Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κοτόπουλο φρικασέ Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από Flora   
Πέμπτη, 04/02/10
freak_2_400

Το φρικασέ, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου φαγητά και το προτιμώ με αρνάκι ή κατσικάκι. Στην προσπάθειά μας όμως να μειώσουμε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος, το δοκιμάσαμε με κοτόπουλο και το αποτέλεσμα μας εξέπληξε!!! Το ίδιο νόστιμο γίνεται και με φιλέτα κοτόπουλο, χωρίς κόκαλα.

Υλικά (για 4-6 άτομα)
  •  1 κοτόπουλο σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλα μαρούλια χοντροκομμένα
  • 2 λεμόνια, το χυμό τους
  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ. corn flour
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
  • αλάτι, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  • Σωτάρουμε στο λάδι και το βούτυρο το κοτόπουλο να πάρει χρώμα, μαζί με το πιπέρι.
  • Αφού κάνει καλή κρούστα ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το αλάτι, μέχρι να μαραθούν.
  • Ρίχνουμε 2/3 του ποτηριού νερό και κλείνουμε τη χύτρα. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 12'.
  • Μετά το πέρας του χρόνου, ανοίγουμε τη χύτρα και προσθέτουμε τον άνηθο και τα μαρούλια. Συμπληρώνουμε αλάτι, αν χρειάζεται και μαγειρεύουμε για ακόμη 7'.
  • Όταν είναι έτοιμο, σβήνουμε το μάτι, σουρώνουμε τα υγρά του φαγητού και τα κρατάμε στην άκρη.
  • Στύβουμε τα λεμόνια, τα σουρώνουμε και διαλύουμε στο χυμό το corn flour.
  • Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα. Ενσωματώνουμε τους κρόκους έναν-έναν και σιγά-σιγά το χυμό λεμονιού, χτυπώντας συνέχεια. Προσθέτουμε με τον ίδιο τρόπο το ζωμό που κρατήσαμε στην άκρη.
Περιχύνουμε το φαγητό, κουνώντας την κατσαρόλα για να πάει παντού η σάλτσα και σερβίρουμε μετά από 10', ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 15516
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 05-02-2010 16:48
 
Πολύ ωραίο φαγητό Φλώρα! Εμένα μου αρέσει χωρίς το αυγό μόνο με το λεμονάκι του.
 
voula
2. 05-02-2010 18:44
 
φλωρα το περιμενα πως και πως το φαγακι αυτο. Ερώτηση τα μαρούλια δεν χρειάζεται να τα ξεβράσω? (συνήθως το κάνω για να ειναι πιο ελαφριά)  
Θα δοκιμαστεί πολύ σύντομα  
και μόνο η φωτογραφία τα λέει όλα, μας ξεσήκωσες πάλι
 
mariaZ
3. 05-02-2010 19:12
 
Ωραίο πιάτο αλλά κανείς άλλος στο σπίτι δεν το θέλει. 
Φλώρα δοκίμασε αν σου αρέσει με σταμναγκάθι.
 
xanthibax
4. 05-02-2010 20:30
 
Παρα πολυ ωραιο!Το ζηλεψα !!! 
Το κανει και η μαμα μου συνεχεια..και με αυγολεμονο και χωρις και με άλλα χορτα και με γαλοπουλα.Ειναι πεντανοστιμο και λαιτ φαγητο!
 
margarita79
5. 05-02-2010 21:11
 
To φρικασέ είναι από τα αγαπημένα μας φαγητά αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ με κοτόπουλο. Ωραία και νόστιμη ιδέα! Θα αφαιρούσα μόνο το κορν φλάουρ που έχω ένα θέμα.
 
vago
6. 06-02-2010 08:27
 
Βούλα, και χωρίς αυγό το ίδιο νόστιμο γίνεται, αν κι εγώ το προτιμώ με τα όλα του :upset  
Μαρία, τα μαρούλια δεν τα ξεβράζω ποτέ. Δεν μου φαίνονται βαριά, ίσως γι αυτό δεν το έχω δοκιμάσει. :roll  
Ξανθή και Μαργαρίτα, το κατσικάκι το έχω δοκιμάσει με σταμναγκάθι και με λάπατα. Είναι καταπληκτικοί συνδυασμοί. Όσο για τη γαλοπούλα, θα τη δοκιμάσω κι αυτή, την επόμενη φορά...τώρα που άνοιξαν οι ορίζοντές μου... :grin :grin  
Βάγγο, κι εγώ το κορν φλάουρ δεν το συμπαθώ...ας όψεται η γενική απαίτηση της μπόλικης δεμένης σάλτσας :roll
 
Flora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 06/06/10 )