Χοιρινές μπριζόλες με φοινόκιο και λαχανικά |
|
Έχει υποβληθεί από Flora
|
Παρασκευή, 12/02/10 |
Υλικά (για 4 άτομα) - 4 χοιρινές μπριζόλες
- 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε χοντρές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 3-4 καρότα σε χοντρά κομμάτια
- 2 φινόκιο κομμένα σε χοντρές φέτες
- 2 φλ. Κόκκινο κρασί
- 500ml ζωμό λαχανικών
- 3 φλ. Ψιλοκομμένη τομάτα
- 1 δαφνόφυλλο
- ½ κ.γλ. ξερό θυμάρι
- ½ φλ. Ελαιόλαδο
- ½ κ.γλ. ζάχαρη
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση | - Σε μια απλωτή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το φινόκιο. Αλατιπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει χρώμα. Τα αφαιρούμε με τρυπητή και τα αφήνουμε στην άκρη.
| | - Στο ίδιο ελαιόλαδο σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε και τα κρατάμε μαζί με το φινόκιο.
- Κάνουμε το ίδιο με τα καρότα, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
| | - Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι, αφήνουμε να ζεσταθεί και ροδίζουμε τις μπριζόλες από όλες τις πλευρές.
- Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το ζωμό, τη δάφνη, το θυμάρι, τα τοματάκια και τη ζάχαρη. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά.
| | - Σε αυτό το σημείο ανοίγουμε την κατσαρόλα, προσθέτουμε αν χρειαστεί ζωμό και τα κρεμμύδια με το φινόκιο και τα καρότα που έχουμε νωρίτερα, σωτάρει.
- Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20-25 λεπτά, μέχρι να γίνει το κρέας
|
| - Το συνόδεψα με πουρέ καρότου, αλλά τρώγεται υπέροχα και σκέτο (με ψωμάκι!!), ή με μακαρόνια ή ρύζι ή ταλιατέλες ή ότι άλλο φανταστείτε!
Καλή σας όρεξη!
|
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 7369 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 16/02/10 )
|