Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Σπανακόπιτα Νο.04 (χωριάτικη) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από lianta   
Δευτέρα, 22/02/10
Εγώ την λέω, η σπανακόπιτα της τεμπέλας......
Τεμπέλα, τρόπος του λεγειν βέβαια....... απλά, το φύλλο είναι έτοιμο. Γνωρίζω πολύ καλά ότι ο χρόνος είναι πολύτιμος για τον γυναικείο πληθυσμό μας, μιας και οι υποχρεώσεις έχουν αυξηθεί.
Είναι μία νοστιμότατη πίτα που μπορεί να γίνει σε χρόνο ρεκόρ, αν φυσικά εξαιρέσουμε τον χρόνο ψησίματος.
ΥΛΙΚΑ
  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 1,1/2 κιλού,σπανάκι
  • 2 πράσα
  • 1 δεματάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 8 αυγά
  • 25ο γρ.περίπου,φέτα τριμμένη
  • 2 ποτήρια,ελαιόλαδο
  • 3/4 του λίτρο γάλα φρέσκο
  • 3 γεμάτες κουταλιές της σούπας αλεύρι,για όλες τις χρήσεις
  • άνηθο μπόλικο
  • αλάτι, πιπέρι
dsc00907_400
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  •  Πλένουμε το σπανάκι και το κόβουμε.  Κατόπιν,πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τα πράσα και τον άνηθο.
  • Σε βαθύ τηγάνι, βάζουμε το ένα ποτήρι ελαιόλαδο και μαραίνουμε τα πράσα, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σπανάκι ωμό και σε δυνατή φωτιά, τα γυρίζουμε συνεχώς μέχρι να μείνουν με το λαδάκι. Επισφραγίζουμε με τα αλατοπίπερο.
  • Μόλις χλιαρύνει η γέμιση, ρίχνουμε τη φέτα και τα τέσσερα από τα οκτώ αυγουλάκια. Εδώ,τελειώνει η διαδικασία της γέμισης.
  • Αλείφουμε ένα μέτριο ταψί με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε τα μισά φύλλα μπακλαβά, αφού τα αλείψουμε ένα-ένα με το υπόλοιπο μισό ποτήρι λαδιού. Ρίχνουμε την γέμιση με το σπανάκι και σκεπάζουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα μπακλαβά και τα χαράζουμε....
  • Και εδώ, είναι όλη η επιτυχία...της πίτας αυτής :
    Ετοιμάζουμε έναν χυλό, διαλύοντας το αλεύρι στο γάλα και ρίχνοντας μέσα,τα τέσσερα αυγά που μας έμειναν, καθώς και το μισό ποτήρι ελαιόλαδο, που επίσης έχει περισσέψει. Τα ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε την πίτα με τον χυλό. Κουνάμε ελαφρά το ταψί, ώστε να πάει ο χυλός παντού. Εδώ, βοηθούν οι χαράξεις, που έχουμε κάνει στο φύλλο.
  • Ψήνουμε την πίτα σε μέτριο φούρνο, για περίπου μία ώρα.
Πραγματικά, δείχνει σαν χωριάτικη.....πιστέψτε με.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 8234
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 24-02-2010 14:52
 
μμμμμ τρελαίνομαι για πίτες και αυτή φαίνεται πολύ πολύ νόστιμη. Στα to-be λοιπόν ;)
 
mariaZ
2. 24-02-2010 19:27
 
mariaZ......και πολύ νόστιμη και....πολύ εύκολη..... 
;)
 
lianta

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 22/02/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός