Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Ορεκτικά arrow Ντολμάδες Γιαλαντζί
Ντολμάδες Γιαλαντζί Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Κυριακή, 10/06/07

Υλικά:
Κληματόφυλλα (ένα βάζο ή περίπου 300 γρ)
2 φλιτζάνια ρύζι
5 φλιτζάνια κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι κουκουνάρια
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 ½ φλιτζάνι λάδι
αλάτι, πιπέρι, λεμόνι

Εκτέλεση:
Τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια και προσθέτετε δύο φλιτζάνια του τσαγιού νερό, τον άνηθο, τα κουκουνάρια, το ρύζι, αλάτι και πιπέρι. Τα σιγοβράζετε μέχρι ν΄ απορροφηθούν τα υγρά. Αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει. Ζεματίζετε και στραγγίζετε τα κληματόφυλλα, γεμίζετε το καθένα με δύο κουταλιές του γλυκού από τη γέμιση και τα τυλίγετε. Στρώνετε τον πάτο της κατσαρόλας με τα πιο χοντρά κληματόφυλλα και τοποθετείτε τους ντολμάδες σε στρώσεις. Προσθέτετε δύο φλιτζάνια νερό, το χυμό ενός λεμονιού, μισό φλιτζάνι λάδι και αλατοπιπερώνετε. Τοποθετείτε πάνω τους ένα πιάτο ανάποδα. Σιγοβράζετε με σκεπαστή κατσαρόλα για 40-50 λεπτά.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )