Χάρη στις οδηγίες που παραθέσατε εδώ: Μοσχάρι γιουβέτσι στο φούρνο, έφτιαξα το καλύτερο γιουβέτσι που έκανα ποτέ!! Ζουμερό, χωρίς να κολλάει και πολύ γευστικό. Ακόμη και μετά από ώρες, αφού το ζέστανα συμπληρώνοντας λίγο ζεστό νερό, ήταν λες και μαγειρεύτηκε εκείνη την ώρα! Μαργαρίτα, Ζαχαρίτσα, Βάγγο, Καραμέλα, Νίτσα και Ζωή σας ευχαριστώ για τις συμβουλές και σας το αφιερώνω.
Υλικά (για 4 άτομα) - 1 μπούτι από κατσίκι 1200-1500γρ.
- 2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ποτηράκι κρασί λευκό
- Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, λίγη κανέλα
- 3 κούπες ντομάτα περασμένη από τον τρίφτη
- λίγη ζάχαρη
- 1 κούπα κεφαλοτύρι
- 250γρ. κριθαράκι χοντρό
- 1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση - Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο και 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο και σε αυτό ροδίζουμε καλά το κρέας από όλες τις πλευρές αφού το έχουμε αλατοπιπερώσει και πασπαλίσει με πάπρικα.
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε την τομάτα με λίγη ζάχαρη και τη δάφνη με την κανέλα. Συμπληρώνουμε με ζεστό νερό και αφήνουμε το κρέας να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει.
- 10’ πριν τελειώσουμε με το κρέας, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις. Το αδειάζουμε με τη σάλτσα του μέσα στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό. Το βάζουμε στο φούρνο ώστε να το φέρουμε σε σημείο βρασμού.
- Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σωτάρουμε το κριθαράκι μέχρι να γυαλίσει, σε χαμηλή φωτιά για να μην καεί και το ρίχνουμε μέσα στο ταψί. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 10’ . Σβήνουμε το φούρνο και τον αφήνουμε κλειστό μέχρι να γίνει το κριθαράκι, ανακατεύοντάς το που και που.
Μόλις ετοιμαστεί το ζυμαρικό, ρίχνουμε το τυρί ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 16569 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |