Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ρεβυθόπιτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από nitsa2009   
Δευτέρα, 01/02/10
Υλικά
  • 1/2 κιλό ρεβύθια
  • 1/2 κιλό φύλλο σφολιάτας
  • 1/2 κιλό φέτα
  • 2-3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • πιπέρι-σουσάμι
  • λάδι για το άλειμμα
Εκτέλεση
  • Βάζετε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια στο νερό να φουσκώσουν. Την επόμενη μέρα τα βάζετε στην κατσαρόλα και τα βράζετε με αλατισμένο νερό.
  • Αφού βράσουν, τα στραγγίζετε και τα πολτοποιείτε. Επειτα ρίχνετε μέσα τη φέτα, τα κρεμμυδάκια, το πιπέρι και τα χτυπάτε πάλι όλα μαζί να γίνουν ομοιόμορφο μίγμα. Αν σφίξει η ζύμη βάλτε λίγο λαδάκι.
  • Λαδώνετε ένα ταψί και απλώνετε το πρώτο φυλλο σφολιάτας (λαδωμένο). Ρίχνετε μέσα τη γέμιση και σκεπαζετε με το δεύτερο φύλλο (λαδωμένο).
  • Τρυπάτε την πιτα στην επιφάνειά της με ενα πιρούνι, τη ραντιζετε με λίγο νερό και την πασπαλίζετε με σουσάμι.
  • Ψήνετε την πίτα στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 4833
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 02-02-2010 21:04
 
Πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή Νιτσάκι. Θα δοκιμαστεί
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 03/02/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός