Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Σκαλτσούνια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από lianta   
Κυριακή, 14/02/10
image2_400_02
Μέρες νηστείας και.... σαββατοκύριακο έρχεται, όλο και κάποιος θα μας επισκεφθεί εδώ στην εξοχή .Σκέφθηκα σήμερα να φτιάξω σκαλτσούνια, μόνο και μόνο γιατί.......(κακώς βέβαια) τα έχω συνδυάσει με τις μέρες νηστείας
Υλικά
Για τη ζύμη 
  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 πορτοκάλια, ο χυμός τους
  • 4 φλιτζανάκια του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας σας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • νερό λίγο, όσο σηκώσει, για να έχουμε μία ζύμη κατάλληλη για φύλλο
Για τη γέμιση
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού καρυδόψιχα
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού αμυγδαλόψιχα
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • Λίγο γαρύφαλλο, στη μύτη του κουταλιού
  • 2-3 κουταλιές της σούπας μέλι, ώστε να γίνει η γέμιση μία σφιχτή μάζα
  • το ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Για το πασπάλισμα
  • Ανθόνερο
  • Άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
  • Ανακατεύουμε σε βαθύ μπολ όλα τα υλικά της ζύμης, εκτός από το κονιάκ και τη σόδα που τα αναμιγνύουμε χωριστά, έτσι ώστε να έχουμε μία ζύμη κατάλληλη για φύλλο.
  • Πάμε να φτιάξουμε τη γέμιση: Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να σχηματισθεί μία σφιχτή μάζα.
  • Στη συνέχεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος περίπου 5-6 χιλιοστών και κόβουμε στρόγγυλα πιτάκια, στα οποία τοποθετούμε 1-2 κουταλάκια του καφέ από τη γέμιση. Τα κλείνουμε σε μισοφέγγαρο, αφού βρέξουμε τις άκρες τους με λίγο νεράκι.
  • Τοποθετούμε τα σκαλτσούνια σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, προσέχοντας να μην κοκκινίσουν πολύ .
Τα βγάζουμε από το φούρνο και μόλις μισοκρυώσουν, τα ραντίζουμε με το ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με τη άχνη κοσκινισμένη.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 7288
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 17-02-2010 16:59
 
Αχχ βρε Λια με ταξιδεύεις στην μαγική σφαίρα του χρόνου και με πας πίσω στα παιδικά μου χρόνια (καλά μη φανταστείς παιδάκι είμαι και τώρα :grin ) Τρελαίνομαι για σκαλτσούνια και θα τα δοκιμάσω μιας και δεν έχω επιχειρήσει ποτέ να φτιάξω
 
mariaZ
2. 18-02-2010 20:54
 
Μπραβο σε ευχαριστω παρα πολυ.Πριν κανα χρονο εψαχνα στο φορουμ για αυτα ακριβως τα σκαλτσουνια!! Να εισαι καλα!
 
margarita79
3. 21-06-2011 07:41
 
Ευχαριστώ πολύ. Να κάνω όμως μια ερώτηση; Το ανθόνερο, τι είναι και πού το βρίσκω; (μη μου πείτε στα σούπερ μάρκετ, πείτε μου πχ. στον πάγκο με τα μπαχαρικά ή με τα flavors ή σε κάβα ή...)
 
yippity

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 14/11/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός