Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Κατσικάκι γιουβέτσι Νο.02
Κατσικάκι γιουβέτσι Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από Flora   
Παρασκευή, 12/02/10
dsc_9628_400

Χάρη στις οδηγίες που παραθέσατε εδώ: Μοσχάρι γιουβέτσι στο φούρνο, έφτιαξα το καλύτερο γιουβέτσι που έκανα ποτέ!! Ζουμερό, χωρίς να κολλάει και πολύ γευστικό. Ακόμη και μετά από ώρες, αφού το ζέστανα συμπληρώνοντας λίγο ζεστό νερό, ήταν λες και μαγειρεύτηκε εκείνη την ώρα!

Μαργαρίτα, Ζαχαρίτσα, Βάγγο, Καραμέλα, Νίτσα και Ζωή σας ευχαριστώ για τις συμβουλές και σας το αφιερώνω.

Υλικά (για 4 άτομα)
  • 1 μπούτι από κατσίκι 1200-1500γρ.
  • 2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, λίγη κανέλα
  • 3 κούπες ντομάτα περασμένη από τον τρίφτη
  • λίγη ζάχαρη
  • 1 κούπα κεφαλοτύρι
  • 250γρ. κριθαράκι χοντρό
  • 1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο και 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο και σε αυτό ροδίζουμε καλά το κρέας από όλες τις πλευρές αφού το έχουμε αλατοπιπερώσει και πασπαλίσει με πάπρικα.
  • Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε την τομάτα με λίγη ζάχαρη και τη δάφνη με την κανέλα. Συμπληρώνουμε με ζεστό νερό και αφήνουμε το κρέας να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει.
  • 10’ πριν τελειώσουμε με το κρέας,  προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις.  Το αδειάζουμε με τη σάλτσα του μέσα στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό. Το βάζουμε στο φούρνο ώστε να το φέρουμε σε σημείο βρασμού.
  • Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σωτάρουμε το κριθαράκι  μέχρι να γυαλίσει, σε χαμηλή φωτιά για να μην καεί και το ρίχνουμε μέσα στο ταψί. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε  για 10’ . Σβήνουμε το φούρνο και  τον αφήνουμε κλειστό μέχρι να γίνει το κριθαράκι, ανακατεύοντάς το που και που.
Μόλις ετοιμαστεί το ζυμαρικό, ρίχνουμε το τυρί ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 16569
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (11)
1. 15-02-2010 13:06
 
Πολύ ωραίο Φλώρα! Μπράβο και στα κορίτσια που έγραψαν τις εμπειρίες τους και έτσι έχουμε το τέλειο γιουβέτσι. Από τη φωτογραφία φαίνεται πως είναι τέλειο.Ευχαριστούμε!
 
voula
2. 15-02-2010 15:17
 
Mπραβ βρε Φλο μου!!Σου εγινε τελειο!Πολυ το εχω ζηλεψει!!
 
margarita79
3. 15-02-2010 18:56
 
Ευχαριστώ κορίτσια :zzz  
Και ξαναλέω...το καλύτερο γιουβετσάκι που έφαγα ποτέ!!!
 
Flora
4. 15-02-2010 19:09
 
Τι λαχταριστό γιουνβετσι είναι αυτό!!! Μπράβο, μπράβο! Ευχαριστούμε για την αφιερωση! :)
 
vago
5. 16-02-2010 04:15
 
Καλά υπερπαραγωγή Φλώρα και δεν με εκπλήσει πια καθόλου. Η φωτογραφία είναι τόσο λαχταριστή που νομίζω οτι θα προσθέσω λίγο τριμμένο τυράκι και θα ξεκινήσω να τρώω.  
Εννοείται αγαπημένο και άμεσα εκτελεσμένο ;)
 
mariaZ
6. 16-02-2010 09:40
 
Αγαπημένο φαγητό!! και η φωτογραφία σου όλα τα λεφτά! :upset
 
marylou
7. 17-02-2010 08:08
 
:zzz :zzz Merci παιδιά!
 
Flora
8. 28-10-2010 13:16
 
Πραγματικα η φωτογραφια ειναι ολα τα λεφτα! Μπραβο Φλωρα! Θελω να το φτιαξω για 2-3 φιλους μου την ημερα της γιορτης μου αλλα εχω 2 ερωτησεις. Κρεμμυδι και σκορδο δεν βαζεις καθολου οταν τσιγαριζεις το κρεας; Ισως να μην πηγαινει πολυ με το φρεσκο βουτυρο, την παπρικα και την κανελλα. Αυτο που με αγχωνει ισως λιγακι ειναι πως δεν ξερω αν θα πετυχω σωστα την αναλογια ζ 
σαλτσας/κριθαρακι. Η αληθεια ειναι πως θα μου αρεσε λιγο ζουμερο αλλα οχι υπερβολικα, ακριβως οπως το δικο σου! Φανταζομαι πως επειδη το εχεις ξανακανει η αναλογια σου βγαινει με το ματι, στο φορουμ ομως η Μαργαριτα εγραψε 1 κουπα κριθαρακι με 3 κουπες σαλτσα. Ειναι τοσο περιπου;
 
mix
9. 28-10-2010 16:58
 
Κρεμμύδι και σκόρδο δεν βάζω μου αρέσει η γεύση του πιο ελαφριά. :roll Όσο για την αναλογία 1/3 νομίζω πως είναι ιδανική. Αν πάλι έχεις ενδοιασμούς βάλε λιγότερο και συμπληρωνεις σταδιακά με βραστό νερό ώστε να μη χάσει το βρασμο του το γιουβετσι σου. Έτσι θα μπορέσεις να πετύχεις τη συνοχή της σαλτσας που θες. 
Καλή επιτυχία :grin :grin :grin
 
Flora
10. 19-08-2011 13:52
 
Έκανα το γιουβέτσι με μοσχαράκι και πραγματικά είναι το καλύτερο γιουβέτσι που έχω κάνει έως τώρα. Μπράβο κορίτσια σε όλες και σε σένα ιδιαίτερα Φλώρα που συγκέντρωσες όλες τις πληροφορίες και μας έδωσες μια ολοκληρωμένη συνταγή. 
 
 
voula
11. 22-08-2011 12:30
 
Μμμμμ, υπέροχο σου έγινε το γιουβετσάκι!!!
 
Flora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 27/03/10 )