Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Διεθνής Κουζίνα arrow Κrapfen (Γερμανικά γλυκά για το καρναβάλι)
Κrapfen (Γερμανικά γλυκά για το καρναβάλι) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από sardelaki   
Τρίτη, 09/02/10
krapfen1_400
Υλικά:
  • 250μλ γάλα
  • 1 κυβάκι μαγιά
  • 500γρ. Αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 2 κρόκους αυγού
  • 40γρ. Ζάχαρη
  • 50γρ. Βούτυρο
  • Λίγο αλάτι
  • Λάδι για τηγάνισμα (εκτός από ελαιόλαδο)
  • 250γρ. Μαρμελάδα από καρπό αγριοτριανταφυλλιάς (αυτή χρησιμοποιούν στην Γερμανία γιαυτήν την συνταγή...αλλά μπορείτε να βάλετε και κάποια άλλη)
  • Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε 100μλ γάλα και ανακατεύουμαι με την μαγιά. Προσθέτουμε έπειτα 150γρ. Αλεύρι και φτιάχνουμε  προζύμη και από πάνω ρίχνουμε  λίγο αλεύρι και αφήνουμε σκεπασμένη σε ένα ζεστό μέρος για 25 λεπτά.

krapfen_400

Παίρνουμε τα αυγά και τους κρόκους και την ζάχαρη και ανακατεύουμαι. Έπειτα τα προσθέτουμε στο προζύμη με το υπόλοιπο γάλα, το υπόλοιπο αλεύρι, το βούτηρο και το αλάτι και ζυμώνουμε. Ξαναφήνουμε για 25 λεπτά σκεπασμένο και σε ζεστό μέρος.

Παίρνουμε την ζύμη και χωρίζουμε σε κομμάτια των 30γρ. (περίπου) και πλάθουμε μπάλες τις οποίες πατάμε λίγο για να γίνουν πιο επίπεδες και ξαναφήνουμε τώρα για 45 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους.

Ζεσταίνουμε το λάδι στους 170 βαθμούς (τηγάνι ή σε φριτέζα ακόμη καλύτερα) και τηγανίζουμε τα γλυκάκια μας κι από τις δυο πλευρές.

Τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να στραγγίσουν κι από το πλάι βάζουμε με κορνέ ή με σύριγγα την μαρμελάδα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη ή ζάχαρη άχνη (όσο είναι ζεστά ακόμη)


Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 6056
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 12-02-2010 09:26
 
Σαρδελάκι, υπέροχα τα krapfen σου :zzz :zzz  
Αυτά τα λουκουμαδάκια ήταν η πρώτη μου προσπάθεια να φτιάξω κάτι γλυκό σε ηλικία 14-15 ετών!!! Είχαν βγει υπέροχα, κι ήμουν πολύ περήφανη για το κατόρθωμά μου :grin :grin  
Θα δοκιμάσω και τη δική σου εκδοχή και θα ψάξω να βρω αυτή τη γερμανική μαρμελάδα...πολύ μου έξαψε το ενδιαφέρον :eek
 
Flora
2. 14-02-2010 00:12
 
Πολύ ωραία συνταγή! Μπράβο Σαρδελάκι. Αν βρεις τη μαρμελάδα Φλώρα πες μου. Οταν έχω χρόνο θα τα δοκιμάσω
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 10/02/10 )