Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Εκμέκ Κανταΐφι Νο.06 (της Δώρας) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Κυριακή, 07/02/10
εκμεκ
Εκμέκ Κανταΐφι της Δώρας (με λίγα λιπαρά, λίγη ζάχαρη & λίγη χοληστερίνη)

Υλικά (για ένα ταψάκι στρογγυλό μεταλλικό γλυκών):

Για την κρέμα:

  • 5 φλυτζ. γάλα ελαφρύ
  • 2 αυγά
  • ½ φλυτζ. Ζάχαρη
  • 5 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 βανίλια

Για το σιρόπι:

  • 1½ φλυτζ. Νερό
  • 3 φλυτζ. Ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • ½ χυμός λεμονιού (μεσαίου μεγέθους)
  • 1 ξύλο κανέλλας
 

Για τα φύλλα :

  • 300 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 75 γρ. βούτυρο

Για το γαρνίρισμα :

  • 400 γρ. Σαντιγί (αγοράζω έτοιμη ή την φτιάχνω με κρέμα γάλακτος και άχνη)
  • Κερασάκια
  • 4 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης μισά και τριμμένα
Εκτέλεση :

Φτιάχνω τη κρέμα (για να κρυώνει)

  • Χτυπάω τα αυγά.
  • Σε κατσαρόλα ρίχνω το γάλα και το κόρν-φλάουρ και ανακατεύω με σύρμα μέχρι να διαλυθεί, στη συνέχεια ρίχνω την ζάχαρη και τα χτυπημένα αυγά.
  • Βάζω την κατσαρόλα να βράσει σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με Ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει.
  • Τέλος, σκεπάζω με βρεγμένη πετσέτα την κατσαρόλα με την κρέμα (για να μην κάνει πέτσα) και την αφήνω να κρυώσει.

Σαντιγί

  • εκμεκΚτυπάω την σαντιγί με την άχνη ή έχω αγοράσει έτοιμη και την βάζω να κρυώσει στο ψυγείο.

Σιρόπι

  • Φτιάχνω το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι για λίγα λεπτά.
    ΠΡΟΣΟΧΗ!! Μην γίνει πηχτό διότι το κανταΐφι θα καραμελώσει και δεν θα κόβεται!!! Θα κολλήσει στο ταψί!!!

Φύλλο κανταΐφι

  • Λιώνω το βούτυρο στο μπρίκι.
  • Απλώνω το φύλλο στο ταψί και το ζεματίζω με το καυτό βούτυρο και το ψήνω στο φούρνο στους 200οC μέχρι να ροδίσει ελαφριά.
  • Τέλος, το σιροπιάζω.
  • Τοποθετώ την κρέμα.

Γαρνίρισμα

  • Απλώνω την σαντιγί και γαρνίρω με κερασάκια και φιστίκια.

Φύλαξη

  • Όσο περισσέψει, το φυλάω στο ψυγείο ακάλυπτο.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 10429
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 10-02-2010 01:40
 
Μπραβο Πασταφλωρα για την αναρτηση και συγχαρητηρια στην κορουλα για το ωραιο γλυκο!Φαινεται τελειο!
 
margarita79
2. 10-02-2010 02:40
 
Πραγματικά φαίνεται τέλειο και μου αρέσει που είναι με ..... ολίγα.  
Μπράβο Πασταφλώρα
 
mariaZ
3. 10-02-2010 08:54
 
Αυτό το γλυκό είναι απο τα αγαπημένα μου μπράβο στην κορούλα αλλά και σε εσάς την μοιράζεστε μαζί μας. ;)
 
marylou
4. 10-02-2010 09:00
 
Από τα αγαπημένα γλυκά,στην οικογένεια.... 
Το φτιάχνω αρκετά συχνά(ακριβώς την ίδια συνταγή),με μπόλικο φυστίκι Αιγίνης και δίχως κερασάκια,γιατί το ντεκόρ δεν προλαβαίνουμε να το δούμε....... 
;)
 
lianta
5. 10-02-2010 09:43
 
Ευχαριστώ πολύ φιλενάδες , γιαυτό σας τοβαλα γιατί κάνετε δίαιτα και αρκετά φάγαμε.... 
 
Μήπως ξέρει κανείς καμιά νηστήσιμη τούρτα γενέθλίων για τον Δημήτρη που γιορτάζει Κααθαρά Δευτέρα; 
 
Αναρτήστε την μου το ...συντομώτερο...!!! 
Ευχαριστώ.!!!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 10/02/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός