Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Τούρτες και Τάρτες arrow Τούρτα μανταρινιού με καραμελωμένα μανταρίνια και καρύδια
Τούρτα μανταρινιού με καραμελωμένα μανταρίνια και καρύδια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από MARY2   
Κυριακή, 14/02/10
_iy_400
Υλικά (για 3 πάτους παντεσπάνι διαμέτρου 25 εκ.)

Για την κρέμα (1 κούπα=250 γρ.)

  • 1,5 κούπα ζάχαρη
  • 8 κ.σ. κορν φλάουερ (½ κούπα)
  • 5 κ.σ. αλεύρι μπλε (κορν φλάουερ και αλεύρι μαζί  ⅔ της κούπας)
  • 1 κρόκος αυγού
  • ξύσμα  από 5 μανταρίνια
  • 3 κούπες χυμό μανταρινιού
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • ½ κιλό σαντιγί

Για το σιρόπι

  • 2 κούπες χυμό μανταρινιού
  • 3 κουταλιές κονιάκ ή Mandarin Napoleon

Για το γαρνίρισμα

  • Φέτες από μανταρίνια
  • Περίπου 200 γρ. καρύδια

Για την καραμέλα

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • ½  κούπα νερό
Εκτέλεση
  • Διαλύω πολύ καλά το αλεύρι και το κορν φλάουερ σε λίγο από το χυμό του μανταρινιού και προσθέτω και τον κρόκο.
  • Βάζω σε κατσαρόλα τη ζάχαρη, τον υπόλοιπο χυμό του μανταρινιού και προσθέτω σουρώνοντας  το μίγμα Νο 1. Ανάβω τη φωτιά ανακατεύω συνεχώς πολύ καλά, μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το ξύσμα μανταρινιού και το βούτυρο.
  • __400_21
    Αφού κρυώσει η κρέμα την αναμιγνύω  με τη σαντιγί και βάζω το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Σε πιατέλα βάζω το ένα κομμάτι από το παντεσπάνι, και το ραντίζω με το χυμό μανταρινιού, απλώνω λίγη από την κρέμα, τοποθετώ τα άλλα 2 κομμάτια επαναλαμβάνοντας τα ίδια. Τέλος σκεπάζω όλη την τούρτα με την κρέμα. Βάζω για λίγο στο ψυγείο.
  • Στολίζω τα μανταρίνια επάνω στη τούρτα και τα καρύδια γύρω γύρω. Βάζω την τούρτα στο ψυγείο.
  • Περίπου 4 ώρες πριν να σερβίρω φτιάχνω τη καραμέλα.
Για τη καραμέλα: Ανακατεύω τη ζάχαρη με το νερό στη φωτιά συνεχώς, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (πρέπει να έχει λιώσει πριν να χοχλάσει το μίγμα, για να μην ζαχαρώσει) . Προσθέτω μετά και το λεμόνι. Όταν το χρώμα του μίγματος γίνει χρυσαφί, κατεβάζω από τη φωτιά αμέσως και μ’ ένα κουτάλι σκεπάζω τα μανταρίνια και τα καρύδια της τούρτας. Βάζω τη τούρτα αμέσως στο ψυγείο.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 10252
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 17-02-2010 09:54
 
Καλέ τι πανδαισία είναι αυτή που βλέπουν τα μάτια μου :upset Τα συγχαρητήρια μου, διαβάζοντας τον τίτλο δεν ήμουν σίγουρη οτι θα ήθελα να την φτιάξω βλέποντας όμως την φωτογραφία σκέφτομαι γιατί δεν έχω ήδη ξεκινήσει την διαδικασία Μπράβο Μαίρη (2 :grin :grin )
 
mariaZ
2. 17-02-2010 10:20
 
Α πα πα συνονόματη!!! Τι μου κάνεις πρωινιάτικα!!! :upset :upset
 
Mary
3. 17-02-2010 11:36
 
Αυτό ήταν...λυποθύμησα... :upset !!! Μπράβο, μπράβο!!
 
vago
4. 17-02-2010 12:02
 
Ευχαριστώ πολύ κορίτσια. Φτιάχτε την είναι πανεύκολη, πολύ νόστιμη και δροσερή, ειδικά για μετά από τραπέζι!
 
MARY2
5. 17-02-2010 15:30
 
μην σου πω ότι θα ξεκινήσω να την φτιάχνω τώρα κιόλας.
 
ekaterini
6. 17-02-2010 16:50
 
Καλέ τί ωραία τούρτα είναι αυτή :eek :eek !!! Και μ' αρέσει τόσο πολύ το μανταρίνι.. :roll , αλλά θα συγκρατηθώ... :sigh  
Θα δοκιμαστεί την επόμενη εβδομάδα ;)
 
Flora
7. 18-02-2010 20:52
 
Φανταστικη!!!Μπραβο σου!
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 17/02/10 )