Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ψωμάκια κανέλας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από mariaZ   
Τρίτη, 09/02/10
__400_20

Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και είναι μια φανταστική συνταγή για υπέροχα μοσχομυριστά ψωμάκια κανέλας

Υλικά 

Για το ψωμί 

  • 550 γρ. αλεύρι
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι 
  • 200 ml γάλα χλιαρό
  • 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο (ΧΛΙΑΡΟ)
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φακελακι ξερή μαγιά

Για την γέμιση

  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (περίπου 3 κ.σ.)
  • 250 γρ. μαύρη ή καστανή ζάχαρη (γίνεται και με λευκή κρυσταλλική αλλά προτιμήστε την καστανη, το απογειώνει)
Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης στο μίξερ μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να ξεκολλάει απο τα τοιχώματα , θα είναι λίγο υγρή. Βγάζουμε απο το μίξερ και ζυμώνουμε λίγο με το χέρι βουτώντας τα χέρια μας στο αλεύρι και ζυμώνοντας. 

 __2_400_04

Σε ένα μπωλ βάζουμε μια σταγόνα λάδι και την απλώνουμε και βάζουμε την ζύμη καλύπτοντας την με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει περίπου 2 ώρες. 

Κατόπιν ανακατεύουμε καλά τα υλικά της γέμισης μέχρι να έχουμε μια πάστα 

Αφού φουσκώσει η ζύμη την ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμο με τον χοντρό πλάστη. Απλώνουμε την γέμιση επάνω στην ζύμη και διπλώνουμε σε ρολό. Μετά κόβουμε σε κομμάτια των 3 εκ. περίπου το καθένα, τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, σκεπάζουμε για 30 λεπτά με πετσέτα. 

Μετά το πέρας του χρόνου ανακατεύουμε ένα αυγό με λίγο γάλα και αλείφουμε τα ψωμάκια μας ΠΑΝΤΟΥ ψήνουμε στου 180 αέρα για περίπου 20 λεπτά (η Αργυρώ λέει 30 λεπτά αλλά εμένα μου ξεράθηκαν τα ψωμάκια και δεν έγιναν αφράτα, οπότε ο χρόνος ψησίματος πρέπει να είναι λιγότερος, παρολαυτά έγιναν καταπληκτικά έστω κι έτσι) 

 Πριν το τελευταίο φούσκωμα μπορούμε να τα βάλουμε κατάψυξη και να τα χρησιμοποιήσουμε όποτε θέλουμε

Τα αποθηκεύουμε με λαδόκολλα ενδιάμεσα και σκεπασμένα με μεμβράνη. Αφού τα βγάλουμε συνεχίζουμε την διαδικασία κανονικά.

Καλή επιτυχία 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 9374
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 11-02-2010 18:08
 
Τι μου θύμισες βρε Μαράκι τώρα..........Αυτό ήταν το αγαπημένο μου Κυριακάτικο πρωινό στη Στοκχόλμη για 5 συναπτά χρόνια. Έχε υπόψιν σου ότι αν βάλεις μέσα και αμυγδαλόπαστα, γίνεται κορυφαίο.
 
ekaterini
2. 11-02-2010 19:06
 
Μαράκι σύντομα θα δοκιμαστούν :zzz
 
nitsa2009
3. 11-02-2010 21:49
 
Είναι μοσχομυριστά και γευστικότατα και είναι κάτι διαφορετικό απο αυτά που έχουμε συνηθίσει.
 
mariaZ
4. 11-02-2010 22:29
 
Μαρία μου κι εγώ από την αδελφούλα μου τα δοκίμασα για πρώτη φορά(με τη συνταγή της Μπαρμπαρίγου)και τα λατρέψαμε.....οικογενειακώς.Στη συνέχεια,τα έφτιαξα κι εγώ πολλές φορές,γιατί είναι απίστευτα νόστιμα καί γίνονται αρκετά εύκολα. 
Υ.Γ. 
Εγώ πάλι,δεν τα αλείφω με αυγό και γάλα,παρά μόνο με την ζουμερή ζαχαρίτσα,που βγαίνει στην επιφάνεια,μετά την κοπή της ζύμης
 
lianta
5. 12-02-2010 08:08
 
Ααα, τα αγαπώ πολύ αυτά τα ψωμάκια!! 
Θα τα φτιάξουμε κι εμείς :zzz :zzz  
Ευχαριστούμε Μαράκι :)
 
Flora
6. 12-02-2010 09:11
 
Μπράβο Μαράκι, το είχα δεί στα πεταχτά που τα έφτιαχνε η Αργυρώ αλλά δεν είχα προλάβει να δω τα υλικά σε υπερευχαρστώ ;)
 
marylou
7. 14-02-2010 23:32
 
Κανέλλα... Ααχ!!! :zzz :zzz :)  
 
Ευχαριστούμε για την συνταγή, mariaZ!! Πάει για εκτέλεση πολύ σύντομα!!! :)
 
Pan

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 19/01/13 )