Έχει υποβληθεί από lianta
|
Τρίτη, 09/02/10 |
Λουκουμάδες πεντανόστιμοι, που δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς. Υλικά - Μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 2 φλυτζάνια νεράκι
- 25 γρ.μαγιά
- 1 κουταλιά της σούπας κοφτή ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
- Μισό κιλό τυρί φέτα
- Σπορέλαιο, για το τηγάνι
Εκτέλεση - Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ζεσταίνουμε.....ελαφρά (προσοχή, να μην παραζεσταθούν).
- Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε όλο το αλεύρι και προσθέτουμε το υγρό, χλιαρό μείγμα. Ανακατεύουμε πάντα... με ένα κουτάλι της σούπας πολύ καλά, (δεν βάζουμε καθόλου το χεράκι μας) έτσι ώστε να έχουμε έναν χυλό(όχι νερομένο).
- Τοποθετούμε μία νοτισμένη καθαρή πετσέτα πάνω από το μπολ και το αφήνουμε κοντά σε ζεστό μέρος, μέχρι να φουσκώσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το τυράκι ψιλοκομμένο, ή τριμμένο στον τρίφτη και το ανακατεύουμε με το χέρι αυτή τη φορά, στο χυλό.
- Σε φριτέζα, ρίχνουμε μπόλικο σπορέλαιο να κάψει και με βρεγμένο πάντα κουταλάκι του γλυκού, παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης με το εσωτερικό της παλάμης και τα τηγανίζουμε σε σχετικά χαμηλή φωτιά (γιατί λόγω του τυριού, η ζύμη αρπάζει εύκολα). Τους αδειάζουμε πάντα σε απορροφητικό χαρτί, για να φύγουν τα πολλά λίπη από το σπορέλαιο.
Υ.Γ. - Οι χθεσινοί μου λουκουμάδες (στις φωτογραφίες) έγιναν μισοί με τυρί φέτα και οι άλλοι μισοί, με λιαστή ντομάτα δικής μου παραγωγής και ελίτσες, επίσης δικής μου παραγωγής.
- Μπορείτε με το τυρί φέτα, να βάλετε και λίγο κεφαλοτύρι.
- Άλλη παραλλαγή, είναι να τους φτιάξετε ή με μπέικον ή με κρεμμύδι ελαφρώς τσιγαρισμένο ή με σκόρδο ή με ρίγανη.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 11040 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 11/02/10 )
|