Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ψάρι σε φέτες α λα σπετσιώτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Πέμπτη, 18/02/10
Του Γιώργου Καλιντζαιου, του πατέρα μου που μαγείρευε απίθανα!
 
Υλικά
  • Ψάρι σε φέτες (Βακαλάος, σκουμπρί, παλαμίδα, κέφαλος, πέρκα φιλέτο, η οποιοδήποτε χοντρό ψάρι)
  • ½ του κιλού ψιλοκομμένες ή σε ροδέλες πράσινες πιπεριές
  • ¾ ψιλοκομμένες ώριμες ντομάτες
  • 1 μεγάλο ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 δόντια σκόρδο σε φετούλες ψιλοκομμένες
  • ¾ φλιτζανιού περίπου λάδι
  • αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 ποτήρι μεγάλο νερό
  • Ρίγανη φρεσκοτριμμένη για το πασπάλισμα., όχι πολλή !!
Εκτέλεση
  • Σε ένα ταψάκι στρώνω τα μισά από όλα τα υλικά, πρώτα τις πιπεριές και την ντομάτα, τον μαϊντανό και το σκόρδο και λίγη ρίγανη και καθίζω τις φέτες όλου του ψαριού.
  • Αλατοπιπερώνω ελαφρά κάθε στρώση λαχανικών και το ψάρι ιδιαιτέρως, και επαναλαμβάνω το ίδιο με τα υπόλοιπα λαχανικά.
  • Τέλος από επάνω ρίχνω το λάδι να πάει παντού, και σε μια άκρη ρίχνω με προσοχή το νερό.
  • Όταν το ψάρι δεν είναι πολύ χοντρό όπως ο βακαλάος σε φέτες, το ψήνω στην φωτιά την σιγανή, αλλιώς το ψήνω στον φούρνο μέχρι να σωθούν τα ζουμιά και να μείνει με το λαδάκι και την ντομάτα σάλτσα.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 6113
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 19-02-2010 17:50
 
πολυ ωραια συνταγη! Αλλα δεν καταλαβα ποσο ψαρι και ντοματα ποση ακριβως? Σιγουρα θα το φτιαξω συντομα.
 
georgi79
2. 19-02-2010 20:34
 
Οσο ψάρι θέλεις, απλά το στρώνεις στο ταψί σε κομμάτια η φέτες , και από κάτω καλύπτεις ένα στρώμα με ντομάτα και από τα άλλα υλικά , καθίζεις το ψάρι και από επάνω βάζεις άλλα τόσα πάλι και το σκεπάζεις... Το αλατοπιπερώνεις και από πάνω προσθέτεις και λίγει ρίγανη. Γενικ'α κάνε ότι γράφει...
 
pastaflora
3. 21-02-2010 09:42
 
πειτε μου σας παρακαλω τι ακριβως γινεται με τα τενεκεδακια γιατι δεν καταλαβαινω τιποτα :sigh το γαλα το ζαχαρουχο γινεται καραμελα; δεν το εχω ξανακουσει ποτε. ευχαριστω.
 
athena1971
4. 21-02-2010 12:33
 
Quote:
 
πειτε μου σας παρακαλω τι ακριβως γινεται με τα τενεκεδακια γιατι δεν καταλαβαινω τιποτα :sigh το γαλα το ζαχαρουχο γινεται καραμελα; δεν το εχω ξανακουσει ποτε. ευχαριστω. 

 
??? :? :?
 
ArXoS
5. 21-02-2010 13:40
 
Κατ αρχάς , για τα τενεκεδάκια που μου γραφετε, δεν είναι από δική μου συνταγή.... 
Αλλά, αφορούν,την συνταγή τούρτας μπανοφι, που βράζουμε το ντενεκάκι με το ζαχαρούχο γάλα κλειστό οπωσδήποτε, μέσα σε κατσαρόλα με νερό (μπαιν μαρί) επί ώρα , και αυτό όταν μετά από ώρα το βγάλουμε από την φωτιά και κρυώσει καλά το ανοίγουμε με ανοιχτήρι, και βλέπομε οτι το ζαχαρούχο γάλα εχει γίνει πηχτότερο κανονική καραμέλα, κατόπιν δείτε πως το χρησιμοποιούμε στην συνταγή του σάιτ ?γλυκά ψυγείου/banofee.Εκεί θα βρείτε 2 συνταγές ηπρώτη έχει αυτό που σας περιέγραψα. είναι της ΖΟΙ.Και περιγράφει και στο άρθρο της για το μπανοφι, και η Ιωάννα νομίζω....
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 18/02/10 )