έξω :eek :eek , για να μην μιλήσω για τα σάλια που έχουν αρχίσει να τρέχουν.... 
Μπράβο, Μαργαρίτα!! Φαίνεται υπέροχο και φυσικά θα δοκιμαστεί :zzz
 
Flora
13. 02-02-2010 19:54
 
Παναγία μου τι μας κάνετε και μας κολάζετε ρε κορίτσια. Απλά τέλειο
 
christia
14. 02-02-2010 20:53
 
Φλο μου και εγω τα σιροπιαστα πλην του γαλακτομπουρεκου δεν τα συμπαθω.Αλλα αυτο το γλυκο ειναι απο τα καλυτερα μου !!Ειναι πολυ δροσερο με την κρεμα .Να το δοκιμασετε!
 
margarita79
15. 03-02-2010 08:06
 
μαργαριτάρι μου τί τέλειο! Φαίνεται υπέροχο και εύκολο. 
Και τι ωjavascript:ac_smilie4308(':?')ραία που βάζεις τις φώτο καλέ; Πώς το κάνεις αυτό με το logo greek masa? :?
 
sardelaki


Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 07/02/10 )