Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ντιπ με αβοκάντο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από lianta   
Τρίτη, 09/02/10
dsc01440_400
 
Για τους φίλους που θα έρθουν ξαφνικά και δεν θέλουμε να περιδρομιάσουμε, τα ντιπ είναι μία καλή λύση ,συνδυάζοντάς τα ,πάντα με κριτσινάκια και καλό κρασάκι.
Και...όχι μόνο!
Ασφαλώς,μπορούμε να τα φτιάξουμε για οποιαδήποτε .....περίπτωση,ανάλογα με τις δικές μας προτιμήσεις.
Υλικά
  • 2 αβοκάντο, σχετικά ώριμα
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κουταλιές σούπας,μαγιονέζα
  • 2 κουταλιές σούπας ξύδι
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε τα αβοκάντο από τη φλούδα τους μ' ένα μαχαίρι, απαλά ώστε να μην λοιώσει.
  • Αφαιρούμε το κουκούτσι του και τοποθετούμε την σάρκα του αβοκάντο σε κομμάτια στο μούλτι. Αφού πολτοποιηθεί και γίνει κρέμα, προσθέτουμε το σκόρδο τριμμένο στον τρίφτη, το γιαούρτι, το ξύδι, τη μαγιονέζα, το αλάτι και φέρνουμε ακόμη 2-3 γυροβολιές με την έξυπνη...κουζινομηχανούλα.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε βαθύ μπολάκι και σερβίρουμε, τοποθετώντας το σε πιάτο και γαρνίρουμε με κριτσίνια.........

Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 9181
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 11-02-2010 11:53
 
Ωραία πρόταση Λια και δροσερή. Μπράβο σου
 
mariaZ
2. 12-02-2010 08:31
 
Πολύ ωραία Λία. Και εγώ κάνω κάτι τέτοιο χωρίς σκόρδο, αλλά στη θέση του ξυδιού χρησιμοποιώ λίγο ελαιόλαδο και λεμόνι. Συνήθως το τρώμε μαζί με κοτολέτες ή κάτι άλλο στεγνό :). Υπάρχει και η νηστήσιμη εκδοχή, χωρίς γιαούρτο και μαγιονέζα, μόνο με ελαιόλαδο και λεμόνι. Πάνω από ψάρι είναι πολύ ωραίο.
 
mariae
3. 12-02-2010 08:54
 
Mariae...... 
πολύ καλές οι προτάσεις σου! 
Είμαι σίγουρη ότι και οι δύο εκδοχές ταιριάζουν στο συγκεκριμένο ντιπ. 
Θα τις δοκιμάσω στα σίγουρα,τις επόμενες μέρες.....
 
lianta

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 15/07/10 )