Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Αρνίσια κεφαλάκια γιουβέτσι
Αρνίσια κεφαλάκια γιουβέτσι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Faye   
Κυριακή, 21/02/10
faye_399_400

Η συνταγή αυτή είναι αφιερωμένη σε όλα τα κορίτσια του site μας που με έμαθαν κι να φτιάχνω επιτέλους πολύ καλό γιουβέτσι. Ε, ήθελα να σας το δείξω κιόλας.

Τα κεφαλάκια δίνουν μια πολύ διαφορετική γεύση στο φαγάκι μας που γίνεται πεντανόστιμο.

Υλικά
  • 4 κεφαλάκια αρνίσια (ζητάμε από το χασάπη μας να μας τα σπάσει ώστε να ανοίγουν εύκολα μετά)
  • 1/2 κιλό κριθαράκι χοντρό
  • 3 κούπες τομάτα φρέσκια περασμένη από τον τρίφτη
  • ελαιόλαδο
  • λίγο βουτυράκι
  • αλάτι 
  • πιπεράκι μπόλικο
  • πεκορίνο τριμμένο
Εκτέλεση
  • faye_248_400Πλένουμε πολύ καλά τα κεφαλάκια μας και τα βάζουμε να πάρουν μια καλή βράση.
  • Πετάμε το νερό.
  • Στο ταψί μας τοποθετούμε τα κεφαλάκια, αλατοπιπερώνουμε καλά και περιχύνουμε με την τριμένη τομάτα, το ελαιόλαδο, σκορπάμε λίγα κομματάκια βούτυρο εδώ κι εκεί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι τα κεφαλάκια μας να είναι έτοιμα, περίπου 1 1/2 ώρα.
  • Κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα βρέχουμε με τη σαλτσούλα τους και αν χρειαστεί σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι τα 3.4 του ταψιού και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το κριθαράκι μας και ανακατεύουμε καλά.
  • Το ψήνουμε για 10 λεπτά κι έπειτα σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε να φουσκώσει και να πιει το ζουμάκι του να μείνει μόνο με το λαδάκι του.
  • Καθαρίζουμε τα κεφαλάκια μας και τα σερβίρουμε σε πιατέλα πασπαλισμένα με αλατοπίπερο.
Σερβίρουμε το κριθαράκι μας στα πιάτα, πασπαλίζουμε με μπόλικο τυράκι και...
Καλή μας όρεξη!!!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 44247
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 22/02/10 )