Ψάρι σε φέτες α λα σπετσιώτα |
|
Έχει υποβληθεί από pastaflora
|
Πέμπτη, 18/02/10 |
Του Γιώργου Καλιντζαιου, του πατέρα μου που μαγείρευε απίθανα!
Υλικά - Ψάρι σε φέτες (Βακαλάος, σκουμπρί, παλαμίδα, κέφαλος, πέρκα φιλέτο, η οποιοδήποτε χοντρό ψάρι)
- ½ του κιλού ψιλοκομμένες ή σε ροδέλες πράσινες πιπεριές
- ¾ ψιλοκομμένες ώριμες ντομάτες
- 1 μεγάλο ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 δόντια σκόρδο σε φετούλες ψιλοκομμένες
- ¾ φλιτζανιού περίπου λάδι
- αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 ποτήρι μεγάλο νερό
- Ρίγανη φρεσκοτριμμένη για το πασπάλισμα., όχι πολλή !!
Εκτέλεση - Σε ένα ταψάκι στρώνω τα μισά από όλα τα υλικά, πρώτα τις πιπεριές και την ντομάτα, τον μαϊντανό και το σκόρδο και λίγη ρίγανη και καθίζω τις φέτες όλου του ψαριού.
- Αλατοπιπερώνω ελαφρά κάθε στρώση λαχανικών και το ψάρι ιδιαιτέρως, και επαναλαμβάνω το ίδιο με τα υπόλοιπα λαχανικά.
- Τέλος από επάνω ρίχνω το λάδι να πάει παντού, και σε μια άκρη ρίχνω με προσοχή το νερό.
- Όταν το ψάρι δεν είναι πολύ χοντρό όπως ο βακαλάος σε φέτες, το ψήνω στην φωτιά την σιγανή, αλλιώς το ψήνω στον φούρνο μέχρι να σωθούν τα ζουμιά και να μείνει με το λαδάκι και την ντομάτα σάλτσα.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 7757 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 18/02/10 )
|