Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Γλυκά Ψυγείου arrow Κορμός με κρέμα κάστανου και πραλίνα φουντουκιού
Κορμός με κρέμα κάστανου και πραλίνα φουντουκιού Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από lovestars   
Τετάρτη, 24/02/10
kormos_400

Η κρέμα κάστανο είναι η αγαπημένη μου και ταιριάζει πολύ με την πραλίνα φουντουκιού! Ο συνδυασμός είναι κόλαση!!!

Τα υλικά μας
για το παντεσπάνι του κορμού
  • 1 φλυτζάνι αλεύρι κόκκινο
  • 1 βιτάμ
  • 1 φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1/2 φλυτζάνι κακάο
  • 1/2 φλυτζάνι κονιάκ  
για την γέμιση
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 gr. μερέντα ή nutella
  • 200 gr. κρέμα κάστανο (εγώ χρησιμοποίησα bonne maman μαρμελάδα κάστανο)
  • 2 κουταλιές της σούπα κονιάκ
για το σιρόπι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κακάο
  • 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 3/4 φλυτζάνι νερό
  • για το πασπάλισμα
  • Κακάο
  • Άχνη
Ας δούμε πώς φτιάχνεται
Παντεσπάνι
  • Χτυπάμε το βιτάμ με την ζάχαρη να αφρατέψει, προσθέτουμε τα αυγά, ανακατεύουμε το κονιάκ με το κακάο και το προσθέτουμε και αυτό.
  • Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να ενωθεί στο μείγμα.
  • Απλώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα δίσκο ή ταψί, αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε για 15΄ λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  • Αφήνουμε να κρυώσει.
Κρέμα
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να πήξει και προσθέτουμε την μερέντα, χτυπάμε μέχρι να γίνει κρέμα.
  • Προσθέτουμε την κρέμα κάστανο και το κονιάκ και την βάζουμε στο ψυγείο.
Σιρόπι
  • Βάζουμε σε ένα μπρίκι τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε μέχρι να δέσει και αφήνουμε να κρυώσει.
Συναρμολόγηση
  • Απλώνουμε με ένα πινέλο το σιρόπι στο παντεσπάνι.
  • Απλώνουμε ένα μέρος της κρέμας και κλείνουμε σε ρολό,ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα και κλείνουμε σε σφιχτό ρολό.
  • Βάζουμε το ρολό 5΄- 6΄ ώρες στο ψυγείο.
  • Πασπαλίζουμε με άχνη και κακάο και σερβίρουμε.
Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε και στο προσωπικό μου blog myfunkycook.blogspot.com

Προσθήκη ως Αγαπημένο (17) | Εμφανίσεις: 11250
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (11)
1. 26-02-2010 16:44
 
μμμμμμμ φανταστική συνταγή και πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση ;)
 
mariaZ
2. 27-02-2010 08:49
 
:eek :eek πω, πω !!! Υπέροχος ο κόρμός.
 
Flora
3. 27-02-2010 22:18
 
τελειο! :p
 
01090604
4. 28-02-2010 21:03
 
Απιθανος ο κορμος σου!!!Μπραβο-Μπραβο!!
 
margarita79
5. 01-03-2010 19:46
 
Lovestars αν και προσπαθώ να χάσω τα κιλά της εγκυμοσύνης μου,θα υποκείψω...Πρέπει να είναι απίστευτο,το κάστανο και η πραλίνα είναι οι αδυναμίες μου!Συγχαρητήρια!
 
demi
6. 01-03-2010 20:19
 
Ας υποκείψεις λοιπόν!!!! :grin  
Να σου ζήσει το μωράκι η ζωή του να είναι πάντα γλυκιά!! 
Και καλή προσπάθεια~με τα κιλάκια!
 
lovestars
7. 02-03-2010 00:13
 
Λαχταριστός ο κορμός σου. Να είχα ένα κομματάκι!
 
giavroudi
8. 18-04-2010 18:09
 
Lovestars καλησπέρα!Μια ερώτηση:έφτιαξα τον κορμό αλλά πάνω στο τύλιγμα το παντεσπάνι μου έσπασε! :cry Τι μπορεί να έκανα λάθος;
 
demi
9. 18-04-2010 18:31
 
Καλησπέρα demi μήπως το έψησες λίγο περισσότερο? Και επίσης όχι με αέρα.. 
Άν σου έσπασε λίγο ο.κ. δεν πειράζει..εκτός άν σου διαλύθηκε!
 
lovestars
10. 18-04-2010 20:31
 
Σ'ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!Όντως το έψησα λίγα λεπτά παραπάνω,μόνο με αντιστάσεις.Σε κάθε γύρισμα ράγιζε και τελικά έσπαγε.Κρίμα γιατί στη γεύση είναι τέλειο.Δεν πειράζει,κι αυτά μέσα στο πρόγραμμα είναι! ;) Θα το ξαναφτιάξω.Σ'ευχαριστώ πολύ πάντως!
 
demi
11. 19-04-2010 07:00
 
Καλημέρα demi ...αυτό είναι ο βασικός λόγος που σου έσπασε γιατί κ με το σιρόπι μαλακώνει όσο πρέπει και δεν σπάει,άν ψηθεί σωστά! 
Το συγκεκριμένο παντεσπάνι είναι πολύ νόστιμο για κάθε κορμό και άν αφαιρώντας το κακάο προσθέσεις 2 βανίλιες  
η λίγο ξύσμα λεμονιού θα κάνεις και λευκό για γέμιση με λευκές κρέμες! :)
 
lovestars

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 28/07/10 )