Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ορτύκια ... ερωτευμένα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τετάρτη, 10/02/10
Ορτύκια ... ερωτευμένα με μπανάνες - μήλα  και πουρέ γλυκοπατάτας. Από το Παρίσι!
Υλικά
  • ___

    2 ορτύκια (πουλάκια)
  • 2 μεγάλες κουταλιές βούτυρο αγνό
  • 1 γλυκοπατάτα κομμένη σε χοντρά κομμάτια, ψημένη να γίνει λιώμα
  • 4 καθαρισμένες μπανάνες
  • 2 μήλα καθαρισμένα πράσινα , και κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 1 πορτοκαλιού τον χυμό
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Κρέμα γάλακτος μισό μικρό κουτάκι
Εκτέλεση
  • Σοτάρω τα καθαρισμένα ορτύκια στο τηγάνι με την μία κουταλιά το βούτυρο μέχρι να ροδίσουν και τα αποσύρω σε ένα πιάτο.
  • Στο ίδιο βούτυρο προσθέτω και το υπόλοιπο, και σοτάρω τα μήλα και τις καθαρισμένες μπανάνες, και τις αποσύρω για ένα λεπτό.
  • Αλατοπιπερώνω.
  • Προσθέτω στο τηγάνι με το βούτυρο και τον χυμό του πορτοκαλιού, και τα ανακατεύω για να γίνει μια ωραία σος, και προσθέτω τα πουλάκια και τα τηγανισμένα φρούτα, να πάρουν γεύση και μια βράση να νοστιμίσουν και η σάλτσα και το φαγητό ( να ομογενοποιηθούν).
  • Ξεχωριστά έχω ψήσει ή 1 ½ ώρα στον φούρνο ή 25΄περίπου στα μικροκύματα την γλυκοπατάτα ( προσοχη: αν προκειται για τον απλο φουρνο της κουζινας, την έχω καθαρίσει από την φλούδα και σκεπαζω με αλουμινόχαρτο. Εάν όμως πρόκειται για τον φουρνο των μικροκυματων, τοτε δεν την ψηνω ποτέ με αλουμινοχαρτο αλλα χωρις να την ξεφλουδισω και τυλιγμενη με μια ναϋλον σακουλα που εχω κανει τρυπες με ενα πιρουνι για τους ατμους).
  • Μόλις ψηθεί η πατάτα την λιώνω με ένα πιρούνι και την ανακατεύω με λίγη κρέμα γάλακτος και την αλατοπιπερώνω και προσθέτω και ελάχιστο τριμμένο μοσχοκάρυδο αν της πηγαίνει διότι στην απλή πατάτα πηγαίνει πάρα πολύ.

Σερβίρω τέλος στο δίσκο μια ποικιλία από δύο πουλάκια πλαισιωμένα με τα φρούτα τα τηγανητά και τον αφράτο πουρέ. 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 7621
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 14-02-2010 10:06
 
Τι γκουρμέ φανταστική συνταγή είναι αυτή. Μπράβο Πάσταφλώρα με εντυπωσιάζεις κάθε φορά
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 24/06/10 )