Η συνταγή είναι από τους νηστικούς πράκτορες και την έφτιαξα σήμερα. Μου άρεσε πάρα πολύ οπότε σας βάζω την συνταγή με τις φώτο! Υλικά (για μια μικρή κουλούρα) Για τη ζύμη - 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 6 κ.σ χλιαρό γάλα
- 2 κ.σ βούτυρο λιωμένο
- 1 αυγό
- 1 κ.σ ζάχαρη
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά ή 15 γρ. φρέσκια μαγιά
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
Για τη γέμιση - 1 αυγό
- ½ φλ. θρυμματισμένη φέτα
- 2/3 φλ. γραβιέρα τριμμένη
- Πάπρικα, ρίγανη, σουσάμι, παπαρουνόσπορο, πιπέρι
Διαδικασία - Διαλύουμε τη ξερή μαγιά στο χλιαρό γάλα, στο οποίο έχουμε προσθέσει 1 κ.σ αλεύρι. Αφήνουμε το μείγμα σε θερμό μέρος 10 με 15 λεπτά μέχρι να αφρίσει.
- Κοσκινίζουμε το υπόλοιπο αλεύρι σε μια λεκάνη μαζί με το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό, το ξύσμα λεμονιού και το μείγμα της μαγιάς.
- Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να γίνουν απαλή ζύμη. Ζυμώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια για 5 λεπτά.
- Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ και σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη. Την αφήνουμε σε θερμό μέρος για 1 με 2 ώρες να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Πάνω σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο φύλλο. Αλείφουμε το φύλλο με τη μισή ποσότητα ενός χτυπημένου αυγού.
- Συνεχίζουμε απλώνοντας πάνω τα υλικά της γέμισης. Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό, το κόβουμε στα δύο κατά μήκος και μετά ενώνουμε τα δύο μισά σε πλεξούδα.
- Τοποθετούμε την πλεξούδα σε στρογγυλό μικρό ταψάκι ενώνοντας τις δυο άκρες σχηματίζοντας στεφάνι. Αλείφουμε με το υπόλοιπο χτυπημένο αυγό και ψήνουμε στο φούρνο για 45λεπτά (τα 20 πρώτα αερόθερμο και μετά πάνω-κάτω).
Τρώγεται ζεστή ή κρύα Προσθήκη ως Αγαπημένο (24) | Εμφανίσεις: 16858 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |