Το φρικασέ, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου φαγητά και το προτιμώ με αρνάκι ή κατσικάκι. Στην προσπάθειά μας όμως να μειώσουμε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος, το δοκιμάσαμε με κοτόπουλο και το αποτέλεσμα μας εξέπληξε!!! Το ίδιο νόστιμο γίνεται και με φιλέτα κοτόπουλο, χωρίς κόκαλα. Υλικά (για 4-6 άτομα) - 1 κοτόπουλο σε μερίδες
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλα μαρούλια χοντροκομμένα
- 2 λεμόνια, το χυμό τους
- 2 αυγά
- 1 κ.σ. corn flour
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
- αλάτι, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση - Σωτάρουμε στο λάδι και το βούτυρο το κοτόπουλο να πάρει χρώμα, μαζί με το πιπέρι.
- Αφού κάνει καλή κρούστα ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το αλάτι, μέχρι να μαραθούν.
- Ρίχνουμε 2/3 του ποτηριού νερό και κλείνουμε τη χύτρα. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 12'.
- Μετά το πέρας του χρόνου, ανοίγουμε τη χύτρα και προσθέτουμε τον άνηθο και τα μαρούλια. Συμπληρώνουμε αλάτι, αν χρειάζεται και μαγειρεύουμε για ακόμη 7'.
- Όταν είναι έτοιμο, σβήνουμε το μάτι, σουρώνουμε τα υγρά του φαγητού και τα κρατάμε στην άκρη.
- Στύβουμε τα λεμόνια, τα σουρώνουμε και διαλύουμε στο χυμό το corn flour.
- Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα. Ενσωματώνουμε τους κρόκους έναν-έναν και σιγά-σιγά το χυμό λεμονιού, χτυπώντας συνέχεια. Προσθέτουμε με τον ίδιο τρόπο το ζωμό που κρατήσαμε στην άκρη.
Περιχύνουμε το φαγητό, κουνώντας την κατσαρόλα για να πάει παντού η σάλτσα και σερβίρουμε μετά από 10', ώστε να δέσουν οι γεύσεις. Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 15516 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |