Η συνταγή αυτή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, με μερικές δικές μου αλλαγές-προσθήκες. Το έχω φτιάξει πολλές φορές και δεν μένει ψίχουλο! Υλικά: - 250gr βιτάμ
- 150gr σοκολάτα (εγώ βάζω γάλακτος)
- 2φλ.τσ.ζάχαρη
- 1 1/3 φλ.τσ.ζεστό νερό
- 2 σφηνάκια λικέρ ή κονιάκ
- 2 κ.σ.στιγμιαίο καφέ
- 2 φλ.τσ.αλεύρι γ.ο.χ.
- 1/2 φλ.τσ.φαρίνα
- 1/2 κ.γλ.baking
- 2 κ.σ.κακάο
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 100gr κρέμα γάλακτος
- 100gr σοκολάτα γάλακτος
- τριμμένο φουντούκι
Εκτέλεση: - Σε χαμηλή φωτιά βάζουμε σε κατσαρόλα το βιτάμ, τη ζάχαρη, τη σοκολάτα σε κομμάτια, το ζεστό νερό, το κονιάκ και τον καφέ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τα αλεύρια κοσκινισμένα, το baking, το κακάο, το αλάτι και στο τέλος τα δυο αυγά ελαφρά χτυπημένα.
- Βουτυρώνουμε μια φόρμα 20-22cm και στρώνουμε στον πάτο μια λαδόκολλα. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-170, στη μεσαία θέση μόνο με αντιστάσεις, για περίπου μία ώρα.
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρουμε.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λιώνουμε μέσα της τη σοκολάτα. Αφού κρυώσει λίγο περιχύνουμε το κέικ και πασπαλίζουμε με τριμμένα φουντούκια.
Όταν το κέικ είναι ακόμα ζεστό, ταιριάζει ωραία με παγωτό βανίλια. Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 9633 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |