Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Λουκουμάδες αλμυροί Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από lianta   
Τρίτη, 09/02/10
dsc01565_400

Λουκουμάδες πεντανόστιμοι, που δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς.

 Υλικά
  • Μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 φλυτζάνια νεράκι
  • 25 γρ.μαγιά
  • 1 κουταλιά της σούπας κοφτή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
  • Μισό κιλό τυρί φέτα
  • Σπορέλαιο, για το τηγάνι
Εκτέλεση
  • Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ζεσταίνουμε.....ελαφρά (προσοχή, να μην παραζεσταθούν).
  • Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε όλο το αλεύρι και προσθέτουμε το υγρό, χλιαρό μείγμα. Ανακατεύουμε πάντα... με ένα κουτάλι της σούπας πολύ καλά, (δεν βάζουμε καθόλου το χεράκι μας) έτσι ώστε να έχουμε έναν χυλό(όχι νερομένο).
  • Τοποθετούμε μία νοτισμένη καθαρή πετσέτα πάνω από το μπολ και το αφήνουμε κοντά σε ζεστό μέρος, μέχρι να φουσκώσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το τυράκι ψιλοκομμένο, ή τριμμένο στον τρίφτη και το ανακατεύουμε με το χέρι αυτή τη φορά, στο χυλό.
  • Σε φριτέζα, ρίχνουμε μπόλικο σπορέλαιο να κάψει και με βρεγμένο πάντα κουταλάκι του γλυκού, παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης με το εσωτερικό της παλάμης και τα τηγανίζουμε σε σχετικά χαμηλή φωτιά (γιατί λόγω του τυριού, η ζύμη αρπάζει εύκολα). Τους αδειάζουμε πάντα σε απορροφητικό χαρτί, για να φύγουν τα πολλά λίπη από το σπορέλαιο.
Υ.Γ.
  • Οι χθεσινοί μου λουκουμάδες (στις φωτογραφίες) έγιναν μισοί με τυρί φέτα και οι άλλοι μισοί, με  λιαστή ντομάτα δικής μου παραγωγής και ελίτσες, επίσης δικής μου παραγωγής.
  • Μπορείτε με το τυρί φέτα, να βάλετε και λίγο κεφαλοτύρι.
  • Άλλη παραλλαγή, είναι να τους φτιάξετε ή με μπέικον ή με κρεμμύδι ελαφρώς τσιγαρισμένο ή με σκόρδο ή με ρίγανη.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 11040
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 11-02-2010 21:48
 
Βρε Λία έχεις βαλθεί να μας τρελάνεις. Τι φανταστικοί λουκουμάδες είναι αυτοι? Οτι πρέπει και για μπουφεδάκι ε?  
Μπράβο Λια
 
mariaZ
2. 11-02-2010 22:33
 
Άσε Μαράκι μου,αυτοί οι λουκουμάδες,είναι άκρως σαγηνευτικοί. 
Και βέβαια......ταιριάζουν σε μπουφεδάκι....
 
lianta
3. 12-02-2010 08:10
 
Ωραία ιδέα Λία!! 
Με την ελιά θα μπορούσαμε να βάλουμε και λίγο τόνο? Τι λές? (Μ' αρέσει πολύ ο συνδυασμός της γεύσης)
 
Flora
4. 12-02-2010 08:49
 
flora ....μου, 
ασφαλώς και μπορείς να βάλεις τόνο,αρκεί να έίναι στεγνός. 
Προσωπικά,δεν το έχω δοκιμάσει,αλλά είναι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας....
 
lianta
5. 12-02-2010 12:41
 
Πολύ καλή ιδέα για μπουφέ και όχι μόνο !
 
sgr

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 11/02/10 )