Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ζυμάρια της Δώρας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Παρασκευή, 12/02/10

Ζυμάρια της Δώρας (με λίγα λιπαρά, λίγη ζάχαρη & λίγη χοληστερίνη)

Στο μπολ που θα φτιάξω τη ζύμη βάζω υλικά με τη σειρά που τα γράφω παρακάτω.
Μετά το ζύμωμα, πάντα τις αφήνω σε ζεστό σημείο για 20’ σκεπασμένες με πετσέτα για να ομογενοποιηθούν και να φουσκώσουν.

 Για κρούστα στα φύλλα πίτας ή κουρού :

  • Λάδι ή Γιαούρτι+Λάδι ή Γάλα+Λάδι+Νερό

Για φύλλο πίτας (6 μπαλάκια/φύλλα)

  • 2 κ.γ. ξύδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3/4 ποτ. νερό χλιαρό (περίπου)
  • 1 γιαούρτι με 2% λιπαρά
  • 3/4 του κιλού αλεύρι φαρίνα (περίπου) (ή ολικής άλεσης με 1 κ.γ. σόδα)

Για πίτσα (1 μεγάλο ταψί κουζίνας)

  •  1 γιαούρτι με 2% λιπαρά
  • 3/4 του κεσέ λάδι
  • 3/4 του κεσέ νερό
  • 1 φακελάκι ή ½ κ.σ. ξηρή μαγιά ή 3/4 νωπή μαγιά
  • ½ κιλό αλεύρι φαρίνα (περίπου)

Για φύλλο κουρού (1 μεγάλο ταψί πυρέξ)

  • 1 γιαούρτι με 2% λιπαρά

  • ½ ποτ. Λάδι ή 1 Βιτάμ
  • 1 αυγό
  • ½ κιλό αλεύρι φαρίνα (περίπου)

Για βάση τάρτας (1 μεγάλο ταψί πυρέξ)

  • ½ ποτ. λάδι ή 150 γρ. Βιτάμ
  • 1 πρέζα (τσιμπιά) αλάτι
  • 1 αυγό

  • 2 ποτ. αλεύρι μπλε για όλες τις χρήσεις
Ψήνω πρώτα μόνο τη ζύμη στο ταψί μέχρι να αρχίζει να ροδίζει. Προσοχή !!! ΜΗΝ ΡΟΔΙΣΕΙ
 

Για βάση μηλόπιτας ή πασταφλώρας (1 μεγάλο ταψί πυρέξ)

  • 1 βανιλλίνη
  • ½ ποτ. λάδι ή 1 Βιτάμ
  • 5 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • ½ κιλό αλεύρι φαρίνα (περίπου)
Δεν χρειάζεται να την ψήσω πρώτα μόνο τη ζύμη στο ταψί.

Για βάση πεϊνιρλί

  • 1 κ.γ. κοφτό αλάτι
  • 2½ κ.γ. μαγιά ξηρή ή 1½ νωπή
  • 1 ποτ. νερό
  • 1 ποτ. γάλα εβαπορέ με λίγα λιπαρά
  • 1 κιλό αλεύρι μπλε για όλες τις χρήσεις (περίπου)

Προσθήκη ως Αγαπημένο (33) | Εμφανίσεις: 12261
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 14-02-2010 20:38
 
κυρια Αρετη ευχαριστούμε να μαθουμε και μείς πού δεν ξέρουμε να ζυμώνουμε
 
nitsa2009
2. 15-02-2010 18:52
 
Πολύ μ' αρέσει που έχει όλες τις ζύμες μαζεμένες! 
Ευχαριστούμε :)
 
Flora
3. 15-02-2010 19:04
 
Ωραία ανάρτηση κα Αρετή!
 
voula
4. 15-02-2010 22:24
 
Eυχαριστούμε πάαααρα πολύ!! Πολύ χρήσιμο και πρακτικό να βρίσκουμε όλες τις ζύμες συγκεντρωμένες! Έτσι όπως τις βλέπω μου φαίνονται και πιο εύκολες! :zzz
 
patata
5. 25-10-2011 17:58
 
KATAPLIKTIKES :grin :grin :grin :grin
 
BOSS

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 14/02/10 )