Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σουπιές με σπανάκι Νο.03 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από lianta   
Πέμπτη, 04/02/10
dsc01152_400
Νηστίσιμο φαγάκι, πεντανόστιμο........
ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό,σουπιές
  • 1,1/2 κιλού,σπανάκι
  • 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ματσάκι άνιθο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού περίπου....ελαιόλαδο
  • Δυόσμος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • και.....μισό ποτηράκι κρασιού,κρασάκι λευκό
ΕΤΕΛΕΣΗ
  • Καθαρίζουμε τις σουπιές από το κοκαλάκι τους και το μελάνι, τις πλένουμε καλά και τις βάζουμε σε τρυπητό να φύγουν τα υγρά τους.
  • Σε μπόλ αδειάζουμε τα σακουλάκια με τη μελάνι και προσθέτουμε 4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό. Ανακατεύουμε το μελάνι με το νερό και το περνάμε από γάζα για να αφαιρέσουμε την άμμο που υπάρχει και όλα τα χοντρά υπολείμματα.
  • Στη συνέχεια πλένουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά μας: τα κρεμμυδάκια, το δυόσμο, τον άνηθο και το σπανάκι στα δύο.
  • Σε κατσαρόλα,βάζουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια ,τον άνηθο και τον δυόσμο ελαφρά και προσθέτουμε τις σουπιές κομμένες σε κομμάτια. Τις ζαλίζουμε λίγο να σωταριστούν και ρίχνουμε σιγά-σιγά το μισό από το νεράκι με το μελάνι.
  • Μόλις αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τις σουπιές να μισοψηθούν. Μόλις φτάσουν στο στάδιο αυτό, προσθέτουμε το σπανάκι και συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο νερό με το μελάνι, προσέχοντας πάντα να μην έχουμε μία...σούπα. Βάζουμε νερό,ίσα-ίσα,να μην μας κολλήσει το φαΐ και προσθέτουμε το πιπέρι και το αλάτι.
  • Αφήνουμε να βράσουν ώστε να μείνει ελάχιστο ζουμάκι και σβήνουμε με το κρασάκι.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 9299
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 05/02/10 )