Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σπανακοκεφτέδες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από lianta   
Δευτέρα, 22/02/10
dsc00845_400

Οι σπανακοκεφτέδες, με την ιδιαίτερη γεύση και νοστιμιά.....

ΥΛΙΚΑ
  • 1/2 κιλού,σπανάκι
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1-2 πράσα
  • άνηθος
  • μαϊντανός
  • αλεύρι που φουσκώνει
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λαδάκι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Πρέπει να ζεματίσουμε και να βράσουμε για 5 λεπτάκια το σπανάκι.
  • Ψιλοκόβουμε σε μπολ τα κρεμμυδάκια, τα πράσα, τον άνηθο και τον μαϊντανό και ρίχνουμε το σπανάκι, επίσης ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε το αλεύρι, ώστε να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα και συμπληρώνουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Σε τηγάνι καίμε το λαδάκι και ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το μίγμα. Όταν ροδοκοκκινίσουν από την μία πλευρά τα κεφτεδάκια μας, γυρνάμε και από την άλλη μέχρι να ψηθούν.
Υ.Γ.
Για βοήθεια στο τηγάνισμα, γεμίζουμε ένα φλυτζάνι με νεράκι και βρέχουμε το κουτάλι, πρίν από κάθε κουταλιά.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 5482
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 24-02-2010 18:46
 
Πολύ ωραία και ασυνήθιστσ κεφτεδάκια. Πόσο αλεύρι βάζεις γι αυτή την ποσότητα?
 
MARY2
2. 24-02-2010 19:18
 
ΜΑΡΥ2........ 
Για την ποσότητα αυτή,να υπολογίζεις αλεύρι, περίπου ένα φλυτζάνι τσαγιού,όχι πολύ γεμάτο.Εγώ προσωπικά,βάζω το αλεύρι με το μάτι,έτσι ώστε να έχω μία ζύμη μαλακή σχετικά στο πλάσιμο.Αν κολλάει στο χέρι,μπορείς να τα βρέχεις με νεράκι.
 
lianta
3. 24-02-2010 19:25
 
Υπάρχει όμως και ο τρόπος που προαναφέρω στη συνταγή,που παίρνεις τη ζύμη με κουτάλι της σούπας,αφού πρώτα το βρέξεις σε νερό,για να μην κολλήσει η ζύμη στο κουτάλι. 
Πάντα,εξαρτάται,από το πόσο σφιχτή θα γίνει η ζύμη.Βασικό είναι,να στραγγίξουμε πολύ καλά,το βρασμένο σπανάκι. 
Όπως και να έχει,η γεύση είναι πάντα....η ίδια.
 
lianta
4. 25-02-2010 18:47
 
Πολύ προτότυποι κεφτέδες Μπράβο Λία
 
mariaZ
5. 27-02-2010 09:05
 
Πράγματι, πολύ πρωτότυποι! 
Ευχαριστούμε Λία :)
 
Flora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 22/02/10 )