Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αστακός φρικασέ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Δευτέρα, 15/02/10
Υλικά
  • z0000372_4001 αστακός περίπου 800 γραμμαρίων ολόκληρος
  • 1 κουταλιά μεγάλη βούτυρο
  • 1 μικρή κρέμα γάλακτος
  • 1 πράσο
  • 1 κομμάτι μικρό τζίντζερ τριμμένο
  • μισό ψιλοκομμένο καρότο
  • λίγο σέλινο
  • αλάτι και πιπέρι
  • λίγο λεμόνι
  • λίγη ντομάτα
  • 200 γραμ. σέσκουλο
  • 1 λίτρο νερό
  • λάδι για το μαγείρεμα
Εκτέλεση
  • Βράζω τον αστακό στο νερό για 5΄μονον (ανάλογα με το βάρος του, βλέπε οδηγίες γιαυτό στην συνταγή Αστακομακαρονάδα του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου ). Κατόπιν τον βγάζω στην άκρη.
  • Στο νερό του αστακού βράζω το σέσκουλο και τα καρότα και τα στραγγίζω.
  • Ανοίγω τον αστακό από την κοιλιά, από τις δύο πλευρές δίπλα στα δόντια της ράχης, και βγάζω το κρέας της ουράς του και το κόβω σε ροδέλες, βγάζω και το μαλακό από τη κεφάλι και τα καφέ αυγά του που είναι πολύ νόστιμα και τα βάζω στο τηγάνι. Τα σοτάρω με την κουταλιά του βουτύρου και την κρέμα γάλακτος χωριστά τον αστακό και χωριστά το σέσκουλο και τα λαχανικά. Προσθέτω την ντομάτα και το αλατοπίπερο να πάρει γεύση. Πασπαλίζω με τζίντζερ.
  • Στο μπλέντερ με λίγο λάδι κτυπάω λίγο από το κεφάλι με το κέλυφος του αστακού να γίνει σκόνη και με το λάδι γίνεται μια νόστιμη σος.
  • Σε ένα πιάτο βάζω στην βάση το σέσκουλο, από πάνω τον αστακό με τα καρότα και από επάνω στολίζω με τα υπόλοιπα μέρη του κελύφους και τα πόδια του. Από επάνω περιχύνω με την σος του λαδιού πού έφτιαξα στο μπλέντερ.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 5124
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 18-02-2010 11:53
 
Εγώ μέρχρι τώρα έκανα ή αστακομακαρονάδα ή αστακό βραστό με λαδολέμονο, με εκπλήσει θετικά και αυτός ο τρόπος μαγειρέματος :p μπράβο Πασταφλώρα.
 
marylou
2. 18-02-2010 17:30
 
Θα συμφωνήσω με την Μαριλού. Πρώτη φορά τον βλέπω σε τέτοια συνταγή. Μπράβο Πασταφλώρα με τα πρωτοποριακά σου
 
mariaZ
3. 18-02-2010 18:59
 
Quote:
Στο μπλέντερ με λίγο λάδι κτυπάω λίγο από το κεφάλι με το κέλυφος του αστακού να γίνει σκόνη και με το λάδι γίνεται μια νόστιμη σος

 
αυτό εγώ πάντως δεν το έχω ξανακούσει. Θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά που θα ξεπαγώσω κανένα αστακουδάκι από το νησί και θα σας πω εντυπώσεις ;)
 
ArXoS
4. 19-02-2010 23:29
 
Νομίζω πως το προϊόν του μπλέντερ θέλει απο ψιλό σουρωτήρι πέρασμα. Για πες pastaflora πως ακριβώς βγαίνει; Μ αρέσει το φρικασέ, πολύ κι ο αστακός αλλά είναι απ τα φαγητά που προτιμώ πιο ατοφια. Με λαδολέμονο π.χ. το αστακουδάκι. Κι απο νησί Αρχο μου ε; Τέλειος!
 
Nena
5. 21-02-2010 14:00
 
Αυτό που γράφω γίνεται και στην αστακομακαρονάδα του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, στην σάλτσα του, γιατι το τσόφλι έχει περίσσια νοστιμιά, και γίνεται νοστιμώτερη!  
 
Εμένα το μπλέντερ μου το κάνει σκόνη. Αν το δικό σας δεν το κάνει, περάστε το και από ψιλό σουρωτήρι... Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που συνταντιέται αυτό στις συνταγές.
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 17/02/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός