Υλικά: - 1 σακουλάκι κατεψυγμένες αγκινάρες (18 αγκινάρες)
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- Άνηθο ψιλοκομμένο
- 4 μέτριες πατάτες κομμένες σε κυβάκια
- 2-3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- Χυμό από 2 λεμόνια
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. αλεύρι
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση: - Ζεσταίνουμε το λάδι κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε να μαλακώσουν λίγο και προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα. Τα γυρίζουμε όλα μαζί για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε και το αλεύρι. Τα αφήνουμε για μερικά λεπτά.
- Από πάνω ρίχνουμε τις αγκινάρες, ζεστό νερό τόσο όσο να τις σκεπάζει, αλάτι, πιπέρι, τον άνηθο και το χυμό λεμονιών.
- Τις αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά.
Εγώ έφτιαξα το φαγητό σε χύτρα ταχύτητας και το έβρασα 15 λεπτά. Τα λαχανικά έγιναν τέλεια χωρίς να παραβράσουν. Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 8230 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |