Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μπουρεκάκια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Κυριακή, 10/06/07
Υλικά:
1 1/2 φλυτζάνι φέτα κομματιασμένη
1 κουτί φύλλο
1/2 φλυτζάνι βούτυρο
1/4 φλυτζάνι βούτυρο
1 φλυτζάνι αλεύρι
2 φλυτζάνια γάλα
1 κρόκο αυγού
μοσχοκάρυδο
πιπέρι


Τρόπος παρασκευής
Βάζετε σε μία κατσαρόλα το γάλα στη φωτιά να γίνει χλιαρό
Βάζετε μία άλλη κατσαρόλα με το βούτυρο (1/4 φλυτζάνι) στη φωτιά
Μόλις λιώσει, ρίχνετε το αλεύρι, ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο
Κατόπιν ρίχνετε στο γάλα το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε με το σύρμα ώσπου να πήξει
Την αφήνετε να πάρει ακόμη μερικές βράσεις, αφού προσθέσετε το ανάλογο αλάτιΌταν δέσει, την αποσύρετε από τη φωτιά
Ρίχνετε τον κρόκο του αυγού και ανακατεύετε γρήγορα
Προσθέτετε μοσχοκάρυδο
Προσθέτετε τη φέτα
Προσθέτετε το πιπέρι
Κόβετε το φύλλο σε λουρίδες φαρδιές περίπου 10 πόντους
Σε κάθε μία που θα παίρνετε θα την αλοίφετε με το υπόλοιπο βούτυρο που έχετε λιώσει
Βάζετε μία κουταλιά μείγμα
Διπλώνετε προς τα μέσα κυλινδρικά
Τοποθετείστε τα σε ένα βουτυρωμένο ταψί
Αλείφετε όλα τα μπουρεκάκια με βούτυρο από πάνω
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά
Μπορούν επίσης να τηγανιστούν
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )