Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ντολμαδάκια κοτόπουλου Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Πέμπτη, 04/02/10
Υλικά (για 4 ατομα)
  • ½ κιμά κοτόπουλου
  • 50 γραμ δυόσμο
  • 50 γραμ άνηθο
  • 10 γραμ. κύμινο
  • αλάτι και πιπέρι
Για τον αέρα
  • 100 γραμ φρέσκο λεμόνι
  • 300 γραμ νερό
  • 8 γραμ λεκιθίνη (ασπράδι)
Για την σάλτσα
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
  • 1 κ. σέσκουλα
  • 1 00 γραμ. καρότα
  • 200 γραμ κρεμμύδι
  • 100 γραμ σέλινο
  • 40 γραμ λεμονόχορτο (λουϊζα)
  • 50 γραμ. λεμόνι
Εκτελεση
  • Ζεματίζω τα μισά σέσκουλα ως εξής:
  • Τα βουτάω σε ζεστό νερό που κοχλάζει για λίγα δευτερόλεπτα και τα βουτάω κατόπιν σε κρύο νερό παγωμένο και τα στραγγίζω.
  • Σε μεγάλο μπολ ρίχνω όλα τα υλικά του κιμά και πλάθω καλά.
  • Τυλίγω τα κεφτεδάκια μέσα σε σέσκουλα που έχω βράσει και φτιάχνω ντολμαδάκια.
  • Κόβω τα καρότα και το σέλινο, και τα βάζω σε κατσαρόλα, μαζί με τον ζωμό του κοτόπουλου, το λεμόνι, και το λεμονόχορτο, και τα άβραστα μισά σέσκουλα..
  • Από επάνω, τοποθετώ τα ντολμαδάκια, και τα βράζω για 5΄.
  • Κατόπιν, αφαιρώ σε πιατέλα τα ντολμαδάκια και όλα τα υλικά τα πολτοποιώ σε μπλέντερ και τα σουρώνω.
Για τον αέρα:
  • Κτυπω όλα τα υλικά σε μιξερ χειρός, για 1 λεπτό σαν αυγολέμονο, και το ρίχνω από επάνω.
Καλή σας όρεξη!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 4711
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 04/07/10 )