Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Σιροπιαστά arrow Εκμέκ Κανταΐφι Νο.05 (εύκολο με φυστικι αιγίνης)
Εκμέκ Κανταΐφι Νο.05 (εύκολο με φυστικι αιγίνης) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Κυριακή, 31/01/10
Ευρετήριο άρθρου
Εκμέκ Κανταΐφι Νο.05 (εύκολο με φυστικι αιγίνης)
Σελίδα 2
page_2
Το εκμεκ μας αρεσει πολυ στο σπιτι και συνηθως φτιαχνω την οικογενειακη μας συνταγη αλλά αυτη τη φορα εκανα την ευκολη εκδοχη της.Ελπιζω να σας αρεσει.  
Υλικά
  • 500 γρ.φύλλο καταιφι
  • 250 γρ.βουτυρο lurpak (σκληρό)
  • 1 φακελος κρεμα ζαχαροπλαστικης γιωτης
  • 2 φακελοι σαντιγυ  garni
  • 100 gr.ψιλοκομμενο αναλατο φυστίκι αιγίνης
Για το σιρόπι
  • 1 κιλο ζάχαρη
  • 800γρ νερο
  • 1 κ.σ λεμονι
  • Φλουδα λεμονιου
Εκτέλεση
  • Βαζουμε το καταιφι σε μεγαλο πυρεξ και το ανοιγουμε με το χερι μας να αφρατεψει.
  • Το περιχυνουμε με το βουτυρο το οποιο εχουμε λιωσει.
  • Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο με αντιστασεις πανω κατω στους 150 βαθμους για σχεδον 2 ωρες μεχρι να το δουμε να χρυσίσει ομοιομορφα.
  • Εντωμεταξυ εχουμε φτιαξει το σιροπι βραζοντας ολα τα υλικα για 6-7 λεπτα.(Το σιροπι ισως σας φανει πολυ αλλα ειναι απαραιτητο!θα το πιει όλο).
  • Αφηνουμε το σιροπι να κρυωσει εντελως και μολις ειναι ετοιμο το καταιφι μας,πασπαλιζουμε τριμμενο φυστικι αιγινης και σιροπιαζουμε το καυτο καταιφι με κρυο σιροπι.
img_0826_400img_0830_400img_0832_400
  • Αφηνουμε να πιει το σιροπι και να κρυωσει εντελως.
  • Ετοιμαζουμε τη σαντιγυ και την κρεμα ζαχαρπλαστικης συμφωνα με τις οδηγιες και αναμιγνυουμε την κρεμα με σπατουλα με τη μιση σαντιγυ.
  • Απλωνουμε την κρεμα ζαχαροπλαστικης,απο πανω την υπολοιπη σαντιγυ και πασπαλιζουμε το υπολοιπο φυστικι.
img_0837_400img_0840_400img_0845_400_01
Καλή Επιτυχία!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (41) | Εμφανίσεις: 43823
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (21)
16. 14-02-2010 14:14
 
το έφτιαξα σήμερα...κόλαση φιλενάδα! :roll 
 
 
sardelaki
17. 04-05-2010 13:32
 
Επιτέλους, το έφτιαξα (με τη δεύτερη εκδοχή, που περιέχει μαστίχα). Έγινε καταπληκτικό!Καταρχήν, οι οδηγίες σου, Μαργαρίτα, είναι πολύ κατατοπιστικές. Το σιρόπι, αν και όπως είπες φαίνεται πολύ, το κανταίφι το ρουφάει όλο, χωρίς να λασπώσει. Η δε κρέμα με μαστίχα, μμμμμμ, δεν έχω λόγια! Αν και κάποιος στο τραπέζι είπε ότι πίκρισε, νομίζω είχε άδικο, ή υπερβολικά ευαίσθητο ουρανίσκο... γιατί όλοι οι υπόλοιποι το τσακίσαμε. Απλώς, την επόμενη φορά θα βάλω λιγότερο από μισό κουταλάκι στην κρέμα, και θα συμπληρώσω με λικέρ μαστίχας, που μου είχε τελειώσει αυτή τη φορά.  
Σ' ευχαριστούμε, Μαργαρίτα, για την ωραία συνταγή σου!
 
katerina
18. 04-05-2010 16:04
 
Κατερινακι χαιρομαι πολυ που σου αρεσε!!!! 
Για τη μαστιχα...εγω για αυτο εγραψα οριακα μισο κουταλακι γιατι εξαρταται και απο τη δυναμη της μαστιχας καμμια φορα τυχαινει να ειναι πιο φρεσκια και πιο εντονη η γευση.Λικερ μαστιχας βαζω και εγω και του παει πολυ!Μπραβο σου και παλι!
 
margarita79
19. 03-01-2011 20:51
 
Μαργαριτα τελειο το γλυκο σου εγω το εκανα με κρεμα ζαχαροπλαστικης γιατι για να σου πω την αληθεια φοβαμαι να φτιαξω κρεμα μηπως και δεν την πετυχω,αλλα παρόλα αυτα ηταν θεσπεσιο και ανεβηκε το ζαχαρο αρκετα :sigh το μονο προβληματακι που αντιμετωπισα ηταν οτι το κανταιφι ηταν σκληρο απο κατω και μαλακο επανω,στην μια ωρα ψησιματος ειχε γινει το κανταιφι.μπραβο σου απλα τελειο :zzz :)
 
smileplease
20. 24-07-2011 00:07
 
Οσες φορές και να το φτιάξω γίνεται αναρπαστο!Εγώ όμως δεν βάζω φιστίκι από πάνω αλλά τρούφα σοκολάτα.Μας αρέσει περισσότερο.Ευχαριστούμε Μαργαρίτα για ακόμα μια φορά...
 
konstantinak
21. 25-07-2011 15:25
 
ευχαριστω!Ωραια ιδεα και η τρουφα!
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 07/02/10 )