Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γλυκό φιρίκι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από giavroudi   
Κυριακή, 07/02/10
dsc00292_400
Υλικά:
  • 20 φιρίκια ολόκληρα, καθαρισμένα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • Χυμός 1/2 λεμονιού
  • 1 κλαδάκι αρμπαρόριζα
  • Μερικά αμύγδαλα άσπρα
Εκτέλεση:
  • Ρίχνουμε τα μήλα σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι. Βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι. ΄Εχει δέσει όταν στέκεται μια σταγόνα στο νύχι.
  • Λίγο πριν τελειώσει το βράσιμο, ρίχνουμε την αρμπαρόριζα και τα αμύγδαλα.
Το αφήνουμε μια νύχτα και μετά το βάζουμε στο βάζο.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 8394
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 09-02-2010 11:37
 
Πωπω τι ωραίο γλυκό είναι αυτό!! Και η φωτογραφία τέλεια! Μπράβο!
 
vago
2. 09-02-2010 12:33
 
Το γλυκο σου ειναι υπεροχο !!!Πραγαμτικα δεν εχω δει πιο λαχταριστο γλυκο του κουταλιου!!Εχεις μεγαλο ταλεντο τελικα σε αυτου του ειδους τα γλυκκα!Ευγε!!
 
margarita79
3. 09-02-2010 12:37
 
Από τα πιο ωραία γλυκά του κουταλιού!!!! 
Κι έψαχνα να βρω μία καλή συνταγή αυτές τις μέρες...... 
Η δική σου,πρέπει να είναι καταπληκτική,κυρίως με την αρμπαρόριζα,που είμαι σίγουρη ότι θα ταιριάζει το άρωμά της,όπως και στο κυδώνι. 
Μπράβο σου......!!!
 
lianta
4. 09-02-2010 15:31
 
Ξέχασα να γράψω πως όταν καθαρίζουμε τα φιρίκια, τα ρίχνουμε σε νερό με λεμόνι για να μη μαυρίσουν μέχρι να τα βράσουμε με τη ζάχαρη.
 
giavroudi
5. 10-02-2010 00:26
 
Τέλειο γλυκό. Και αυτή η αρμπαρόριζα πολύ με εξιτάρει :zzz
 
ekaterini

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 05/03/10 )