Η κρέμα κάστανο είναι η αγαπημένη μου και ταιριάζει πολύ με την πραλίνα φουντουκιού! Ο συνδυασμός είναι κόλαση!!! Τα υλικά μας για το παντεσπάνι του κορμού - 1 φλυτζάνι αλεύρι κόκκινο
- 1 βιτάμ
- 1 φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
- 5 αυγά
- 1/2 φλυτζάνι κακάο
- 1/2 φλυτζάνι κονιάκ
για την γέμιση - 150 ml κρέμα γάλακτος
- 150 gr. μερέντα ή nutella
- 200 gr. κρέμα κάστανο (εγώ χρησιμοποίησα bonne maman μαρμελάδα κάστανο)
- 2 κουταλιές της σούπα κονιάκ
για το σιρόπι - 1/2 κουταλάκι του γλυκού κακάο
- 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
- 3/4 φλυτζάνι νερό
- για το πασπάλισμα
- Κακάο
- Άχνη
Ας δούμε πώς φτιάχνεται Παντεσπάνι
- Χτυπάμε το βιτάμ με την ζάχαρη να αφρατέψει, προσθέτουμε τα αυγά, ανακατεύουμε το κονιάκ με το κακάο και το προσθέτουμε και αυτό.
- Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να ενωθεί στο μείγμα.
- Απλώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα δίσκο ή ταψί, αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε για 15΄ λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
Κρέμα
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να πήξει και προσθέτουμε την μερέντα, χτυπάμε μέχρι να γίνει κρέμα.
- Προσθέτουμε την κρέμα κάστανο και το κονιάκ και την βάζουμε στο ψυγείο.
Σιρόπι- Βάζουμε σε ένα μπρίκι τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε μέχρι να δέσει και αφήνουμε να κρυώσει.
Συναρμολόγηση
- Απλώνουμε με ένα πινέλο το σιρόπι στο παντεσπάνι.
- Απλώνουμε ένα μέρος της κρέμας και κλείνουμε σε ρολό,ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα και κλείνουμε σε σφιχτό ρολό.
- Βάζουμε το ρολό 5΄- 6΄ ώρες στο ψυγείο.
- Πασπαλίζουμε με άχνη και κακάο και σερβίρουμε.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (17) | Εμφανίσεις: 11250 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |