Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κέικ arrow Κέικ κατσαρόλας Νο.02 (με καφέ)
Κέικ κατσαρόλας Νο.02 (με καφέ) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από demi   
Τετάρτη, 24/02/10

Η συνταγή αυτή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, με μερικές δικές μου αλλαγές-προσθήκες. Το έχω φτιάξει πολλές φορές και δεν μένει ψίχουλο!

Υλικά:
  • 250gr βιτάμ
  • 150gr σοκολάτα (εγώ βάζω γάλακτος)
  • 2φλ.τσ.ζάχαρη
  • 1 1/3 φλ.τσ.ζεστό νερό
  • 2 σφηνάκια λικέρ ή κονιάκ
  • 2 κ.σ.στιγμιαίο καφέ
  • 2 φλ.τσ.αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 φλ.τσ.φαρίνα
  • 1/2 κ.γλ.baking
  • 2 κ.σ.κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 100gr κρέμα γάλακτος
  • 100gr σοκολάτα γάλακτος
  • τριμμένο φουντούκι
Εκτέλεση:
  • Σε χαμηλή φωτιά βάζουμε σε κατσαρόλα το βιτάμ, τη ζάχαρη, τη σοκολάτα σε κομμάτια, το ζεστό νερό, το κονιάκ και τον καφέ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
  • Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τα αλεύρια κοσκινισμένα, το baking, το κακάο, το αλάτι και στο τέλος τα δυο αυγά ελαφρά χτυπημένα.
  • Βουτυρώνουμε μια φόρμα 20-22cm και στρώνουμε στον πάτο μια λαδόκολλα. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-170, στη μεσαία θέση μόνο με αντιστάσεις, για περίπου μία ώρα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρουμε.
  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λιώνουμε μέσα της τη σοκολάτα. Αφού κρυώσει λίγο περιχύνουμε το κέικ και πασπαλίζουμε με τριμμένα φουντούκια.
Όταν το κέικ είναι ακόμα ζεστό, ταιριάζει ωραία με παγωτό βανίλια.

 Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 9633
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 26-02-2010 10:50
 
ΚΑΛΗΜΕΡΑ 
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ...ΕΓΩ ΠΑΝΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΕΧΩ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΨΗΣΩ ΚΑΤΙ , ΚΕΙΚ ΕΙΔΙΚΑ , ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ.. 
ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ? 
ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ?? 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!
 
GIOGIO
2. 26-02-2010 14:20
 
ΜΕ ΑΈΡΑ Ο ΦΟΎΡΝΟς ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΤΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΨΗΝΕΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΩΤΕΡΑ.  
Καλά θα ειναι να τον κατεβασεις λιγο.Αν δηλαδή κάτι ψήνεται καλά στις αντιστασεις με 200ο π.χ, με τον αέρα ψήστο στους 180-190ο.
 
pastaflora
3. 26-02-2010 16:17
 
Καλησπέρα και ευχαριστώ!Όντως είναι δυνατότερος ο φούρνος με τον αέρα και γι αυτό σου αρπάζει.Με τις αντιστάσεις ψήνεται πιο ομοιόμορφα το κέικ στο σύνολό του.Τον αέρα μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις για κέικ μικρό σε ποσότητα όπως σε φορμάκια,τα οποία δεν χρειάζονται πολύ χρόνο για να ψηθούν.Εγώ τον αέρα τον χρησιμοποιώ κυρίως σε φαγητά και πάλι όχι σε όλα.
 
demi

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 25/02/10 )